Pripoj sa k nám!
Pozemook v intravil...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pozemook v intravilane no mimo Uzemneho planu ako postupovat ?

3 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
832 Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Dobry den rad by som sa informoval . kupili sme pozemok ,ktory je v intravilane(v zastavanom uzemi obce ) NO nie je v uzemnom plane obce (vedeny je ako orna poda ) . Ako prosim vas postupovat dalej pri rieseni stavbenho povolenia?
Dakujem

 
Publikované : 14/06/2022 3:23 pm
jumat
(@jumat)
Príspevky: 73
Trusted Member
 

Trochu tomu nerozumiem, ...ak je pozemok v zastavanom územi obce, mala by byť táto časť v územnom pláne plánovaná na výstavbu, vtedy by ste si mali vybaviť vyňatie z ornej pôdy od SK pozemkového fondu a preklasifikovať na stavebný pozemok ( zastavané plochy a nádvoria). Minimálne pozemok pod plánovaným RD - zastavanú veľkosť zistíte podľa projektu na stavebné povolenie (plocha RD terasy, garáž, altanok a pod.). Neviem o akú výmeru ide, ale nemusíte ho vynímať celý. Môžete si na časť nechať aj ornú pôdu a mať tam záhradu. Vtedy budete platiť aj menšiu daň, lebo za zastavané plochy je daň vyššia.

 
Publikované : 16/06/2022 10:17 am
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Súhlasím s jumat, ale ak pozemok nie je v územnom pláne plánovaný na výstavbu, je potrebné vybaviť zmenu územného plánu. Na to je potrebné dať si vypracovať dokumentáciu pre územné rozhodnutie (UR). A po súhlasnom UR urobiť vyňatie a podať projekt pre stavebné povolenie.
Možno bude najrozumnejšie ísť sa informovať o vašom konkrétnom pozemku na príslušný stavebný úrad a priamo sa spýtať čo budú požadovať, ak by ste tam chceli stavať. Lebo na každom úrade je to individuálne podľa miestnych podmienok.

 
Publikované : 20/06/2022 10:56 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..