Pripoj sa k nám!
Komin ako nosny pre...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Komin ako nosny pre krov

4 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
6,274 Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Ahojte, chcel by som sa poradit. Idem robit na chate zmenu krovu tak ze doplnime v jednej casti vikier. Mame to nejak prejdene so statikom, no znamy nas presviedca ze ked to z casti oprieme do blizkeho kominu, tak to bude jednoduchsie. Je toto dovolene ? Myslim teraz na poziar a tiez ten komin. Ma nejaku unosnost ?

 
Publikované : 13/01/2013 7:03 pm
(@oondrejj)
Príspevky: 20
Eminent Member
 

ehm.. opierať krov o komín. NO neviem čo by na toto povedali bezpečáci respektíve hasiči. Podľa mňa je už len nelogický ten nápad opierať drevo o komín. Predsa len je to horľavý materiál tak niečo také by som v žiadnom prípade neriskoval. Z hľadiska bezpečnosti je to asi to najhoršie riešenie aké vám mohol navrhnúť.

 
Publikované : 15/01/2013 7:00 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Z hladiska poziarnej bezpecnosti uplne suhlasim s ondrejom. Pri klasickom rieseni je dokonca predpisany odstup krovu od telesa komina min. 5cm pricom medzera by mala byt vyplnená nehorlavym materialom. Co sa týka statiky, tak sa niekedy spaja komin s krovom (cez nehorlavy material, bez vodiveho prepojenia - bez klincovania), no robi sa to vtedy ak chceme pomoct statike komina. Napr. ak by bol vysoky a nevyhovel by na vietor tak ho podopriem ale opacne nie.

Z.

 
Publikované : 17/01/2013 8:09 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

vdaka za nazor. ostaneme teda pri zosilneni krovu podla statika, no este uvidim na kolko nam to nacenia. pravda je tiez ze komin pouzivame a bolo by to teda asi dost riziko :idea: .

 
Publikované : 18/01/2013 12:08 am



Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..