Pripoj sa k nám!
tepelne cerpadlo - ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

tepelne cerpadlo - vzduchove

121 Príspevky
27 Užívatelia
0 Likes
38.9 K Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Ahojte, chcel by som sa spytat. Mate niekto realne skusenosti s tymto druhom tepelneho cerpadla ?
Uz som o tom co to precital a je to dost vychvalovane, no zaujimalo by ako to ide naozaj v praxi. Ideme stavat dom a siete mame len voda a alektrika tak zvazujem toto + plus teplovzdusny krb. Dik za nazory.

 
Publikované : 23/05/2012 3:13 pm
(@jodik)
Príspevky: 100
Estimable Member
 

uz si to vyriesil ci ti mozem este pomoct?

 
Publikované : 25/02/2016 12:08 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Ahoj. Skúsenosti s čerpadlom by aj mňa zaujímali .. jodik, ak máš nejaké napíš prosím ťa. Zaujímalo by ma, či to naozaj funguje a či to nie je viac poruchové ako funkčné.

 
Publikované : 25/02/2016 1:52 pm
(@rastik_s)
Príspevky: 167
Estimable Member
 

vzduchove asi aj vychadzaju najlacnejsie nie?

 
Publikované : 17/03/2016 5:36 pm



Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
 

Pri čerpadlách vzduch/voda vychádza určite najlacnejšie montáž. V podstate sa tepelné čerpadlo iba ukotví k fasáde objektu príp. na pomocnú oceľovú konštrukciu a urobia sa príslušné rozvody.
Čerpadlá voda/voda vyžadujú nie najlacnejší zemný vrt. V tomto vrte musí byť dostatočné množstvo spodnej vody, ktorá sa musí pri čerpaní stíhať dopĺňať, čo nie je vždy zabezpečené. Ďalšou nie lacnou možnosťou je rozkopať polovicu pozemku a zakopať do nej trubky "hada", v ktorých bude teplonosné médium akumulovať teplo zo zeme. Nevýhoda okrem nie lacných výkopových prác je, že na pozemku už nemôže vyrásť žiadny domček, altánok, či stromy.

 
Publikované : 18/03/2016 9:47 am
(@wilino)
Príspevky: 112
Estimable Member
 

vzduch voda, je najriesenie

 
Publikované : 23/03/2016 11:34 am
rikko
(@rikko)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

Caute cital som tu teda nejake tie nazory, co sa tyka tepelnych cerpadiel, ale potreboval by som poradit s vyberom a bol by som rad, keby ste mi napisali pre co ste sa rozhodli a tiez preco vas to oslovilo.
Viem, ze tym moznosti je viacej len nemam celkom jasnu predstavu, ze na co je potrebne pri vybere prizerat. Preto budem vdacny za vsetky rady!

 
Publikované : 25/05/2021 2:11 pm
 atro
(@atro)
Príspevky: 53
Trusted Member
 

Hlavne si treba ujasnit ake tepelne cerpadlo na akom principe by si chcel a nejake tie zakladne poziadavky - kurenie, chladenie, ohrev tuv... Aspon v tomto by si mal mat jasno. Alebo je tu moznost este najst si firmu, ktora ti usije cerpadlo tak povediac na mieru

 
Publikované : 25/05/2021 9:12 pm



jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Atro tak malo by sa to zakazdym robit kvazy na mieru aj nasledna cenova ponuka aj vsetko..Len je dobre vediet cca co od toho tepelneho cerpadla cakam..Na co primarne mi ma sluzit a mnohe ine veci..Najma teda zaklad je podla mna na efektivitu pozerat, aby ti to co najlepsie sedelo aby si z neho vytazil co najviac..Rozmyslal si aj nad nejakym inym variantom?..Ci tc bolo jasna volba?..

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 27/05/2021 4:06 pm
rikko
(@rikko)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

To by som potreboval, lebo teda stracam sa v tom, ze akym smerom sa vybrat, co zabezpecit, co bude najlepsie. Viem, ze teda dozaista ani jeden variant lacny nebude, ale pocul som, ze v dnesnej dobe je tepelne cerpadlo najcastejsim riesenim pri novostavbach. Preto reku by som rad pocul skusenosti a nejake tie rady.
Jaro rozmyslali sme napriklad aj nad tuhym palivom, zeby sme to nejako urobili, lebo to ma zase vraj vysoku efektivitu ked sa kuri napriklad peletami, len neviem mam obavu, ze o to sa treba proste starat a nechcem byt otrokom.

 
Publikované : 28/05/2021 12:39 pm
palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Tak tč oproti kúreniu tuhým palivom má jednu nespornú výhodu a to je bezúdržbová prevádzka. Tak ako si napísal, že nechceš byť otrokom tak to je správne, tak by to aj malo byť.
Lebo pri tuhom palive musíš riešiť, že zohnať palivo, prikladať, prenášať, niekde uskladniť a pri tč žiadny takýto problém nemáš.

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 28/05/2021 1:57 pm
(@krokid)
Príspevky: 20
Eminent Member
 

Presne tak. Svokor kúria drevom a môžem vám povedať, že také patálie okolo toho sú, že by ma to dávno prestalo baviť. To nie len zohnať drevo, narúbať poukladať, posusiť, podonášať do domu a ešte aj číhať aby nevyhaslo

 
Publikované : 30/05/2021 9:06 pm



(@mailanoo)
Príspevky: 70
Trusted Member
 

Rikko je to fakt, že veľmi ľudí si do nových domov tepelko dáva a má to svoje opodstatnenie, nie je to len tak, žeby to bolo trendy. Máš vystarané s tým, stačí sa na začiatku rozhodnúť čo chceš a máš vybavené. Nemáš starosti s ničím. Len aj to tepelné čerpadlo musí byť správne namontované aby to bolo všetko v pohodičke.
Takže jedna vec je ujasniť si, čo teda, do čoho ísť a iná je potom nájsť si spoľahlivú firmu. Zvažuješ nad akým variantom tepelka? Voda-voda, vzduch-voda, vzduch-vzduch alebo čo??

 
Publikované : 31/05/2021 10:23 am
(@adammoo)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

toto vraj je nutne prizerat aj na to ake su na pozemku moznosti a podla toho sa riadit nie?

 
Publikované : 31/05/2021 11:40 am
mateyjo
(@mateyjo)
Príspevky: 25
Eminent Member
 

Ako myslis moznosti na pozemku? Pokial by sa jednalo o vzduchove cerpadlo, tak tam by to bolo aj jedno nie?

 
Publikované : 02/06/2021 12:34 am
Stránka 1 / 9
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..