Pripoj sa k nám!

Mosseum - škandinávske lesné útočisko

Mosseum je očarujúce škandinávske lesné útočisko s 10 jedinečne tvarovanými chatkami, ktoré elegantne prepájajú modernú architektúru s éterickým kúzlom machu a formami inšpirovanými prírodou. 

Názov projektu: Mosseum
Architektonická firma: Štúdio 7,83
Miesto: Nórsko
Hlavný architekt: Yani Ernst
Dizajnérsky tím: Štúdio 7,83
Vizualizácia: Yani Ernst
Zastavaná plocha: 3000 m²
Oblasť : 10 000 m²
Postavenie: Koncept – Dizajn
Typológia: Rezidenčné › Bývanie

Tento vizionársky projekt sa snaží vtiahnuť hostí do pokojnej krásy prírody, kde sa drevo a mach dostávajú do centra pozornosti ako symbol života, omladenia a jemnej rovnováhy ekosystému.

Dizajnový koncept Mossea sa točí okolo sviežeho, zamatového objatia dreva a machu. Chatky sú navrhnuté tak, aby napodobňovali tvar a vzhľad dreva a mach je premyslene integrovaný do architektúry, čím vylepšuje steny, chodníky a dokonca aj strechy svojou prirodzenou eleganciou. Súhra svetla a tieňa na povrchoch pokrytých machom vytvára očarujúcu atmosféru, ktorá vyvoláva pocit úžasu a spojenia s lesným prostredím.

V celom priestore každý architektonický detail rezonuje s prírodnými vzormi a organickými formami. Vzory inšpirované machom a rastlinami zdobia látky, nábytok a umelecké inštalácie a oslavujú krásu jednoduchosti a zložitosti prírodného sveta.

Mosseum je majákom udržateľnosti, starostlivo vyrobený z recyklovaných materiálov a energeticky účinných technológií. Okrem toho architekti kládli veľký dôraz na ochranu machu v jeho prirodzenom prostredí, čím zabezpečili, že tento dizajn oslavuje mach zodpovedne bez toho, aby ohrozil jemný ekosystém, v ktorom sa darí.

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár