Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Tiny House competition 2021

4 Príspevky
4 Užívatelia
0 Likes
1,564 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 129
Člen Moderator
Topic starter
 
The Tiny House 2021 – súťaž je otvorená pre všetkých. Pozvaní sú všetci architekti, študenti, inžinieri, produktoví dizajnéri, myslitelia, firmy, organizácie a všetci, ktorých zaujíma poslanie súťaže, aby predložili svoje nápady. Nevyžaduje sa žiadna odborná kvalifikácia.
tiny 2021

 

„Domov“ je priestor, ktorý je intímny pre všetkých. Okrem toho, že domov je naším bezpečným prístavom, presahuje jeho každodennú funkciu útočiska pre svojich užívateľov a ich aktivity; spája sa s každým z nás na emocionálnej a osobnej úrovni. Ako sa čas vyvíja, definícia „domova“ sa tiež neustále mení. 21. storočie bolo svedkom toho, že koncepty ako Airbnb, Co-Living, Smart Homes, Tiny Homes atď. získavali na popularite u mladej aj staršej generácie, čo vyvolalo hnutia po celom svete.
 
eshop.stavba-az.sk
Počas posledných dvoch rokov sa väčšina svetovej populácie utiahla do svojich domovov, aby prežila a prijala vynaliezavejšie spôsoby života. Tento scenár ponúkol dizajnérom jedinečnú príležitosť predefinovať myšlienku „domova“. Náklonnosť užívateľov nasledovať jednoduchšie a efektívnejšie spôsoby bývania spolu s rýchlym vývojom technológií a materiálov vydláždili cestu pre skvelú príležitosť na vytvorenie všestranného a inovatívneho osobného priestoru. Hnutie Tiny House oslavuje koncept jednoduchého, no vynaliezavého bývania. Domy môžu byť navrhnuté tak, aby prehodnotili udržateľnosť prostredníctvom inovácie maximálneho využiteľného priestoru s minimálnou stopou. Menej domu Viac domova.
 
VÝZVA:
 
Účastníci majú navrhnúť malý domček pre 2 osoby, ktorý by poskytoval pohodlné bývanie. Dizajn a koncept domu by mal byť inovatívny, kreatívny a udržateľný. Do úvahy treba brať vzťah medzi interiérom domu a vonkajším prostredím. Navrhované riešenie by malo vychádzať zo silného konceptu. Plocha domu nesmie presiahnuť 24m2. Prispôsobivosť je dôležitým aspektom všetkých návrhov. Dom by mal reagovať na neustále sa meniace potreby svojich užívateľov a kontext lokality, v ktorej sa nachádza. Navrhnuté riešenie nemusí byť obmedzené na lokalitu, ale môže byť navrhnuté ako všestranný modul alebo môže byť mobilné. Účastníci by to museli odôvodniť. Vnútorné priestory by mali zahŕňať obytný priestor, priestor na spanie pre 2, priestor na varenie a jedáleň, WC, pracovný priestor, akýkoľvek ďalší aspekt, ktorý chce účastník pridať. Interakcia s klientom je jedným z rozhodujúcich faktorov konštrukčného riešenia.
V tejto súťaži môžu účastníci predpokladať, že klientom sú 2 jednotlivci, pár alebo typ ľudí na základe konceptu dizajnu. Navrhované priestory by sa mali týkať ich užívateľov. Účastníci si môžu vybrať lokalitu podľa svojich návrhov dizajnu. Môže byť kdekoľvek na svete a môže mať sídlo v mestskej alebo vidieckej oblasti. Na základe lokality môže byť dizajn dobre integrovaný do kontextu. Vybraná lokalita musí silne odôvodniť návrh dizajnu.
Túto súťaž predložil používateľ ArchDaily. Ak sa chcete ešte zapojiť do súťaže, môžete sa zapojiť na týchto odkazoch: ArchDaily - SÚŤAŽ
 
Registrácia je možná ešte do 17.12.2021
 
Ceny:
 
Ceny v celkovej výške 10 000 USD, rozdelené nasledovne.
1. cena 5 000 USD + Certifikát + Publikácia
2. cena 2 500 USD + Certifikát + Publikácia
3. cena 1 500 USD + Certifikát + Publikácia
 
1. zvláštne uznanie 500 USD
2. zvláštne uznanie 500 USD
10 čestných uznaní - víťazi a čestné uznania budú zverejnené na webovej stránke Impact Competitions a v niekoľkých medzinárodných časopisoch o architektúre a dizajne.
 
 
1.miesto: A FOREST FOR REST
tiny1 2020

Jorge Cobo (Španielsko). Návrh sa zameriava na integráciu postaveného a nezastavaného, pričom „prispôsobenie“ je základným princípom obytného priestoru. Dom „Les na odpočinok“ je príkladom frázy „žiť v malom, ale žiť všetko“; stelesňuje charakteristiky udržateľnosti a vynaliezavého života. Dom tiež využíva obnoviteľné energie, aby sa udržal sám, čím sa stáva zodpovedným prvkom nášho životného prostredia.
 
2.miesto: ECOTTAGE
tiny2 2020

Dylan Morel a Dorian Bernard (Francúzsko). Ecottage je navrhnutá tak, aby bola šetrná k životnému prostrediu; jej cieľom je byť riešením na boj proti nepriaznivým účinkom zmeny klímy prostredníctvom adaptívneho priestorového dizajnu. Tento dom je vyrobený z prefabrikovanej hmoty, ktorá sa prispôsobí každej individuálnej potrebe biotopu. Ekochatka, vytvorená s úmyslom zachovať prírodné zdroje, má potenciál byť úplne energeticky nezávislá, čo je životne dôležitá vlastnosť potrebná na udržanie života v nasledujúcich rokoch.
 
3.miesto: OFF THE WALLS
tiny3 2020

Tak Ying Chan (Spojené štáty americké). Malý domček „Off the Walls“ je navrhnutý s koncepciou ukrývania ľudí bez domova v štvrti Bushwick v New Yorku počas stále trvajúcej ťažkej pandemickej situácie. Jeho dizajn oslavuje živú kultúru pouličného umenia v susedstve, vďaka čomu je nezmazateľnou súčasťou jeho dynamického okolia a komunít. Dom vyrobený z recyklovaných prvkov si predstavuje udržateľnosť a prispôsobivosť ako prostriedok na oživenie štvrte a jej komunít.

Súvisiace fórum :

Správy - Aktuality - Témy

Mohli by vás zaujímať:

Stavba - Projekty, nápady

Zdroj :archdaily.com

 
Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 03/12/2021 1:07 pm
Značky témy
(@liptok)
Príspevky: 17
Active Member
 

Mensie, no za to dizajnovo velmi zaujimave. Paradne projekty

 
Publikované : 03/12/2021 2:13 pm
(@rakovicka)
Príspevky: 13
Active Member
 

Niekto nepotrebuje vela miesta. Mnoho ludi teraz preferuje minimalizmus. No zmestilo sa tam podal mna vsetko potrebneho

 
Publikované : 06/12/2021 9:56 am
(@zimurinka)
Príspevky: 15
Active Member
 

No moze to byt aj otazka penazi a proste malo kto si moze dovolit teraz nejake tie megalomanske stavby a domy

 
Publikované : 07/12/2021 5:01 pm



Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..