Pripoj sa k nám!
tepelne cerpadlo - ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

tepelne cerpadlo - vzduchove

121 Príspevky
27 Užívatelia
0 Likes
39 K Zobrazenia
jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Rikko ked si zratas tak ti to vyjde cca rovnako..A teda pri plyne by som povedal, ze je trochu aj taka neistota..Aj v tych cenach a tiez aj v tom, ze aby sme k nemu vobec mali pristup este dalsie roky..Predsa len stat sa moze cokolvek a treba ratat so vsetkym..Takze sa oplati na to pozerat z roznych uhlov a si to zvazit..

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 07/12/2021 10:37 pm
(@hobkoo)
Príspevky: 34
Eminent Member
 

Jaro,ale tepelné čerpadlo je lepší nápad aj z pohľadu ekológie,nie?

 
Publikované : 08/12/2021 6:08 pm
Robnino
(@robnino)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

tak minimálne asi tie dva roky, čo býva na všetko nie? aj nejaký servis je potrebný pri čerpadlách robiť? nejakú pravidelnú revíziu alebo čosi?

kto chce prežiť dobrú budúcnosť, nesmie premárniť nič zo súčasnosti

 
Publikované : 10/12/2021 10:13 am
jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Aj z toho veru, nezatazuje to tak zivotne prostredie ako ine sposoby..To je fakt..Robnino to zalezi asi od firmy ako to maju, od znacky, niektore maju zaruku podmienenu pravidelnymi prehliadkami..Ale zakonom su pravidelne prehliadky nariadene len tc s vykonom viac ako 70kW, cize to ide mimo rodinnych domov. Ale jak pisem kazda firma to moze mat inak, my mame od Fenomisu a teda oni si nepodnecuju zaruku nejakymi prehliadkami, co je fajn.

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 20/12/2021 5:37 pm



(@hobkoo)
Príspevky: 34
Eminent Member
 

Jaro to potom je fajn si myslím a najmä teda má to budúcnosť.Lebo čoraz viac ľudí myslí práve na túto stránku.Aby sme si ešte viacej neznečisťovali ovzdušie.Na to sa dotácia tiež dá vybaviť nie?

 
Publikované : 04/01/2022 12:23 pm
ryor
 ryor
(@ryor)
Príspevky: 36
Eminent Member
 

ked je to takto ako pises, ze je to fajn skrz zivotne prostredie, tak ano, tak potom myslim, ze dotacia by nemala byt problem, ale neviem neni okolo toho nejako vela papierovania, nie je to na dlhe lakte? mna by tiez zaujimalo to, ze ako je to s hlucnostou, ze kde byva to cerpadlo vlastne umiestnene, necitala som vsetko, co tu zaznelo tak neviem ci to tu niekto spominal, najlepsie by bolo z praxe, zo skusenosti keby ste niekto napisali :)

 
Publikované : 05/01/2022 12:35 pm
jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Da, da samozrejme..Len neviem ako to kde je..Mne to firma vybavovala, cize ked mi aj cenovu ponuku robili, tak mi uz aj dotaciu odratali..Takze u mna to bolo tak..Nemusel som si to sam nejako riesit..Dodatocne alebo cosi..

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 13/01/2022 1:49 pm
palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

To všetko záleží od firmy, ktorá to robí, ako to majú vo zvyku a všetko.
Na to je nutné sa vopred informovať. Keď chceš vedieť akoby to vychádzalo, ale teda keď sa dá niečo také ako dotácia využiť tak prečo to neurobiť. Tepelné čerpadlo má ale podľa mňa veľa výhod.

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 18/01/2022 10:06 am



(@bazant)
Príspevky: 93
Trusted Member
 

Keď píšeš že to má výhody vieš mi to nejako spísať?...že teda aké?...nech to mám pokope, nech mám, čo najlepšiu predstavu?...

 
Publikované : 25/01/2022 10:23 am
palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Tak záleží s čím by sme si to porovnávali. Ale teda skús si to vziať len napríklad s kotlom na tuhé palivo. Nemusíš sa starať o nič, bezúdržbová prevádzka, nemusíš zakladať žiadny oheň, zháňať palivo ani nič podobné. Tiež na priestor čerpadlo nie je také náročné ako kotol nejaký.
Oproti iným možnostiam je vlastne TČ najefektívnejšie, má najvyššiu účinnosť a to si treba uvedomiť a dobré je aj to, že vlastne pri TČ ťa nejako výrazne nebudú ovplyvňovať ceny energií. A teda tiež aj to, že toto má minimálnu uhlíkovú stopu. Ono je toho ozaj veľa.

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 26/01/2022 10:46 am
lipson
(@lipson)
Príspevky: 41
Eminent Member
 

Palis len pri tomto je problem, ze tieto veci malokto vie, cize si to vela ludi stale neuvedomuje, ze je to aj o tom, co ma aky dopad na zivotne prostredie ;-) Je to fakt tak, ze nemame planetu B a mali by sme na to mysliet uz dnes!

 
Publikované : 06/02/2022 4:34 pm
(@adammoo)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

len teda ide aj o to, ze kde su ake moznosti, ze po akom type tc by bolo najvhodnejsie siahnut ;-)

 
Publikované : 07/02/2022 4:09 pm



jakubo
(@jakubo)
Príspevky: 65
Trusted Member
 

bazant je tazke si to na zaciatku vsetko zvazit a urobit si prehlad je to uplne normalna vec, tiez som s tym mal problem, lebo predtym som do kontaktu s tc neprisiel, u nasich proste kurenie bolo uplne o inom, okolo toho roboty a bol som rad, ze pri tc nemam robotu s nicim, ze vlastne mam klud, ze ziadne chystanie v lete sa uz na zimu :)

 
Publikované : 09/02/2022 1:17 pm
(@mailanoo)
Príspevky: 70
Trusted Member
 

Často je problém ale ozaj v tom ako aj ja som mal, že som nemal predstavu, že do čoho vlastne pôjdem. Že čo je dobré a najmä prečo čiže mne zabralo dosť času už len to aby som si urobil nejaký ten prehľad.

 
Publikované : 10/02/2022 11:24 am
(@bazant)
Príspevky: 93
Trusted Member
 

Čerpadlo je umiestnené vo vnútri, či vonku?...dík palis, že si mi to takto popísal...ako je to aj napríklad s pravidelnými prehliadkami?...lebo pri plyne treba každoročne nie?...nejakú tú akoby revíziu alebo akoby som to nazval...ale ako to je pri čerpadle?...

Jakubo veru je...tých informácii je veľa ale zorientovať sa v tom urobiť si nejaký ten svoj názor nie je jednoduché, keď takéto kúrenie sme nemali...že neviem čo ako presne ako píšeš...ale tak dúfam, že sa z toho vymotám...

 
Publikované : 17/02/2022 8:28 am
Stránka 7 / 9
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..