Pripoj sa k nám!

8 signálov, že vaša domácnosť potrebuje výťah do rodinného domu

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, že by ste si do svojej domácnosti nainštalovali domáci výťah? Položte si ruku na srdce, nebol by aj pre vás v súčasnej situácii alebo ideálnym riešením do budúcna?

Ak ste odpovedali áno, určite si neváhajte prečítať naše tipy a rady, ako môžete debarierizovať váš rodinný dom a zjednodušíte si celkové fungovanie v domácnosti. V prípade, ak vaša odpoveď bola nie, článok vám môže ukázať, ako môžete mať vďaka výťahu jednoduchší a komfortnejší život. A ktovie, možno zmeníte svoju odpoveď.

Pre koho sú osobné domáce výťahy?

Domáce výťahy sú určené prioritne rodinám, ktoré žijú vo viacposchodových domoch alebo mezonetových bytoch. Tento domáci výťah je určený predovšetkým ľudom so zdravotným postihnutím, ale iste, nemusí to byť pravidlom.

Často sa tiež stáva, že nad výťahovým riešením domáceho výťahu sa zamýšľajú ľudia, ktorí si stavajú dom a sú si vedomí svojej staroby. Suma sumárom, domáci výťah je vhodný pre každého, kto považuje schodisko za bariéru a chce si spríjemniť a skomfortniť chvíle a fungovanie vo svojej domácnosti.

Aký domáci výťah patrí k obľúbeným?

Jednoznačne model Aritco 400, ktorý je vďaka svojim vlastnostiam možné inštalovať len do interiéru. Ide o švédsku kvalitu, vybrať si môžete z palety farieb. Je ideálnym riešením ako domáci výťah. Maximálny zdvih je až do 13 m. Spomedzi hodnotenia a obľúbenosti našich klientov ho môžeme preto zaradiť k najvyhľadávanejším.

Ponúkame aj výťahy do verejných priestranstiev?

Určite, spomenieme napríklad taký model Aritco 7000 – je vhodný ako domáci výťah na prekonávanie podlaží v rámci rodinných domov, ale aj verejných priestranstiev, keďže je vhodný ako do interiéru, tak aj exteriéru.

No ukážkovým výťahom do verejných priestranstiev je práve Aritco Homelift. Ide o novú divíziu – výťahy do firiem, verejných inštitúcií, obchodných centier a pod. Výťah je možné inštalovať takmer kdekoľvek, snažíme sa o to, aby sme našli najlepšie riešenie pre danú situáciu.

Navyše, pre jeho inštaláciu nie je potrebná žiadna základová jama. Výťah je vhodný do interiéru aj exteriéru. Ide o dekoratívny a veľkolepý dizajnový prvok, ktorý prinesie pre vašu domácnosť kúsok jedinečnosti. Dodáva vám pocit luxusu a vášmu domovu prinesie nový potenciál. Svojimi praktickými rozmermi a vlastnosťami je ideálny ako domáci výťah.

Aký cenovo nižší výťah by ste nám odporučili?

Zvislú zdvíhaciu plošinu – výťah E07, ktorý slúži ako alternatíva klasického osobného výťahu pre imobilné osoby pohybujúce sa na invalidnom vozíku. Ovládanie a bezpečnostné prvky sa líšia od klasického výťahu a cena je nižšia. Maximálny zdvih je 14,2 m a plošinu je možné inštalovať v interiéri aj exteriéri. Výťah je vybavený núdzovým zdrojom pre prípad poruchy alebo výpadku elektrického prúdu a má veľmi tichý chod.

Je inštalácia výťahu veľmi zložitá?

Iste, vždy záleží na konkrétnej inštalácii a technických možnostiach v dome. Základom pre bezproblémovú inštaláciu je však vo svojej podstate len plocha pre umiestnenie zariadenia a zásuvka. Nie je potrebná žiadna základová jama.

Inštalácia poväčšine nikdy netrvá dlhšie ako tri dni. V prípade, ak ide o inštaláciu osobného domáceho výťahu do vstupnej haly alebo medzi schodisko, kde kabína prepravuje do vrchného poschodia, nie sú nutné žiadne veľké rekonštrukčné práce. Stačí, ak sa upraví zábradlie na hornom poschodí a vyrobí sa bránka. V prípade, ak však vŕtame otvor do stropu, je nutné najprv zistiť zloženie stropnej konštrukcie a poradiť sa so statikom. Následne stavebná firma začne realizovať samotnú inštaláciu.

Kam môžem výťah umiestniť?

Vďaka samostatnej konštrukcii je možné inštalovať výťah kdekoľvek v dome, napríklad aj do priestoru, kde sa nachádza točité schodisko, po ktorom sa vám určite chodí náročnejšie. Prenášanie z dola nahor predstavuje v tomto prípade u vás určite náročnú situáciu. Vďaka domácemu výťahu sa však budete môcť po svojom dome presúvať pohodlne, voľne a najmä s ľahkosťou. Nemusíte mať hlavu v smútku z toho, ako sa s danou vecou presuniete nahor. Čaká vás pohodlie a komfort!

Kedy je vaša domácnosť pripravená na výťah?

  1. V prípade, ak má vaša domácnosť viac ako jedno poschodie, alebo ide o byt so schodiskom, výťah bude u vás viac než žiadaný. Váš domov sa stane bezbariérovým miestom pre život.
  2. Ak sa cítite v domácnosti neisto, nebezpečne a riskantne, práve s domácim výťahom sa tieto pocity istotne zmenia. Stanete sa sebavedomejšími ľuďmi.
  3. Prekonávanie schodov so sebou prináša časté zakopnutie, pády a ďalšie úskalia, ktoré sa s používaním schodiskového či iného výťahu stanú minulosťou.
  4. Rovnako tak, ak máte strach z toho, že budete vašim blízkym na obtiaž a budú musieť byť v dvadsaťštyri hodinovej pohotovosti, verte, že s domácim výťahom na schody sa táto skutočnosť zmení o 180 stupňov. Stanete sa samostatným človekom.
  5. A čo robiť v stave núdze? Nemusíte mať najmenšie obavy. Schodiskové výťahy vo vašej domácnosti sú poháňané batériami, rovnako ako iné záložné batériové systémy v domácnosti (poplašný systém proti vlámaniu) budú fungovať aj pri výpadku elektrického prúdu.
  6. Pri zdolávaní bariér môžete často pocitovať bolesti. Používaním výťahu sa však stopercentne zmiernia.
  7. Ak sa domnievate, že inštalácia výťahu vo vašej domácnosti nie je možná práve kvôli komplikovaným architektonickým prvkom, verte, že každý problém má svoje riešenie. Ak ide o strmo točivé schody, schodiskový výťah si s tým ukážkovo poradí. So všetkým vám radi poradíme a spoločne nájdeme to najlepšie riešenie.

Ideálnym riešením je tiež výťah v prípade, ak pri stúpaní po schodoch bojujete s točením hlavy, ťažším dýchaním a pod. Váš život sa stane omnoho jednoduchší.

„Partnerský článok“

Pridajte Komentár