Pripoj sa k nám!
materiál na štukova...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

materiál na štukovanie

9 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
12.1 K Zobrazenia
(@roman)
Príspevky: 21
Eminent Member
Topic starter
 

Zdravím, prosím potrebujem poradiť. Bratrancovi sme štukovali izby Baumitom, ale nejak sme neboli spokojní s výsledkom aj on to neskôr ľutoval a teraz by som ja potreboval poradiť, či viete o niečom lepšom. Skúsiť nejakú inú značku, s ktorou ste mali lepšie skúsenosti. Možno nejakú menšiu zrnitosť keby to malo. Nie sme nejakí experti, všetko si sami na nete hľadáme.

 
Publikované : 18/04/2014 2:47 pm
(@pet1972)
Príspevky: 10
Active Member
 

Otázka znie akým Baumitom...na štukovanie sa hodí a mám odskúšané:
FeinPutz (už sa prestal vyrábať, ale kde tu sa ešte objaví za slušnú cenu)
MPI 25 - je to sice strojová omietka, ale pri takých malých plochách ako sú izby vhodná aj na ručné nanášanie, spraví sa hrubé nanesenie a potom jemné dočistenie
Viva Interior - novinka namiesto FeinPutz, nie moc vydarený počin Baumitu
MVR Uni - univerzálny štuk, trošku hrubšieho zrna, v okolí ho používa dosť mojich známych ako finálnu povrchovku

Ak niečo iné, tak čo takto skúsiť hlinenú omietku? Cenovo vychádza asi ako MVR Uni a je to ekologické riešenie.

A prečo ste neboli spokojný s výsledkom? Je možné že ste buď priskoro začali so zapucovaním, alebo prineskoro, veľká vrstva sa pucovala, respektíve ste sa snažili zapucovať hneď prvú vrstvu?

EUROPANEL®
pmtools.wbl.sk

 
Publikované : 18/04/2014 3:26 pm
(@roman)
Príspevky: 21
Eminent Member
Topic starter
 

Jaaaj, no tak ja sa do toho až tak nevyznám, popravde vtedy keď sa to robilo som len pomáhal a neviem ako to dávali, v akej postupnosti a tak. Ale isto sa spýtam, či nespravili oni chybu, len viem že nadávali a dlho sa to naťahuje. Ja som dostal odporúčanie na Cemix a KVK, nevie niekto ako sa pracuje s týmto?

 
Publikované : 20/04/2014 8:57 pm
(@pet1972)
Príspevky: 10
Active Member
 

Zloženie všetkých troch výrobcov je v podstate rovnaké, KVK sú český výrobca, Cemix slovensko-český a Baumit síce patrí pod nadnárodný koncern, ale väčšina materiálov pre náš trh sa vyrába u nás...všetky výrobné závody spadali v minulosti pod národné podniky (niečo sa mi matne marí, že sa to volalo cementárne a vápenky), technológie výroby sú v podstate rovnaké, akurát je možno rozdiel v kvalite vstupných surovín (ideálne je to vidieť na tehlách porotherm, dodávka zo SR je pekná terakotová sýta, české dodávky sú bledé, akoby slabo vypálené, ale to len okrajom ako príklad). Takže ak Vám niekto poradí že KVK je lepšie ako Baumit, tak to je len o zvyku a o zľave, ktorú na ten-ktorý materiál dotyčný dostal, poprípade o preferovanom dodávateľovi do stavebnín.

A odpoveď na otázku ako sa s tým pracuje? Presne tak isto ako s Baumitom. ;)

EUROPANEL®
pmtools.wbl.sk

 
Publikované : 20/04/2014 10:03 pm



(@robko)
Príspevky: 25
Eminent Member
 

Mi sme robili s cemixom a bolo to fajn tak ako pisali jednoducho treba aj zrucnost a materialy su teraz dosť kvalitne len vediet s nimi pracovat treba ti toho vela lebo potom zrejme budes pozerat aj na cenu ???

 
Publikované : 23/04/2014 2:24 am
(@roman)
Príspevky: 21
Eminent Member
Topic starter
 

Nakoniec sme vyskúšali ten cemix a je to lepšie než baumit. Budem ešte potrebovať takú paletu, lebo chceme všetky steny robiť.

 
Publikované : 01/05/2014 3:31 pm
(@robko)
Príspevky: 25
Eminent Member
 

fuha tak ste sa rozbehli len aby bola aj kvalita pri palete urcite pitaj zlavicku na pivecko

 
Publikované : 06/05/2014 10:29 pm
(@roman)
Príspevky: 21
Eminent Member
Topic starter
 

Tak som si našiel zopár stavebnín. Keby niekto potreboval tiež s tým poradiť tak tu sú " onlinestavebniny.sk " " lechstav.sk "
" internetovestavebniny.sk ". Rozposlal som ponuky a čakám na odpovede, kde by sa dalo niečo zvýhodniť. Či už zľava alebo aspoň odvoz zdarma. Som zvedavý kto dá lepšiu ponuku. Na online stavebniny ma nakecal kolega, vraj s tým nie je žiaden problém a mám to aj jednoduchšie. Tak uvidíme čo to bude.

 
Publikované : 15/05/2014 2:19 pm



(@robko)
Príspevky: 25
Eminent Member
 

ja som takto tiež vyskusal a zatial sa nestazujem dalo sa zjednat a konecne nemusim behat sem tam a nahanat jedno tu a druhe inde

 
Publikované : 17/05/2014 2:39 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..