Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

pätka pod základy

3 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
1,652 Zobrazenia
(@vikuksi)
Príspevky: 1
New Member
Topic starter
 

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na vaše skúsenosti so sanáciou základov. Na dome zrejme sadá jeden roh budovy, je to jednoposchodová chalupa z pálenej tehly, 1970 rok. Zatiaľ sa to prejavuje len zopár prasklinami.
Predovšetkým aký môže byť cenový rozsah takejto opravy, a keď sa spraví sonda, ako dlho môže byť ten základ (počítam, že asi 1m šírky) potom odokrytý?
Vďaka.

 
Publikované : 20/05/2021 5:44 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Dobrý deň.
Je dosť ťažké si je to predstaviť len takto podľa slovného opisu konštrukciu a hlavne rozsah škody v dôsledku praskliny. Predpokladám, že objekt je založený na základových pásoch. Tie sú najčastejšie robené do hĺbok od 0,8m-1,2m. Podľa toho kde sa objekt nachádza. Pokiaľ sú tie praskliny v malom rozsahu a malej šírky, dá sa to takto v skorom štádiu podchytiť sanáciou. Samotná cena sanácie zavisí od presného dodávateľa a hlavne od množstva injektovanej zmesi, ktorý by sa pod objekt umiestnil. Je to veľmi špecifické. Čo sa týka odkrytia základovej pôdy časovo by to malo byť čo najkratšie, nakoľko kvalita základovej pôdy sa zhoršuje jej odkrytím.

 
Publikované : 26/05/2021 11:38 am
(@bentonit)
Príspevky: 61
Trusted Member
 

Na tvoju otazku je velmi tazko presne odpovedat, no v celku cim dlhsie s opravou budes cakat, tym vyssia moze byt koncova suma za opravu

 
Publikované : 27/05/2021 12:00 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..