Dom pre hostí 1401 – corten, betón a víno
Projekt spočíval vo výstavbe hosťovského pavilónu ako prístavby hlavného domu. |
Originálny názov: Guest House Pavilion 1401 / Nordest Arquitectura
Projekt a architektúra: Nordest Arquitectura
Umiestnenie: Bagur, Provincia de Girona, Španielsko
Plocha: 85 m²
Rok: 2016
Fotograf: Adrià Goula
Vedúci architekti: Jordi Riembau, Miquel Rusca
Prvou myšlienkou bolo vytvoriť jasný a jednoduchý tvar, kváder umiestnený uprostred lesa, ktorý čo najmenej mení okolie, ako keby tam bol vždy.
Pavilón je definovaný písmenom U zhmotneným v cortenovej oceli s lamelovou fasádou, ktorá vytvára útočisko vo vnútri, miesto, kde môžete byť a rozjímať. Vchod je na prízemí. Je to ako akási sochárska prázdnota v zemi, vstúpite do nej a potom cez ňu hore do pavilónu. Vnútro je chápané ako jeden priestor: priestor obývačky-spálňa a v rohu je kúpeľňa.
Východná, južná a západná fasáda sú úplne presklené, so solárnou ochranou vyrobenou z posuvnej mriežky z cortenovej ocele. Severná fasáda má viac kontrolovaných otvorov, ktoré presvetľujú kúpeľňu a vstupné schodisko.
eshop.stavba-az.sk |
eshop.stavba-az.sk |
Súvisiace fórum :Stavba - Projekty, nápady
[adsense01][/adsense01]
Zdroj :archdaily.com
Vaša Stavba od A po Z. |
hneď by som išiel na návštevu do takéhoto domu
Najcarovnejsie je na nom to umiestnenie. Ale ako nevahala by som ani sekundu
hned by som menil, co vam poviem
Jedinecne, moderne a teda dovolenka ako vysita. Viem si to predstavit tam ist na mesiac.
hladam to, ale neviem najst, ze ci je mozne aj nejake prenajatie alebo vobec nie?
tiez sa o to pokusam, no neviem, preco mi to nechce najst
toto je coraz modernejsie ako tak sledujem
Stavba sama o sebe moc krasna a ked vychytaju este nejake brutalne krasne miesto, tak je to sen. Ja by som do niecoho takeho sla velmi rada
presne a zvlast teraz by podla mna kazdy chcel niekam takto z tohto chaosu vypadnut
mne sa paci najma ten stojan na to vino
heh ale plný predpokladám
Tak jedine ako inak. Hlven naplneny kvalitnym a chutnym vinkom
no ak by mi chcel niekto takýto dom darovať, kľudne by som sa zaobišiel aj bez toho stojanu a vína
vino by som si doniesol