Pripoj sa k nám!
Co treba vediet pri...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Co treba vediet pri kupe pozemku ?

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
5,268 Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Dobry den, planujeme kupit pozemok a zaujimalo by ma, co je potrebne si o pozemku zistit pred jeho kupou ? Dakujem.

 
Publikované : 30/11/2011 12:27 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Pri kupe pozemku :
1. Je dobre ist osobne pozriet, ci tam nevidite nejake siete (ele. kable, kanalizacne sachty, hydranty a pod.). Potom sa spytat predavajuceho na siete na pozemku a nakoniec je este moznost ist na elektrarne, vodarne, telekom, atd. Tu sa da vypytat vyjadrenie k pozemku podla snimky z mapy. Ak ale doverujete predajcovi a je to pripadne osetrene v zmluve, tak po sietiaroch netreba behat.
2. Je/nie je to v zastavanej casti obce ? Ak je to mimo obce, potom je dobre zistit ci ma obec nejaky uzemny plan, v ktorom sa pocita na tomto mieste s vystavbou. Alebo rovno so starostom prejst, ake su podmienky pre vybavenie stavebka a povolenie vystavby. Ak obec nema uzemny plan a starosta obce aj povie ze sa stavat da, bude dolezite stanovisko krajskeho uradu. V tomto pripade by to bolo dobre preverit – uzemny plan kraja.
3. Je k pozemku pristup ? Tu treba pozriet ci je vidno nejake cesty k pozemku – vizualne, na pozemku a potom pozriet na mape katastra, ci k pozemku vedie nejaka verejna/obecna parcela alebo parcela s ktorou je pocitane ako s cestou.
4. Na liste vlastnictva pozriet tarchy vecne bremena apod. Ak aj na LV nie su tak nech je to zmluvne nejako osetrene (toto je dobre prejst si s pravnikom)
5. No a nakoniec preverit dostupnost sieti, na ktore sa budete moct napojit vy. Dostupnost vody, elektriky, popripade kanalu a plynu. Kanal sa da riesit cistickou a bez plynu sa da fungovat, no voda a elektrika by mali byt podmienkou. Inak sa musite spoliehat na sviecky a studnu :arrow: .

To tak v skratke, ak mi este nieco napadne napisem ;) .

Z.

 
Publikované : 30/11/2011 3:24 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..