Pripoj sa k nám!
tepelne cerpadlo - ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

tepelne cerpadlo - vzduchove

121 Príspevky
27 Užívatelia
0 Likes
38.9 K Zobrazenia
(@fero223)
Príspevky: 35
Eminent Member
 

AKo myslíš praktickými vecami? Pokiaľ je jednotka kvalitná a dobre ti ju nadstavia, nemal by si s tým mať žiadne iné starosti. O tom by mal byť aj výber firmy, už pri ich ponuke vecí, servise a poradenstve uvidíš, či vyberáš dobre alebo nie

 
Publikované : 07/07/2021 12:00 am
rikko
(@rikko)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

Mailanoo cize oni ti aj povedali, ze aky typ cerpadla, ci mozes ist do voda-voda alebo radsej vzduch-voda alebo co hej? Toto som hlavne chcel vediet, lebo ja sa trochu v tychto veciach stracam. Ako som ti uz pisal pred nejakym casom tak proste my mame moznost studnu vyuzit, takze myslim, ze mozno by sa aj ten prvy typ dal. Len neviem ako to funguje, pri com je lepsia aj efektivita napriklad v zime a mnoho ineho. Preto by som ozaj potreboval si s niekym nad to sadnut alebo aspon si zavolat kto by mi to tak viac menej po lopate vysvetlil :-D

 
Publikované : 07/07/2021 10:29 am
ello
 ello
(@ello)
Príspevky: 47
Eminent Member
 

Ako sa servisuju tepelne cerpadla? Mali ste niekto niekedy problem, ze bolo treba nieco urobit vymenit alebo tak?

 
Publikované : 08/07/2021 8:34 pm
(@mariar)
Príspevky: 18
Active Member
 

ello nemam este skusenost ale tiez rozmyslame nad cerpadlom ze ho do domu dame. ale teda myslim ze tam tiez by sa mali robit nejake servisne prehliadky pravidelne jak je to zvykom aj pri roznych kotloch alebo tak nie? ved treba to kontrolovat ci vsetko funguje ako ma.

 
Publikované : 12/07/2021 3:19 pm



ello
 ello
(@ello)
Príspevky: 47
Eminent Member
 

Mam podobny nazor len neviem ako to funguje v praxi, preto dufam, ze sa mi ozve niekto kto uz nejaky cas tepelne cerpadlo ma, zeby mi priamo vedel poradit ako sa veci maju. Co bude dalej aby som vedel co ma caka ak teda by som si to dal.

 
Publikované : 12/07/2021 3:51 pm
(@mailanoo)
Príspevky: 70
Trusted Member
 

Bazant akože myslíš, že aký typ vybrať a všetko? Ale to tebe firma pomôže sa v tom zorientovať.
Pomôžu ti vybrať na základe toho kde máš dom, aké máš možnosti, pozemok a všetko, to ty sa nemusíš nejako stresovať s tým, že proste by si nevedel. Predsa sú veci, ktoré je dobré nechať na odborníkov a toto je jedna z nich.
Rikko ale to nie si sám, čo sa v tom stráca, tiež som mal v tom zmätok, ale o tom to je, že sa nakontaktuješ na niekoho kto s tým robí a on ťa oboznámi s tým, čo majú v ponuke, čo by bolo dobré, ty potom pošleš papiere všetko, čo budú potrebovať, aby ti mohli navrhnúť najvhodnejšie riešenie. Bez odborného poradenstva by som asi kúril štýlom, že v strede domu by sme si oheň založili :lol: :lol: Voda-voda to je dobrá vec a môže ti zabezpečiť nízke mesačné náklady na vykurovanie, čo podľa mňa každého poteší v dnešnej dobe, teda mňa dozaista.

 
Publikované : 13/07/2021 11:40 am
jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Ked si ale budes vyberat ze typ a vlastne znacku, tak sa pytaj aj na to, ze jaka je ucinnost pri nizkych teplotach..Pretoze pri tych niektore znacky mozu mat problem..Niektore tie typy a myslim, ze to je vec, ktorej sa chces vyhnut a chces aby ti cerpadlo dobre sluzilo bez ohladu na to ake je vonku rocne obdobie..

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 14/07/2021 10:43 am
(@hobkoo)
Príspevky: 34
Eminent Member
 

Jaro lenže jak to vieš,že či tá účinnosť bude ozaj dobrá?Na to sa robia nejaké testy alebo niečo?Myslím či sa proste tomu dá veriť,keď ti výrobca bude tvrdiť,že aj pri veľkým mínusoch bude dobre šlapať.

 
Publikované : 16/07/2021 11:33 am



Robnino
(@robnino)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

hobkoo to by mala byť hádam samozrejmosť nie? veď to si nemôžu len tak nejaké údaje zapísať a dať ako parametre, veď to by bol nezmysel:)

kto chce prežiť dobrú budúcnosť, nesmie premárniť nič zo súčasnosti

 
Publikované : 19/07/2021 1:50 pm
(@bazant)
Príspevky: 93
Trusted Member
 

Fero len či aj s fungovaním, nastavením a týmito vecami ma oboznámia alebo vlastne tepelné čerpadlo už dostanem jak má byť a ja sa už o nič nestarám?...mailanoo ďakujem, že si ma s týmto oboznámil...lebo teda moja obava je z toho, že proste aby to bolo dobre urobené...lebo lacná záležitosť to nie je, tak nech je to dobre všetko chápeš...mne ide o to hlavne...nech to kúrenie je pre mňa efektívne...

 
Publikované : 20/07/2021 1:17 pm
jakubo
(@jakubo)
Príspevky: 65
Trusted Member
 

ako to byva so zarukou pri cerpadlach? na kolko rokov? je to aj nejako podmienene nejakymi prehliadkami, servisom alebo niecim takym?
lebo pri inych druhoch kurenia viem, ze velakrat je to tak, ze musis nieco splnit aby zaruka bola jak ma byt, tak by ma zaujimalo aj pri tomto, tiez by som bol rad keby ste mi niekto napisali jak vyzera zvonku cerpadlo? ci to nejako nebude vadit, ci to nebude ako past na oko?

 
Publikované : 22/07/2021 11:06 am
(@adammoo)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

velmi by ma zaujimalo, ze ako je to pri cerpadle, ked napriklad vypne elektrina? nie je s tym problem? da sa nejako tomu predist?

 
Publikované : 26/07/2021 10:56 am



palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Adammoo väčšinou keď vypne elektrina tak to nie je na dlhú dobu, je to v podstate len na chvíľu na pár minút, aspoň teda taká je moja skúsenosť. A podlahovka ti za ten čas nevychladne takže toho sa obávať nemusíš.
Nie je to proste problém ako to bolo kedysi že by elektrina na niekoľko dní vypadla, takže sa tým zbytočne vôbec nestresuj ;-)

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 27/07/2021 11:02 am
rikko
(@rikko)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

Mailanoo pises papiere ale ake? Co vsetko tak treba? Mohol by si mi k tomuto akoze konkretnejsie popisat?
K tomu co si pisal o tych financiach tak to je fakt, to proste aj ja som nakloneny pre to, to by mi vyhovovalo :)

 
Publikované : 27/07/2021 3:37 pm
(@mailanoo)
Príspevky: 70
Trusted Member
 

Jakubo všetko záleží od firmy, sú také ktoré si podmieňujú záruku takýmito rôznymi akoby podmienkami, že prehliadkami pravidelnými, ale Fenomis nie, čo mám skúsenosť. Monitorujú tepelné čerpadlá na diaľku takže aj keby niečo tak to vedia včas podchytiť a riešiť. Veľa vecí čo sme sa bavili sa dá na diaľku vyriešiť a o mnohých ani užívateľ jak ja ani nevie :-) Že vlastne hneď a zaraz to vyriešia.
Rikko mohol jasné. Potrebujú od teba projektovú dokumentáciu domu, info o stavbe, kde sa nachádza, v akom štádiu sa nachádzate so stavaním, koľko ľudí bude v dome bývať, či máš možnosť aj studne napríklad, to sú také základné veci na základe ktorých ti budú vedieť vypracovať ponuku.

 
Publikované : 28/07/2021 11:10 am
Stránka 3 / 9
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..