Pripoj sa k nám!
Altánok - Realizáci...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Altánok - Realizácia (základy, stena, dlažba)

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
26.2 K Zobrazenia
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
Topic starter
 
3. Časť článku v ktorej si postupne ukážeme jednotlivé fázy výstavby.



Po ohlásení drobnej stavby sme sa teda konečne dostali, k samotnej realizácii stavby altánku. Ako ste si mohli pozrieť v predchádzajúcich častiach, ide o altánok kombinovaný z drevenej konštrukcie a murovanej steny, založený na plošných základoch. Podlahu altánku bude tvoriť plocha zo zámkovej dlažby. Tak, poďme teda k samotnej realizácii.. postupne :).
[adsense01][/adsense01]
Deň 1 – Základy

Ide o ručne kopané betónové základy, v hornej časti nastavené šalovacou tvarovkou. Pracovné škáry sú prepojené konštrukčnou výstužou pre zabezpečenie celistvosti. Viac viď. priložené foto a video.

Posledný obr. ukazuje malé prestrešenie - odkladací priestor, ktorý bude spolu s altánkom zrekonštruovaný.

Deň 2 – Stena, základy II

Tento ďeň sa dokončili základy a "vymurovala" sa zadná a bočné steny altánku. Steny sú spravené zo šalovacích tvárnic, konštrukčne vystužené a vyplnené betónom. Zároveň boli dobetónované časti pätiek pre osadenie kotvenia stĺpov.

Deň 3, 4 – Veniec, obrubník
V tento ďeň sme dorobili veniec a osadili kotevné šróby pre pomúrnicu. Na spevnenú plochu sa naviezol štrk a prehutnil sa, pričom po obvode altánku boli uložené parkové obrubníky.

Deň 5 až 8 – Dlažba a obklad
Ako podlaha altánku je navrhnutá zámková dlažba a stena altánku je obložená prírodným kameňom. Pod zámkovú dlažbu je nahutnená ŠD o hr. cca. 150mm klasickou "žabou". Škáry sú vysypané pieskom. Obklad je lepený na stenu zo šalovacích tvaroviek lepidlom Baumit FlexTop.
(tu je tech. list FlexTop .PDF)

Vaša Stavba od A po Z.

Z.

 
Publikované : 15/10/2013 4:00 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..