Aqua Arena / SR2015 - nom. č. 10
Aqua Arena, Šamorín (novostavba) |
![]() |
< SPÄŤ NA ZOZNAM NOMINOVANÝCH STAVIEB
<<< STAVBA ROKA 2015 - VÝSLEDKY >>>
Autori architektonického riešenia: A2 studio s r.o., Ing. arch. Viktor Becker,
Ing. arch. Miroslav Slahučka
Projektant architektonickej časti: A2 studio s r.o.
Projektant prevl. odbor. časti: A2 studio s r.o.
Hlavný zhotoviteľ: Združenie IRT (Ingsteel spol. s r.o., RECOR TK spol. s r.o., TECHTEAM s r.o. )
Hlavný stavbyvedúci: Ing. Juraj Hrubý
Stavebník: Merkator 2 a. s.
Dozorná činnosť: Ing. Marian Janík st.
Celkové inv. nákl. (bez DPH): 13,5 mil. €
Doba výstavby: august 2013/ jún 2015
Foto: Richard Binder
![]() |
![]() |
|
Stručný popis stavby:
Aqua Aréna je súčasťou moderného rekreačno športovo- kongresového areálu X-BIONIC® SPHERE v Šamoríne, ktorý ponúka výborné podmienky pre profesionálny i amatérsky šport, relax a kongresovú turistiku. Základnými časťami resortu sú HIPPO ARENA, AQUA ARENA, ŠPORT a HOTEL, ktoré vytvárajú jedinečnú kombináciu špičkových športovísk, relaxačných zariadení, ubytovacích kapacít, kongresových priestorov a doplnkových služieb v najvyššej kvalite.
Novovybudovaný areál Aqua arény je súčasťou bývalej rekreačnej oblasti liečebného ústavu v Šamoríne. Umiestnenie stavby bolo podmienené napojením na existujúci objekt a dôraz bol kladený na flexibilitu jednotlivých priestorov v interiéri aj v exteriéri, taktiež na prepojenie a bezkolízne riešenie celého areálu. Architektonické stvárnenie vychádza z funkčných celkov - vstupná hala, bazénová hala - transparentnosť a otvorenosť - atraktivita prostredia, šatne a príslušenstvo - skryté jednoduché moduly kubických tvarov dopĺňajúce kompozičné a proporčné požiadavky celku. Hala s bazénmi svojim tvarom pripomína výrez z kvapky pričom pri jej formovaní bol kladený dôraz na akustiku prostredia a na flexibilitu jednotlivých priestorov v interiéri aj v exteriéri.
Nosným architektonickým prvkom interiéru plaveckej haly je konštrukcia z lepených drevených väzníkov a jedinečná toboganová veža v tvare DNA z termizovaného jaseňa a nerezových prvkov. V interiéry sú použité kvalitné materiály, čomu svedčia obklady na stenách realizované z prírodného kameňa. Rozmery a vybavenie plaveckých bazénov umožňuje usporiadavať športové podujatia na medzinárodnej úrovni v 25 m interiérovom bazéne a 50 m exteriérovom bazéne.
< SPÄŤ NA ZOZNAM NOMINOVANÝCH STAVIEB
<<< STAVBA ROKA 2015 - VÝSLEDKY >>>
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vaša Stavba od A po Z. |
toto je v Samorine aj postavene? o tom som ani nevedel

toto je riadne... my už toľko sa tam chystáme... do toho centra, dúfam, že teraz v lete nám to vyjde...

Hmm tak to tu vyzera zaujimavo
Da sa tam ist aj na vikend alebo tak?
myslím, že áno tam by malo byť aj ubytovanie, ale tiež to asi lacná záležitosť nebude
ale tak pri takom vybaveni sa tomu ani necudujem, ze si za to popytaju
staviam sam a rad
my sme tam boli, ale len na otočku, čo sme sa kúpať boli v lete
my sme od známych poukaz dostali, aby sme tam išli, len ešte sme tam neboli, tiež nás to zaujalo keď sme videli ako to vyzerá, čo všetko tam je

vyzerá to parádne, ako ani som nevedela, že tam vôbec niečo takého je
podla mna sa to dost zviditelnilo najma skrz extremne premeny, tam chodili na premenu nie??

Tiež som to tak zahliadol prvýkrát
Vidíte, to by som ani nepovedal, že je to ten areál, kde chodili cvičiť s Marošom Molnárom! Super to tam vyzerá, len by ma zaujímalo, ako to tam majú cenovo pre verejnosť? Je to vôbec dostupné?

ale treba uznat, ze je to dobre postavene a hlavne aj vybavene, no tiez by som rad vedel, ci sa tam dostane aj taky normalny clovek

vsak a na internete to nemaju zverejnene?? pozeral to uz niekto?