Pripoj sa k nám!
Zmena ucelu vyuziva...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Zmena ucelu vyuzivania stavby

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
4,330 Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Potrebovali by sme ohlasit zmenu v uzivani rodinneho domu. Dom uzivame niekolko rokov na byvanie a teraz by sme tu chceli zriadit firmu- kancelarie, laboratorium a prislusenstvo pre zamestnancov. Potrebujem na to povolenie stavebneho uradu pripadne suhlasy susedov? Viete mi niekto poradit, pripadne uviest svoje skusenosti? dakujem.

 
Publikované : 31/07/2015 1:03 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Zdravím.

Áno, pre zmenu užívania stavby je potrebné absolvovať stavebné konanie. Nový - navrhovaný stav treba povoliť projektom pre stavebné povolenie, ktorý bude riešiť stavbu komplet aj s dotknutými profesiami. Tj. napr. zdravotechnika, vzduchotechnika, elektroinštalácia, statika a pod..
Vo vašom prípade, alebo ak ide o zriadenie novej prevádzky všeobecne, stavbu bude určite posudzovať aj oddelenie životného prostredia a pri kolaudácii / uvedení objektu do prevádzky sa do toho zapojí hygiena + úrad to môže podľa uváženia posunúť na ďalšie svoje oddelenia (napr. doprava - parkovacie miesta a pod.).
Povoľovať stavbu s prevádzkou treba podľa môjho názoru s premysleným projektom, ktorý vám zachytí možné problémy. Napr. ja odporúčam náročnejšiu prevádzku s hygienou prekonzultovať dopredu a vyžiadať si vyjadrenie už počas stavebného konania (aj keď to stavebný úrad nepožaduje), aby im zrazu pri uvedení do prevádzky nechýbalo niekde umývadlo ;) .

Z.

 
Publikované : 03/08/2015 8:16 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..