Pripoj sa k nám!

Elon Musk predal všetky svoje domy.

Už sú to takmer dva roky, čo Elon Musk oznámil plán predať takmer všetok svoj fyzický majetok, tweetom 1. mája 2020: „Nebudem vlastniť žiadny dom“ Jedným z dôvovov bolo, že chce sústrediť svoje úsilie na svoju misiu na Mars.

Keď The Wall Street Journal v roku 2019 prvýkrát informoval o jeho portfóliu, Musk a spoločnosti s ručením obmedzeným, ktoré sú s ním spojené, zhromaždili zhluk šiestich domov na dvoch uliciach v „dolných“ a „stredných“ oblastiach Los Angeles štvrť Bel-Air,  čo je zelená enkláva plná celebrít neďaleko hotela Bel-Air. Vlastnil tiež veľký, 100-ročný zámok v severnej Kalifornii v Hillsborough. Domy kúpil medzi decembrom 2012 a januárom 2019 za celkovú sumu 102 miliónov dolárov.
Medzi júnom 2020 a novembrom 2021 predal Musk všetkých sedem domov za celkovú sumu približne 127,9 milióna dolárov, čím dosiahol zisk okolo 25 miliónov dolárov, hoci mal v tom čase hypotéky na niekoľko domov, podľa PropertyShark a verejných záznamov.
Medzitým Musk hovorí, že zredukoval svoj život. „Mojím hlavným domovom je doslova ~50-tisícový dom v Boca Chica/Starbase, ktorý si prenajímam od SpaceX,“ napísal na Twitteri v júni 2021, pričom sa odvolával na texaské mesto neďaleko mexických hraníc v blízkosti zariadenia na odpaľovanie rakiet SpaceX. „Je to úžasné.“

Tu je prehľad toho, čo sa stalo s každou nehnuteľnosťou.

Miesto: Hillsborough, Kalifornia.
Kúpna cena Muska: 23,364 milióna dolárov
Predajná cena Muska: 30 miliónov dolárov
Kupujúci: Kirill Evstratov

Kirill Evstratov kúpil dom, známy ako de Guigne Court, v novembri 2021. Nachádza sa na kopci približne 20 minút južne od San Francisca a severne od Silicon Valley, nehnuteľnosť bola v jednej rodine asi 150 rokov. Dom s rozlohou približne 16 000 štvorcových stôp v stredomorskom štýle leží na 47,4 akrov a má päť spální, tanečnú sálu a miestnosť na aranžovanie kvetov. Predtým, ako ho Musk v roku 2017 kúpil, vlastnil ho Christian de Guigne IV, ktorého starí rodičia dom postavili; rodina uviedla, že ho navrhli sanfranciskí architekti Bliss & Faville okolo roku 1912. Hlavná budova má krídlo pre zamestnancov so šiestimi spálňami. Z pavilónu s čínskymi tapetami z 18. storočia sa naskytá výhľad na bazén.
Evstratov pozná Bay Area z čias, keď žil v Palo Alto, keď navštevoval obchodnú školu Stanfordskej univerzity. Hovorí, že veľkú úlohu pri jeho rozhodnutí kúpiť dom Elona Muska zohrali spomienky. „Zažil som tam úžasný čas,“ hovorí. „Stretol som skvelých ľudí, s ktorými som stále v kontakte, a učil som sa od fantastických profesorov. Určite môžem povedať, že toto obdobie môjho života zohralo veľkú úlohu pri mojom rozhodnutí vrátiť sa do Bay Area.“

Bývalý domov Gene Wildera – 7 miliónov USD
Kúpna cena Muska: 6,75 milióna dolárov
Predajná cena Muska: 7 miliónov dolárov s pôžičkou pre kupujúcich vo výške 6,7 milióna dolárov
Kupujúci: Jordan Walker-Pearlman a Elizabeth Hunter

Túto nehnuteľnosť Bel-Air s rozlohou približne 2 756 štvorcových stôp medzi domom ranča a chatou pre hostí kedysi vlastnil Gene Wilder, ktorý ju kúpil v roku 1976 za 314 000 dolárov. The Elon Musk Revocable Trust kúpil nehnuteľnosť v roku 2013. Nachádza sa nad Bel-Air Country Club, dom bol v tom čase cez ulicu od hlavného Muskovho sídla a realitní agenti tvrdia, že si chcel chrániť svoj výhľad. Musk využíval dom na večierky; Ad Astra, škola, ktorú začal Musk pre svojich päť synov (dvojičky a trojičky), bola v jednom okamihu zaregistrovaná na tejto adrese.
Keď vyrastal, Jordan Walker-Pearlman žil so svojím strýkom v dome počas leta a niekoľkých ďalších mesiacov v roku. Hovorí, že má živé spomienky na ranné kúpanie pána Wildera v bazéne v tvare ľadviny, nedeľné stretnutia po tenise s takými menami, ako Mel Brooks a Sidney Poitier, búrlivé večere a počúvanie GenaWildera, ako číta scenáre a hrá na klavíri.
Keď mu priateľ poslal snímku obrazovky tweetu pána Muska o tom, že ho chce zachovať, Jordan Walker-Pearlman okamžite oslovil tím Elona Muska. Ten súhlasil s predajom domu za 7 miliónov dolárov spolu s tým, čo sa nazýva „dlhá forma dôvery a postúpenia nájomného“, pričom súhlasil s pôžičkou páru vo výške 6,7 milióna dolárov.

Štyri sídla Bel-Air, LA – 61,88 milióna USD
Miesto: Los Angeles
Muskova nákupná cena: Celkom 54,95 milióna dolárov za štyri domy
Predajná cena Muska: Celkom 61,88 milióna dolárov
Kupujúci: Ardie Tavangarian

V roku 2015 Elon Musk zaplatil 20 miliónov dolárov za šesťizbový dom s rozlohou približne 7 026 štvorcových stôp na pozemku s rozlohou 3,41 akrov v Bel-Air prostredníctvom Camellia Ranch LLC. Pôvodne postavený v roku 1954, tento dom sa naposledy predal za 5,087 milióna dolárov v roku 2004, kým ho kúpil Musk.
V tom istom roku spoločnosť Duck Duck Goose, LLC, ktorá zdieľa adresy s Muskovou nadáciou a ústredím SpaceX, kúpila skromný dom na ranči na priľahlej ulici v strmom kaňone za 4,3 milióna dolárov. O rok neskôr ďalšia LLC prepojená s Muskom kúpila veľký, nedokončený, biely moderný trojdverový vchod a potom, o niečo viac ako dva roky neskôr, iná LLC registrovaná na adresu sídla SpaceX zachytila bielu tehlu Colonial.
Všetky tri domy ležia v slepej uličke piatich domov, čo susedov núti premýšľať, či sa Musk – alebo SpaceX – nepokúšajú prevziať celý koniec ulice.
Ardie Tavangarian, pôvodom z Iránu, prišiel do Spojených štátov ako výmenný študent, keď mal 15 rokov. Hovorí, že prišiel do LA, aby sa zúčastnil na Inštitúte architektúry v južnej Kalifornii. Je známy predajom nadštandardných domov. V roku 2019 predal dom, ktorý postavil v oblasti Bel-Air , čínskemu kupcovi za 75 miliónov dolárov. V júli 2021 predal špeciálny dom za 83 miliónov dolárov. „Zameriavam sa na vytváranie snov,“ hovorí.

Miesto: Los Angeles
Kúpna cena Muska: 17 miliónov dolárov
Predajná cena Muska: 29 miliónov dolárov
Kupujúci: William Ding

V roku 2012, po troch rokoch prenájmu, Elon Musk Revocable Trust kúpil 20 248 štvorcových stôp, biele štukové koloniálne sídlo so siedmimi spálňami a 13 kúpeľňami v Bel-Air od Mitchella Julisa, spoluzakladateľa hedžového fondu Canyon Capital Advisors (podľa verejných záznamov). Nehnuteľnosť s rozlohou 1,7 hektára, ktorú Elon Musk využíval ako svoj hlavný domov, má výhľad na Bel-Air Country Club, podľa vtedajšieho zoznamu, a zahŕňa osvetlený tenisový kurt, päť garáží, bazén a kúpele, posilňovňu a izby pre hostí. Dom, ktorý pripomína francúzsky vidiecky statok, má dvojposchodovú knižnicu a vínnu pivnicu, ktorá pojme 1000 fliaš. Súčasťou pozemku je podľa ponuky ovocný sad, motorest a garáž pre päť áut.

Takže, ktorý by ste brali?  🙂

Mohlo by vás zaujímať:
Témy, zaujímavosti
Správy, aktuality

Vaša Stavba od A po Z.

1 názor na “Elon Musk predal všetky svoje domy.”

Pridajte Komentár