Pripoj sa k nám!

Toto je 10 najlepších ihrísk na svete

Pamätáte si svoje detské časy na ihrisku? Pravdepodobne si pamätáte, ako ste sa hrali na šmýkačkách, liezli po veciach, skákali na obdĺžnikovej trampolíne a len tak sa púšťali bez toho, aby ste sa o to starali. Mnohé dnešné ihriská ponúkajú rovnakú zábavu s niekoľkými bonusmi navyše. 

Pamätáte si svoje detské časy na ihrisku? Pravdepodobne si spomeniete, ako ste sa hrali na šmýkačkách, liezli po veciach, skákali na obdĺžnikovej trampolíne Skywalker a len tak sa púšťali bez toho, aby ste sa o to starali. Mnohé dnešné ihriská ponúkajú rovnakú zábavu s niekoľkými bonusmi navyše. Tento príspevok obsahuje pôsobivý zoznam najlepších ihrísk z celého sveta. Ktovie, po prečítaní sa možno rozhodnete urobiť si výlet do jedného a znovu prežiť svoje detstvo!

 
1. Playtower, Ihrisko a Labyrint v Swarovski Kristallwelten
Miesto : Tirolsko, Rakúsko

Špičkové ihrisko Swarovski Kristallwelten sa nachádza v Tirolsku v Rakúsku a ponúka širokú škálu herných zážitkov roztrúsených na štyroch úrovniach centra. Ihrisko zahŕňa vežu, vnútorné ihrisko a labyrint, všetko navrhnuté architektonickou firmou Snøhetta. Podlahové plochy sú bezpečné pre deti a sú vyrobené z protišmykového gumového materiálu, ktorý zabraňuje bežným zraneniam. Samotné ihrisko sa nachádza v múzeu Swarovski Kristallwelten Wattens, kde je jednou z hlavných atrakcií.

2. Parque Gulliver

Miesto : Valencia, Španielsko

Parque Gulliver bol inšpirovaný knihou Jonathana Swifta  Gulliverove cesty , románom z 18. storočia. Ihrisko je vymodelované ako veľká socha samotného Gullivera, zobrazujúca scénu, v ktorej je postava zviazaná armádou drobných ľudí, nazývaných liliputáni. Dizajn umožňuje mnoho zaoblených hrán, ktoré sú skvelé na šplhanie a šmýkanie, a premenia všetkých návštevníkov na Gulliverovych malých únoscov! Park bol otvorený v roku 1990 a dodnes priťahuje davy všetkých vekových kategórií.

3. Neptúnov park
Miesto : Saratoga Springs, Utah

Neptúnov park obsahuje masívnu 30-metrovú pyramídu, ktorá je umiestnená uprostred veľkého ihriska. Vnútri pyramídy sú laná a siete používané na šplhanie a chytanie tých, ktorí by sa mohli pošmyknúť. Okrem centrálnej pyramídy sú tu roztrúsené hojdačky, šmýkačky a iné každodenné vybavenie detských ihrísk.

4. Ihrisko Belleville Park
Miesto : Paríž, Francúzsko

Belleville Park zahŕňa strmé kopce, hracie veže, mosty, drevené lezecké steny a niekoľko drevených konštrukcií, na ktorých sa môžu deti hrať. Z vrchu stavby je v diaľke vidieť Eiffelovu vežu. Park bol navrhnutý architektonickou firmou BASE, ktorá chcela, aby park pripomínal pirátsku loď, lietajúci koberec a stredovekú pevnosť.

5. Blaxland Riverside Park ihrisko
Miesto : Sydney, Austrália

Blaxland Riverside Park je sám vyhlásený za „najväčšie a najlepšie ihrisko v Sydney“. Ihrisko pokrýva sedem hektárov neďaleko rieky Parramatta. Blaxland ponúka viacúrovňový dom na strome, lezecké prekážky, zipline, cyklistické chodníky a viac ako 170 vodných fontán. Toto obrovské ihrisko sa nachádza v Olympijskom parku v Sydney.

6. Detský hrad
Miesto : Doylestown, Pennsylvania

Detský hrad je súčasťou 108-akrového Central Parku v Doylestowne v Pensylvánii. Hrad je osem poschodí vysoký a takmer celý je vyrobený z dreva. Park je otvorený 7 dní v týždni od úsvitu do súmraku a je zadarmo pre verejnosť. Detský hrad bol možný vďaka dobrovoľníckej snahe priniesť komunite viac hojdačiek, šmýkačiek a hracích miest.

7. Park sĺz
Miesto : New York City, New York

Teardrop Park navrhol záhradný architekt Michael Van Valkenburgh a nachádza sa v Battery Park City v New Yorku. Park obsahuje veľkú šmýkačku, pieskoviská, vodné prvky, skalnaté lezecké plochy a veľké umelecké dielo nazývané „Ľadová stena“. Battery Park City Park Conservancy tiež organizuje každú stredu podujatia pre deti, ktoré sú obzvlášť obľúbené!

8. Nishi Rokugo Koen (Tire Park)
Miesto : Tokio, Japonsko

Nishi Rokugo Koen (Tire Park) je ihrisko, ktoré sa nachádza priamo mimo Tokia v Japonsku, kde je všetko v parku v nejakej forme vyrobené z pneumatík. Uprostred parku sedí veľký dinosaurus Godzilla, ako aj robot a vesmírna loď. Na výstavbu parku a jeho prvkov bolo použitých viac ako 3 000 pneumatík.

9. Detské ihrisko Zorlu Center
Miesto : Istanbul, Turecko

Centrum Zorlu je veľké ihrisko rozdelené do zón, ktoré predstavujú „špeciálne svety“. Park bol navrhnutý pre deti aj dospelých, kde si každý nájde zábavu z jeho prvkov. Ihrisko obsahuje trampolíny, lezecké siete, hojdacie siete a množstvo šmýkačiek. Okrem toho má park vysoké múry, nízke údolia, kopce, vodné prvky a veže, ktoré svojim návštevníkom poskytujú pocit  dobrodružstva a objavovania.

10. Woods of Net
Miesto : Hakone, Japonsko

Posledné, ale určite nie najmenej úžasné z najlepších svetových ihrísk, máme Woods of Net. Toto ihrisko navrhol umelec Toshiko Horiuchi Macadam, ktorý ručne uplietol vnútornú dúhovú sieť, a architekti Tezuka, ktorí navrhli vonkajšiu drevenú konštrukciu. Toto ihrisko je zároveň skanzenom a prvým svojho druhu otvoreným v Japonsku. Vonkajšia konštrukcia nepoužíva žiadne kovové spojovacie prvky a spolieha sa výlučne na hmotnosť drevených trámov, aby ju držali na mieste.

Zdroj: Internet

Mohlo by vás zaujímať:
Témy, zaujímavosti
Správy, aktuality

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár