Dom pre hostí 1401 – corten, betón a víno
| Projekt spočíval vo výstavbe hosťovského pavilónu ako prístavby hlavného domu. |
![]() |
Originálny názov: Guest House Pavilion 1401 / Nordest Arquitectura
Projekt a architektúra: Nordest Arquitectura
Umiestnenie: Bagur, Provincia de Girona, Španielsko
Plocha: 85 m²
Rok: 2016
Fotograf: Adrià Goula
Vedúci architekti: Jordi Riembau, Miquel Rusca
Prvou myšlienkou bolo vytvoriť jasný a jednoduchý tvar, kváder umiestnený uprostred lesa, ktorý čo najmenej mení okolie, ako keby tam bol vždy.
![]() |
Pavilón je definovaný písmenom U zhmotneným v cortenovej oceli s lamelovou fasádou, ktorá vytvára útočisko vo vnútri, miesto, kde môžete byť a rozjímať. Vchod je na prízemí. Je to ako akási sochárska prázdnota v zemi, vstúpite do nej a potom cez ňu hore do pavilónu. Vnútro je chápané ako jeden priestor: priestor obývačky-spálňa a v rohu je kúpeľňa.
![]() |
![]() |
|
Východná, južná a západná fasáda sú úplne presklené, so solárnou ochranou vyrobenou z posuvnej mriežky z cortenovej ocele. Severná fasáda má viac kontrolovaných otvorov, ktoré presvetľujú kúpeľňu a vstupné schodisko.
![]() |
![]() |
![]() |
| eshop.stavba-az.sk | ||
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
| eshop.stavba-az.sk | ||
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Súvisiace fórum :Stavba - Projekty, nápady
![]() |
![]() |
|
[adsense01][/adsense01]
Zdroj :archdaily.com
| Vaša Stavba od A po Z. |
hneď by som išiel na návštevu do takéhoto domu ![]()
Najcarovnejsie je na nom to umiestnenie. Ale ako nevahala by som ani sekundu
hned by som menil, co vam poviem
Jedinecne, moderne a teda dovolenka ako vysita. Viem si to predstavit tam ist na mesiac.
hladam to, ale neviem najst, ze ci je mozne aj nejake prenajatie alebo vobec nie?
tiez sa o to pokusam, no neviem, preco mi to nechce najst
toto je coraz modernejsie ako tak sledujem ![]()
Stavba sama o sebe moc krasna a ked vychytaju este nejake brutalne krasne miesto, tak je to sen. Ja by som do niecoho takeho sla velmi rada
presne a zvlast teraz by podla mna kazdy chcel niekam takto z tohto chaosu vypadnut
mne sa paci najma ten stojan na to vino ![]()
heh ale plný predpokladám
Tak jedine ako inak. Hlven naplneny kvalitnym a chutnym vinkom
no ak by mi chcel niekto takýto dom darovať, kľudne by som sa zaobišiel aj bez toho stojanu a vína
vino by som si doniesol