Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

zábradlie

117 Príspevky
93 Užívatelia
0 Likes
88.7 K Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Ja uvažujem nad kombináciou skla a dreva. Masívne schody spolu so zábradlím a medzi ne výplň z mliečneho skla. Videl som to na jednej výstave a poviem Vám vyzeralo to skvelo. Len mám problém s hrúbkou skla. Nemáte niekto skúsenosť akú min hrúbku použiť? Dikes ;)

Závisí to od rozmerov skla - resp. vzdialenosti stĺpikov prípadne spôsobu montáže. Najčastejšie sa používa 8mm lepené sklo. Samozrejme nie je to pravidlo. Do tnešieho by som určite nešiel.

 
Publikované : 30/01/2017 5:29 pm
jurjak
(@jurjak)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

veď to je dobrá kombinácia to choď do toho :)

 
Publikované : 31/01/2017 2:08 pm
Stenlius
(@stenlius)
Príspevky: 34
Eminent Member
 

Mne sa tiež páči tá kombinácia, ale sklo bude musieť byť hrubšie kvôli mrazom či ako to je? Ako dlho tak môže trvať kým sa spraví zábradlie? Pri dome ho zatiaľ nemáme ale rozmýšľame o ňom.

 
Publikované : 31/01/2017 2:32 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Ahoj, mame montovane hlinnikove zabradlie so sklenennou vyplnou, zatial maximalna spokojnost.
U nas rozhodlo ze mame moderne ladeny interier a drevenne zabradlie by sa tam nehodilo.
Pri rekonstrukcii sme riesili komplet aj so schodami, muz sice chcel betonove schodny a ocelove zabradlie ale nakoniec sme sa rozhodli pre komplet ocelovy skelet a zatial nelutujeme.

Co sa ceny tyka tak vychadza drahsie ako drevo, montaz je o nieco narocnejsia pretoze musis uchytavat na strope a dlazke a celkovo vyrobne naklady su asi tazsie. Ale ked vam to bude robit firma mozu nakupit v specializovanych obchodoch a dostanu lepsiu cenu ako by dostal bezny clovek, ja som vyberal medzi Kraus https://www.kraussro.sk a Ferdesign http://www.ferdesign.sk kedze ti mali na sklade typy ake sme chceli a Kraus mal vtedy lepsie ceny.

Co sa ceny tyka tak nas to tusim vyslo do 60 eur za schod, material plus montaz, takze nie nejak strasne vela. Ale pre drevo to vychadzalo lepsie.

 
Publikované : 31/01/2017 11:38 pm



 Polo
(@polo)
Príspevky: 9
Active Member
 

Mne sa tiež páči tá kombinácia, ale sklo bude musieť byť hrubšie kvôli mrazom či ako to je? Ako dlho tak môže trvať kým sa spraví zábradlie? Pri dome ho zatiaľ nemáme ale rozmýšľame o ňom.

Čo sa týka doby montáže tak zvyčajne jeden deň ak to nie je niečo náročnejšie - resp. ak toho nie je veľa.
Doba výroby závisí hlavne od toho, či sa jedná o typizované veci -hotové polotovary, alebo o zákazkovú výrobu.
Ak sa jedná o polotovary, tak je to veľmi rýchlo (samozrejme záleží aj či si to chceš robiť sám, alebo to má robiť firma/živnostník, tam to závisí od vyťaženosti výroby/montáží/. Odporúčam si vypýtať pri cenovej ponuke aj dobu dodania tovaru resp. možnosti realizácie.
Sklo kvôli mrazom hrubšie nemusí byť. Aj sklo na aute má len pár milimetrov a to zažíva oveľa väčšie teplotné rozdiely a nepraskne.

 
Publikované : 01/02/2017 8:52 am
(@misulik77)
Príspevky: 31
Eminent Member
 

@Polo s tým s tebou súhlasím, zažil som si to. Pred dvomi rokmi som si poriešil taký polotovar a robil mi to kamarát ale nedopadlo to super, musel som to dávať opraviť celé, takže ma to aj dosť peňazí vyšlo ale do budúcna som sa poučil. Radšej si priplatím raz ako by som mal platiť dva razy

 
Publikované : 01/02/2017 11:35 am
(@marcelitoss)
Príspevky: 61
Trusted Member
 

Ako je to ale vhodnejsie riesit ked sa na to pozrieme zo stranky kvality?

Čím viac prekážok, tým väčšia radosť v cieli.

 
Publikované : 07/02/2017 12:19 pm
 Polo
(@polo)
Príspevky: 9
Active Member
 

Ako je to ale vhodnejsie riesit ked sa na to pozrieme zo stranky kvality?

Myslíš montáž alebo materiál?

 
Publikované : 07/02/2017 3:00 pm



(@miloh)
Príspevky: 147
Estimable Member
 

Tak pri montáži by som osobne povedal, že je to diskutabilné. Mám známeho, ktorý hovorí, že čo si neurobíš to nemáš, takže on je názoru, že je najlepšie si veci robiť vlastnými rukami. Ale zas odborník je odborník.

 
Publikované : 13/02/2017 1:04 pm
 Polo
(@polo)
Príspevky: 9
Active Member
 

Tak ako píše miloh - čo sa montáže týka - je to diskutabilné. Niekedy ti aj "majster" či firma /odborník/ môže niečo urobiť horšie ako ty sám. Na druhej strane sa ale netreba za každú cenu púšťať do všetkého, lebo v konečnom dôsledku to len preplatíš /to je to najmenej, pretože môže hroziť aj úraz/ . Takže záleží na tom, aké máš skúsenosti a aký si zručný.

 
Publikované : 13/02/2017 2:18 pm
Adabert
(@adabert)
Príspevky: 86
Trusted Member
 

mnohi majstri su dnes len fuseri, ale jasne ze este existuju taki, co si davaju pozor aby odviedli preciznu pracu, ale je takych pomerne malo :/

 
Publikované : 14/02/2017 11:34 am
(@maroon)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

@Adabert jasné súhlasim s tebou, ako ja som napríklad nemal nikdy problém ešte s majstrami, vždy sa mi ich práca páčila a bola aj kvalitná

 
Publikované : 14/02/2017 1:48 pm



(@brancici)
Príspevky: 49
Eminent Member
 

Čo sa týka domu alebo inštalácii sa vždy obrátim na odborníkov, aby práca alebo oprava bola kvalitná a dobre spravená. Radšej si priplatím ako by som mal potom opakovať tú istú chybu

 
Publikované : 15/02/2017 11:49 am
(@kremlo)
Príspevky: 98
Trusted Member
 

Brancici len tiez to treba brat tak, ze nie je odbornik ako odbornik ;)

 
Publikované : 17/02/2017 1:20 pm
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

Presne lebo odborník môže byť ale iba slovom no činmi vôbec a na druhej strane aj neodborník ti spraví koľko krát lepšie prácu ako odborník

 
Publikované : 21/02/2017 11:27 am
Stránka 3 / 8
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..