Pripoj sa k nám!
ake drevo do exteri...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

ake drevo do exterieru

3 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
1,622 Zobrazenia
(@fatter)
Príspevky: 4
Active Member
Topic starter
 

Ahojte, potreboval by som radu. Porobil som si niekolko veci z dreva, napr striesku na kurin, vyvyseny zahon a dalsie. Vsetky z najlacnejsieho asi smrekoveho dreva, tatranskeho profilu, zahon z fosne 20x5 atd. Natieram to krovsanom, potom belinkou, ale aj tak sa tie dosky po 1-2 rokoch skrutia, zbehnu alebo inak deformuju. Niektore uz pocas zasychania farby. Cim to je? Lebo je to smrek? Alebo nieco robim zle? dakujem za rady

 
Publikované : 27/04/2022 11:43 am
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Ahoj.
Môj názor je, že krútenie dreva neovplyvní to aký kvalitný náter na drevo použiješ. Krútenie dreva je ovplyvnené tým, ako veľmi mokré rezivo narežú. Najväčšie % sa odparí v prvé dni, ale potom ako sa dosušuje to drevo (na vlhkosť v okolitom prostredí ) sa začne krútiť. To sa krútia úplne všetky dreva. Niektoré viacej niektoré menej. To ovplivňuje miesto rezu kde sa nachádzalo v kmeni stromu. čím bližšie k jadru tak tým menej by sa malo krútiť. Jediné drevo, ktoré by sa nemalo krútiť je termo drevo, ktorú prešlo tepelnou úpravou ( vypálením ) ale práve pre toto je pomerne drahé.

 
Publikované : 03/06/2022 11:53 am
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Mne tesár radil použiť červený smrek. Vraj má zvýšený obsah živice a tým pádom lepšie odoláva počasiu. Ohľadom krútenia, tak ako píše Stano. Vysušené drevo (odstáte, prikryté na hranolčekoch, alebo v sušičke) sa bude krútiť menej.

Z.

 
Publikované : 03/06/2022 12:26 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..