Pripoj sa k nám!

Tradičná africká architektúra - inšpirácia

Napriek svojej veľkosti a individuálnemu dedičstvu svojich 54 národov je Afrika často zhrnutá do obrazu safari ihriska, akoby išlo skôr o krajinu než o druhý najväčší kontinent sveta. Pritom tam môžeme nájsť mnoho inšpirácie, napríklad aj v ich tradičnej architektúre.

S ľudovými štruktúrami, ktoré zlaďujú ľudskú vynaliezavosť s prírodným svetom, katedrálami, ktoré súperia s Európou a mešitami, ktoré zodpovedajú Blízkemu východu, pamätníkmi histórie, ktoré formovali národy, a pohyblivým cieľom moderného dizajnu, ktorý sa vyvíjal v priebehu vekov, je toho veľa. dozvedieť sa o budovách, ktoré podopierajú kontinent. 

Kultúry afrických spoločností sú neodmysliteľne spojené s farbou. Od látok po odevy, výrobky, sochy a architektúru rôzne spoločnosti skúmajú bohaté a živé farby, ktoré sú živé, výrazné a radostné. Prostredníctvom rôznych odtieňov, odtieňov, kontrastov, motívov a ornamentov sú farby prijímané ako nevyslovený jazyk, paleta rozprávania a zmysel pre kultúrnu identitu. Hoci sa použitie farieb v afrických spoločnostiach môže zdať na povrchu dekoratívne, je mimoriadne symbolické, s hlbokým zmyslom pre históriu. Typickým príkladom je tradičná africká architektúra. Etnické spoločnosti vybavili svoje domovy farbou prostredníctvom ornamentov a motívov, vyjadrili ju náboženskými a kultúrnymi vzormi, použili ju na fasády na rozprávanie rodinných príbehov a vytvorili labyrinty komunálnej architektúry, ktoré nielen oslavujú farbu, ale ukazujú aj jej etnický význam.

Zdroj: Archdaily

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár