Pripoj sa k nám!
Inteligentna automa...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Inteligentna automatizacia v dome

111 Príspevky
104 Užívatelia
0 Likes
86.5 K Zobrazenia
(@artful)
Príspevky: 1
New Member
Topic starter
 

Uvazovali ste niekedy nad inteligentnou elektroinstalaciou?

vite si predstavit ze odhchadzate z domu a po stlaceni jedneho tlacitla sa vam otvori garaz, brana, uzamkne sa dom, zapne alarm, zhasne plyn, voda a vypnu sa svetla?

alebo jednym klinknutm na smartfone si pustite televiziu, ktora sa prepne na pozadovany zdroj, zapne sa zosilovac, satelit a upravi sa svetelna scena a zakuri sa v krbe.

Myslite si ze je to narocne financne a technicky? mne by sa nieco take pacilo ;o)

 
Publikované : 23/01/2013 3:53 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Moj nazor je, ze casom sa na tieto riesenia prejde .. aktualne mi ale napadaju tieto otazky:
1. Zivotnost telefonov, aplikacii, bielej aj ciernej techniky je dnes cca. 2 roky .. nezblbne mi za tento cas aj dom ?
2. Vzhladom na to, ze update SW sa vseobecne deje tak po cca. pol roku a celkovo HW nejde po cca. 2-3 rokoch na novom SW rozpoznat, ako casto budem musiet investovat do noveho HW ? pojde len o riadiacu jednotku (centralne PC / tablet), alebo budem musiet kupit aj novy spinac na povedzme svetla a krb ?
.. tu sa len pousmejem, ze na mojich ofiko kupenych 7dmickach (pred rokom) mi tyzden dozadu napisalo ze MS uz nepodporuje widgety pre plochu nakolko su zastarale .. a mam si kupit 8smy ;).
3. v suvislosti s vyssie spominanym - telefony, tablety, PC atd. startuju casom pomalsie (zapratanie informaciami a SW), bude sa aj garaz a dom casom otvarat pomalsie ? predpokladam ze reset systemu zapricini stratu vsetkych updatov a tym padom mozno nekompatibilitu s mojou po piatich rokoch kupenou telkou a chladnickou ?
4. bezpecnost ?

Ide o to, ze dom je zvasca na 20-30 rocnu viazanost (na SVK)..

Z.

 
Publikované : 24/01/2013 1:51 am
(@rumcek)
Príspevky: 30
Trusted Member
 

ja by som to tak cierno nevidel :)
riadiaca jendotka takehoto druhu nie je ako pocitac, kazda aktualizacia prepise povodny SW takze sa nezahlti spatnymi datami, jednotky su vacsinou urcene len na jeden druh pouzitia a tak su stabilne, nemali by blbnut. to mas ako SW v aute, napr. riadiaca jendnotka na motore, proste funguje a funguje a ked prestane tak smola a treba novu. :-)

akurat suhlasim s tym ovladanim v smart fone, to by asi rychlo zastaralo, ale moze to byt len doplnok, hlavne ovladanie moze by klasika nejaky HW na dome, podporeny otlackami prstov, scanom sietnice alebo co ja viem co :D:D:D

ako napad to nie je zle, snivat o tom ludia mozu :)

 
Publikované : 29/01/2013 11:05 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Niee :). To nechcelo byt ze cierne a zamietave na automatizaciu. Len podla nicku je artful z fachu ;), tak som myslel ze postne nejake info, ako su riesene problemy co mi napadli. Snivat a divat sa dopredu je fajn 8-). Ked vravime o digitalizacii spomenul som si na jedno video, co by sa do tychto predstav hodilo ;).. https://www.youtube.com/embed/UrgItFrPzEQ?rel=0

Z.

 
Publikované : 30/01/2013 8:16 pm



(@oondrejj)
Príspevky: 20
Eminent Member
 

myslím že so životnosťou nebude taký problém. Predsa len to nebude zariadenie podrobované vysokým podmienkam. Len sa občas zapne vypne. Samozrejme zvýšene náklady na údržbu. S tým smartfónom by som bol opatrný. Predsa len o niekoľko rokov to bude historický kus a tak pri poruche nebude také jednoduché niečo funkčné zohnať ako náhradu. Skôr nejaký individuálny ovládač.

 
Publikované : 30/01/2013 9:27 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Podľa čoskoro sa vsetko bude dat cez smarphone. Ked uz teraz viete na dialku ovladat teplotu v byte aj ked ste v praci.
Otvoriť brány už fakt by nemal byť problem. Ved inteligentne domy sa vlastne cele ovladaju cez internet= svetlo, teplotu, zaluzie atd. Uz len najst tie financie a nemusime ani vstat z postele za chvilu :lol:

 
Publikované : 11/06/2013 6:40 pm
 Polo
(@polo)
Príspevky: 9
Active Member
 

Ovládanie brány a garáže jedným tlačidlom je úplne jednoduchá vec. Vypínanie svetiel a spotrebičov je taktiež jednoduchá vec. Dnes už sú bežne v hoteloch na vstupe "zásuvky" kde vložíš svoj kľúč vo forme karty a automaticky sa ti rozsvietia svetla príp. zapnú spotrebiče takže toto už funguje. V tomto prípade už to závisí podľa mňa len na forme akou to chce človek ovládať. Existujú hotové "sady" ktoré len zapojíš ale taktiež sú rôzne komponenty ktoré si dáš dokopy a fungujú na open source systéme kde si vieš softvér podľa potreby upraviť.

 
Publikované : 30/01/2017 5:52 pm
(@saso_1660207283)
Príspevky: 107
Estimable Member
 

automatizacia nie je na skodu ale vsetko ma svoje muchy rovnako aj toto ;)

 
Publikované : 03/02/2017 11:48 am



jurci79
(@jurci79)
Príspevky: 122
Estimable Member
 

kazdemu vyhovuje predsa len nieco ine ;)

Stále rozmýšľaš nad rovnakou vecou, no aj tak nevieš ako ďalej.

 
Publikované : 06/02/2017 1:51 pm
(@brancici)
Príspevky: 49
Eminent Member
 

Rozmyslal som nad nou ale mohli by ste mi poradit ake to ma vyhody a nevyhody? Predsa lacne to asi nebude a nechcem zbytocn edo toho vrazat ak mi to ma priniest viac negativ ako pozitiv

 
Publikované : 07/02/2017 11:58 am
(@kremlo)
Príspevky: 98
Trusted Member
 

podla mna vyhodene peniaze do luftu

 
Publikované : 08/02/2017 2:46 pm
Adabert
(@adabert)
Príspevky: 86
Trusted Member
 

suhlasim s tebou, je to zbytocne. Ako z jednej strany ok je to fajn, sikovne ale osobne by som si to radsej nedaval instalovat

 
Publikované : 08/02/2017 3:54 pm



(@stevinuu)
Príspevky: 44
Eminent Member
 

musí to byť pecka mať taký dom. Nevýhodou bude určite vstupná investícia. Tá bude isto nemalá. A porozmýšľal by som aj nad životnosťou, či to nebude ako s dnešnou elektronikou, ktorá vydrží len na po koniec záručnej doby..No zas na druhej strane vie to uľahčiť život, tým som si istý. Postupom času to bude úplne normálna vec mať taký dom.

 
Publikované : 10/02/2017 11:29 am
(@bentonit)
Príspevky: 61
Trusted Member
 

Vstupna investicia bude vysoka a takisto si myslim, ze aj prevadzka a pripadne opravy ;)

 
Publikované : 26/04/2017 2:19 pm
(@lamino82)
Príspevky: 102
Estimable Member
 

Pripadne opravy, kazda sranda nieco stoji a ak je pre cloveka automatizacia dolezita a chce do toho investovat peniaze tak musi ratat s tym, ze to bude mat aj nejake dalsie vydavky.

 
Publikované : 27/04/2017 2:18 pm
Stránka 1 / 8
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..