Pripoj sa k nám!

Najúžasnejšie sochy na svete

Takmer každé mesto má svoje sochy. Niektoré z nich sú celkom obyčajné, no iné… Iné sochy dokážu mimoriadne upútať pozornosť a zanechať dojem.

Najstaršia známa soška s názvom Venuša z Hohle Fels pochádza z obdobia okolo 33 000 – 38 000 pred Kristom a odvtedy sa sochárske umenie v mnohých smeroch zmenilo. Ak sa táto forma umenia spočiatku používala na zobrazovanie okolitého sveta, rýchlo sa z nej stal spôsob uctievania bohov a neskôr, keď sa to zmenilo na éru klasického umenia, na pripomínanie slávnych ľudí. Teraz môžu moderné sochy predstavovať myšlienku a nie predmet alebo živú bytosť, môžu mať zvláštne tvary a byť vyrobené z absolútne akéhokoľvek materiálu, ktorý si možno predstaviť.
Aby sme vám ušetrili nejaké výlety po svete, vybrali sme pre nás najkreatívnejšie sochy nájdené po celom svete. Niektoré sú staré, iné moderné umelecké diela, ale všetky sú super kreatívne a vzbudzujúce záujem a úctu. Pozrite sa nižšie a nezabudnite hlasovať za svoje obľúbené umelecké diela – či už klasické alebo vytvorené modernými sochármi.
Zabudli sme nejaké? Dajte nám tip do komentárov 🙂

Zdroj: Internet

Mohlo by vás zaujímať:
Témy, zaujímavosti
Správy, aktuality

 

 

Vaša Stavba od A po Z.

1 názor na “Najúžasnejšie sochy na svete”

Pridajte Komentár