Pripoj sa k nám!

Pár spôsobov, ako osviežiť domov bez kupovania nových vecí

Ak vás láka po zime niečo doma zmeniť, vynoviť nemusíte hneď vyťahovať peňaženku. Namiesto toho buďte kreatívni s tým, čo už doma máte. Trocha vynaliezavosti vám pomôže, aby vaše staré veci vyzerali ako nové.

Prestavajte si nábytok, vymeňte obliečky na vankúšoch
Je nereálne (nehovoriac o tom, že je to aj drahé) kupovať si novú pohovku zakaždým, keď sa vám dizajn vašej obývačky zdá zatuchnutý. Vaša peňaženka si od úľavy povzdychne, ak sa namiesto toho pustíte do kreatívneho usporiadania miestnosti. Najjednoduchší spôsob, ako urobiť priestor novým, je zmeniť usporiadanie nábytku. Presúvajte kúsky z jednej „oblasti“ do druhej a zmeňte tak funkciu, ako aj pocit z miestnosti, zmeňte obliečky na vankúše.

Uvoľnite priestor
Urobte z Marie Kondo serióznu pomocníčku s uvoľňovaním priestoru. Priestor má tendenciu vyzerať chaoticky a neusporiadane, čím viac vecí pridávame, takže jednoduchým spôsobom obnovenia je upratať a vyčistiť povrchy.
Avšak nemusíte to prehánať a skončiť s holobytom. 🙂 Vezmite to postupne od jednej police alebo jednej zásuvky ku druhej a opýtajte sa sami seba, či vás niektoré veci stále bavia, alebo či by vám aj samotným kúskom bolo lepšie, keby si našli nový domov. Dajte svojim najobľubnejším kúskom miesto vpredu a v strede na vystavenie, sezónne striedajte a ostatné darujte.

Otočte svoje dekoratívne kúsky
Váza plná pampovej trávy, ktorá dodáva vášmu krbu výšku a textúru, by pravdepodobne vyzerala rovnako lákavo pri vašom vchode. To isté platí pre vašu zbierku sviečok. Skúste ich – a všetky vaše malé, všestranné dekoratívne predmety – premiestniť na nové miesto v rámci vášho domova.
Ak máte na poličke knihy s rafinovanými obalmi, skúste ich umiestniť na konferenčný stolík alebo na komodu. Alebo niekedy stačí len preusporiadať knihy v knižnici. Ak v súčasnosti používate dekoratívnu misku alebo podnos vo vašej predsieni, pozrite sa, ako by sa vám páčila v obývačke.

Zeleň inak
Rastliny sú pre domácnosť neoceniteľné. Prinášajú do priestoru život a farbu. Napriek tomu, ak chcete niečo nové, nemusíte hneď vyraziť do kvetinárstva. Stačí zobrať nožnice a vyrazte von. Umiestnite kvety alebo štruktúrované vetvy, ktoré nazbierate na zdravotnej prechádzke do vázy – to prinesie textúru a farbu, ktorú hľadáte, bez cenovky novej rastliny.

Vytvorte si galériu svojho života
Zhromaždite svoje obľúbené umelecké diela alebo doplnky z celého domu a usporiadajte ich jedinečným spôsobom, aby ste vytvorili stenu galérie. To zmení priestor dostatočne a pridá nový rozmer do vášho priestoru.“
A pamätajte: neexistuje žiadne pravidlo, ktoré by hovorilo, že stena vašej galérie – alebo akékoľvek umelecké dielo – musí zostať statické. Pravidelne vymieňajte, čo je v rámikoch, aby to zostalo „čerstvé“. Udržíte to tak vďaka neočakávaným veciam. Odkryte vreckovku svojej starej mamy zo zadnej časti šatníka a vystavte ju v ráme alebo sa pochváľte umeleckými dielami svojich detí, starými lístkami do divadla, výstrižkom z novín s dôležitým dátumom.

Viac inšpirácie nájdete v galérii nižsie.

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár