Pripoj sa k nám!

Orenda House, Splantzia, Grécko

Architekti boli požiadaní, aby prepracovali existujúcu budovu, ktorá bola postavená počas benátskeho obdobia na akvaduktovom námestí Splantzia v starom meste Chania. Časť budovy sa nachádza nad arkádou Roussou Vourdoubas, ktorá je významným archeologickým náleziskom benátskeho obdobia. Miesto však malo rozsiahle poškodenia a problémy so stabilitou a potrebovalo okamžitú obnovu archeologickou službou.

Názov projektu: Dom Orenda
Architektonická firma: Architekti Zeropixel
Miesto: Staré mesto Chania, Splantzia, Grécko
Zastavaná plocha: 140 m²
Oblasť lokality: 200 m²
Rok dizajnu: 2023
Typológia: Obytný › Dom

 

Návrh sa preto musel obmedziť na minimum možných zásahov, ktoré by umožnili premeniť objekt na luxusný dom. Budova prešla do roku 2000 rôznymi prístavbami a rekonštrukciami, ktoré spôsobovali problémy so súdržnosťou muriva. Prvou časťou návrhu bola obnova takýchto problémov opravou mált na vonkajších stenách a hydroizoláciou kamenných stien a strechy budovy modernými materiálmi. Ďalej sa obnovili priľahlé steny susedných nehnuteľností opravou problematických miest a nanesením novej tradičnej malty, ako aj opravou existujúcej strechy a poškodeného železobetónu. Architekti sa rozhodli ponechať a obnoviť pôvodné podlahy, keďže potrebovali obmedziť používanie ťažkej techniky, ktorá by mala vplyv na rovnováhu budovy. Architektonický návrh obmedzil úpravy muriva na časti domu, ktorá nie je podopretá problematickou arkádou.

Existujúce mramorové a drevené podlahy boli zachované, omietky vnútorných a vonkajších stien boli zrekonštruované pomocou farebnej štukovej veneziano malty s cieľom začleniť budovu do starého mesta. Izby a nábytok bol navrhnutý s použitím masívneho dubového dreva v prírodnej farbe v kombinácii s kašmírovými tkaninami. Do každého priestoru pridaná zeleň s cieľom umocniť požadovaný efekt luxusu a relaxu v srdci starého mesta Chania.

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár