Pripoj sa k nám!
Nízkoenergetický do...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Nízkoenergetický dom

604 Príspevky
67 Užívatelia
0 Likes
301.4 K Zobrazenia
(@koloska7)
Príspevky: 39
Eminent Member
 

no vsak ale na to prides az ked si ju kupis a niekto si bohuzial povie, ze ked to bez nej zvladol doteraz, tak to bez nej proste vydrzi aj dalej. no zas ja si myslim, ze je to vec, do ktorej sa rozhodne oplati investovat a zlepsit si tak samotne byvanie

 
Publikované : 12/11/2019 1:09 pm
(@stewoo)
Príspevky: 16
Active Member
 

no vsak ale na to prides az ked si ju kupis a niekto si bohuzial povie, ze ked to bez nej zvladol doteraz, tak to bez nej proste vydrzi aj dalej. no zas ja si myslim, ze je to vec, do ktorej sa rozhodne oplati investovat a zlepsit si tak samotne byvanie

Ja si zas myslim, ze uz ked teraz niekto stavia novy dom, tak s takym niecim ako je rekuperacia tak povediac uz rata. Predsa len sa stava ako takym standardom

 
Publikované : 12/11/2019 4:15 pm
(@koloska7)
Príspevky: 39
Eminent Member
 

je to dost mozne. predsa len je taky trend byvat ekologickejsie a hlavne uspornejsie a na to je rekuperacia ako stavana. len si teda vybrat ako dobru firmu, tak podla mna aj vhodny model

 
Publikované : 12/11/2019 4:18 pm
(@panoro)
Príspevky: 102
Estimable Member
 

stewoo je to tak, ze je to uz standard v novostavbach, sice to je investicia, ale popri veciach okolo domu je to v podstate malickost, strati sa to :)
setri to aj peniaze, aj je to komfortne, ze bez starosti, ze neustale sa vetra dom, takze neni problem ani s plesnami ako tu uz zaznelo, ze aj to vie byt v novostavbe problem, ak sa nevetra spravne a nekuri, ze neni tam ta vymena vzduchu jak by mala byt

 
Publikované : 12/11/2019 6:37 pm



(@domino5)
Príspevky: 94
Trusted Member
 

Problémom je cena, respektíve ani nie, že cena, ale my si myslím, že je to kopa peňazí, že sa to za tú jednotku neoplatí dať, aj preto som ja najskôr nechcel rekuperáciu. Nechcel som nad tým premšýľať, lebo keď som si predstavil, že koľko peňazí to bude celé stáť, tak mi až zle ostalo, vedel som si predstaviť radšej nejakú dovolenku za to, ale keď som sa začal zamýšľať nad tým, že vlastne prečo to toľko stojí a čo mi to môže priniesť tak už sa mi tá cena taká vysoká vôbec nevidela :)

Pomaly ďalej zájdeš.

 
Publikované : 13/11/2019 4:05 pm
(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Stewoo mam kamarata co planuju akurat dom a teda s niecim takymto neratal, lebo si myslel, ze je to len nejaky novodoby trend, ale ked sme sa o tom viac bavili a vysvetlil som mu co a ako tak zacal nad tym aspon uvazovat.
Mame sa sak o tyzden stretnut, tak som zvedavy, ze ci nejake zmeny porobil :)

 
Publikované : 13/11/2019 8:48 pm
(@millo55)
Príspevky: 123
Estimable Member
 

filhipo je to aj akoby trend, ale všetko to má zmysel keby to nemalo zmysel, tak by si niečo takéto nedávalo toľko ľudí do domu, to je proste tak ;)
čo sa týka toho, že zmeny aké porobil ja myslím, že si to ešte premyslel, pretože to je aj o šetrení peňazí vlastne!

 
Publikované : 15/11/2019 2:54 pm
(@metodiro)
Príspevky: 99
Trusted Member
 

filhipo tak to je o tom, ze si to musia zvazit samy, ked ono je najlepsie sa s niekym stretnut aj osobne kto ma rekuperaciu a otvorene sa porozpravat, ze co to do zivota prinesie ;)
aby to bolo realne, aby mal aj on realnu predstavu o tom, ze co to prinesie, ako to clovek zaregistruje v praxi ;)

 
Publikované : 19/11/2019 7:01 pm



(@millo55)
Príspevky: 123
Estimable Member
 

podstatné je mať projekt, ujasniť si, čo chceme, čo nám má takéto riadené vetranie priniesť, tým pádom najskôr je dobré položiť si otázku, že aká rekuperácia, či pasívna alebo aktívna, čo by bolo lepšie, či pasívna stačí a podobne, keď si nevie človek sám v tomto pomôcť, odpovedať tak treba ísť za niekým, kto s tým robí, to sa vyzná ;)

 
Publikované : 20/11/2019 4:01 pm
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

zdravím, chcel by som sa trochu poinformovať trochu, dúfam, že nevadí, že sa tu tak votriem do tej diskusie. potrebujem sa dozvedieť niečo o rekuperácii a vidím, že sú tu aj ľudia čo majú reálne skúsenosti čo je pre mňa ideálne. ide vlastne o to, že to nie lacná záležitosť to asi vieme všetci a moja otázka znie, či sa oplatí investícia, vrátia sa mi tie peniaze čo do toho vrazím?

 
Publikované : 21/11/2019 11:11 am
hroth
(@hroth)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

peniaze sa ti vratia, len skor by som ti povedal, ze to ocakavaj v inej podobe, ano je to aj o setreni penazi na jednej strane, ale taktiez ide aj o komfort, ktory ti to prinesie, tiez ma priaznivy vplyv na zdravie riadene vetranie, pretoze nemusis vetrat na rychlo a prievanom napriklad ale tiez pre alergikov je toto super riesenie ;) len zase aj jednotku treba vyberat s rozumom, zalezi co od nej ocakavas, aby ti poskytla, je uz viacero znaciek a maju rozne jednotky, cize treba si nad to sadnut a v klude si pozriet aj parametre a co ti ktora vie ponuknut, my sme vybrali od nilanu jednotku, ak budes chciet ti mozem napisat, ze ktoru a co vsetko ma ;)

 
Publikované : 21/11/2019 9:42 pm
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

no veď jasné, akože keď mám pravdu povedať ešte nie som na to odborník, zatiaľ len začínam pomaly študovať ako to vlastne funguje. kľudne mi napíš aký máte. potom si to porovnám na internete s inými jednotkami. a prečo ste od nich brali rekuperáciu?

 
Publikované : 21/11/2019 10:15 pm



(@daddy77)
Príspevky: 22
Eminent Member
 

Cauko mam otazku ked vidim ze ste tu celkom taky informovani. Teraz ked sa uz stavia novy dom tak tam musi byt rekuperacia povinne?

 
Publikované : 22/11/2019 12:58 pm
daffko
(@daffko)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

povinne by som povedal, ze nie, ale vela ludi si ju dava, jasne, ze tie normy su coraz prisnejsie, ale zatial co viem plati, ze staci z takych tych modernych technologii mat jednu, ze bud rekuperaciu, tepelne cerpadlo alebo solarne panely, takze ma clovek moznost vyberu, netreba sa nejako novym technologiam branit, pretoze to ma svoje vyhody ;)

 
Publikované : 25/11/2019 12:37 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

vlastne tam ide najma o ten energeticky certifikat, aby sa dosiahlo to hodnotenie co najlepsie, aby to bolo najpriatelnejsie ;)
ale myslim, ze kazdy moze povedat, kto ma rekuperaciu, ze ma aj lepsi spanok aj vsetko, lebo to ma aj na totok vplyv

 
Publikované : 26/11/2019 1:03 pm
Stránka 18 / 41
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..