Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Kontajnerové bývanie – nový trend

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
1,591 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 200
Člen Moderator
Topic starter
 
Kontajnerové domy sú presne také, ako sa volajú; domy vyrobené z oceľových prepravných kontajnerov, ktoré vidíte prepravovať tovar všade vo vlakoch, nákladných autách a lodiach. Z týchto obrovských kociek Lego ľudia stavajú domy všetkých tvarov a veľkostí.


Aké sú výhody kontajnerových domov?

Nákladné kontajnerové domy sú odolné, nákladovo efektívne a prispôsobiteľné - môžu byť nákladovo efektívnejšie ako tradičné bývanie. Zvyčajne sú nákladovo efektívnejšie ako konvenčné bývanie, pretože si vyžadujú menej stavebných materiálov a práce na výstavbu.
Rýchlo sa stavajú. Niektorí dodávatelia dokážu postaviť prepravný kontajner domov za menej ako mesiac. Najať si profesionála na stavbu vášho vysnívaného kontajnerového domu však môže byť drahé.
Sú to modulárne domy - námorné kontajnerové domy sa dajú ľahko upraviť. Môžete kombinovať viacero kontajnerov a vytvoriť tak väčší domov s obývacou izbou, jedálňou, ďalšími spálňami, druhým poschodím alebo dokonca kontajnerový penzión.
Sú odolné - výrobcovia zvyčajne používajú kortenovú oceľ na stavbu prepravných kontajnerov. Táto samoopravná oceľ chráni náklad počas prepravy cez vodné plochy. Lodné kontajnerové domy vyrobené z ocele odolnej voči poveternostným vplyvom môžu pravdepodobne lepšie odolávať nepriaznivým poveternostným podmienkam ako tradičné bývanie.

eshop.stavba-az.sk

Aké sú nevýhody kontajnerových domov?

Získanie stavebného povolenia môže byť náročné. Ako relatívne nový fenomén môže byť v niektorých regiónoch ťažké získať potrebné povolenia na výstavbu vášho kontajnerového domu.
Prepravné kontajnery nie sú vždy ekologické. Mnohí zástancovia ponúkajú bývanie v kontajneroch ako skvelý spôsob, ako recyklovať staré kontajnery, ale ak niektorí kupujúci uprednostňujú premenu nových kontajnerov na bývanie, „výhoda“ ekologického riešenia sa stráca.

Často potrebujú posily. Aj keď sú skladovacie kontajnery vyrobené z odolnej ocele, ich konštrukčnú integritu môžete ohroziť určitými úpravami – napríklad vyrezaním otvorov pre dvere alebo veľké okná. Zatiaľ čo prepravné kontajnery vydržia určité poveternostné podmienky, váha od ťažkého snehu môže spôsobiť prehnutie strechy, ak rohové odliatky nie sú dostatočne pevné. Na vystuženie nosných stien alebo inštaláciu šikmej strechy si budete musieť najať dodávateľa.
V každom prípade sa nevýhody dajú vyriešiť :D

V našej galérii nájdete inšpirácie, čo všetko sa dá z kontajnerov postaviť (a určite aj oveľa viac).

eshop.stavba-az.sk

[adsense01][/adsense01]

Súvisiace fórum :Stavba - Projekty, nápady

Zdroj :internet

Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 24/05/2022 4:11 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..