Pripoj sa k nám!

Dom Schalkwyk - dom zo skla a ocele.

Dom v Južnej Afrike zo skla a ocele je zasadený do krásnej prírody. Priestory sú spojené iba dreveným chodníkom vybudovaným na lesnom poschodí, ktorý vedie popri vodopáde padajúcom do hlbokého jazierka postaveného z prírodného kameňa. 

Miesto: PRETÓRIA, JUŽNÁ AFRIKA
Architekti: Drawbox Design Studio Architects
Oblasť: 192 m²
Rok: 2019
Fotografie: Tash Laurent
Výrobcovia: Oggie Hardwood Flooring , Pronk Aluminium
Inžiniersky Tím: Destech Structural Solutions
Projektový Manažment: HS Timber Projects

Štruktúra spája existujúcu rezidenciu a prístavbu, ktorá sa používa predovšetkým na zábavné účely, na južnom svahu hory Bronberg v Pretórii v Južnej Afrike. Priestory boli spojené iba dreveným chodníkom vybudovaným na lesnom poschodí, ktorý vedie popri vodopáde padajúcom do hlbokého jazierka postaveného z prírodného kameňa. Vtáčie spevy hmatateľne visia medzi lístím domorodého koruny stromov, kde svetlo preniká chladným zatieneným vzduchom v lúčoch hmlistého oparu.

Zásah uľahčuje prístup medzi existujúcimi budovami pomocou zaveseného preskleného chodníka, ktorý sa prepletá cez les, ktorý je zámerne umiestnený tam, kde chodník nevedie k umocňovaniu zážitku z lesa. Okrem toho platforma zasahuje do lesa na zvýšenej úrovni a poskytuje nezvyčajnú perspektívu. Spálňa zastrčená v strede lesa poskytuje priestor podobný hniezdu, z ktorého sa prebúdza v pohybe škvrnitého ranného svetla. Klient chcel rozšíriť zábavnú časť prístavby o herňu, jedálenský stôl a spoločenskú miestnosť.

Zdroj: archdaily.com

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár