Pripoj sa k nám!
Nízkoenergetický do...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Nízkoenergetický dom

604 Príspevky
67 Užívatelia
0 Likes
301.4 K Zobrazenia
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

nevravím, no rôzne firmy, rôzne sumy, proste to je tak bohužiaľ a ako je jasné, že človek musí mať nejaké očakávania, no pochybujem, že nik pri tom nerieši cenu. a či pasívna alebo aktívna, myslím si, že ľudia ani nevedia čo všetko vlastne dokáže rekuperácia. poznám aj takých, ktorí ju majú, no vlastne ani nevedia, že akú.... mňa by zaujímalo, keď sme začali o tých peniazoch, či je veľký cenový rozdiel medzi aktívnou a pasívnou a či sa na ten rozdiel aj oplatí pozerať

 
Publikované : 16/12/2019 7:28 pm
(@panoro)
Príspevky: 102
Estimable Member
 

krokid je fajn poradit sa s niekym z fachu, z toho odboru, aby proste si si vedel vybrat vhodne riesenie pre tvoj dom a tvoju domacnost, aby to bolo citelne a v pohode, je to dobre, ze rekuperacie vies istym sposobom usetrit aj peniaze, aj ked pre mnohych by som povedal, ze je to skor az druhorade a ten komfort je na tom prvom mieste ;)

suhaj ze maju a nevedia aku? to ja by som nedal peniaze do niecoho o com by som nevedel, ake to ma vyhody, co sa oplati a podobne veci, to by mi proste svedomie nedalo, by ma to skrelo predsa len to nie je o stovkach eur, ale o tisickach cele :|

 
Publikované : 17/12/2019 12:58 pm
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

fúha to až toľko? to už je ale potom o tom, že kto si akú môže dovoliť nie?

 
Publikované : 17/12/2019 4:39 pm
salo
 salo
(@salo)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

Aj o tom, ale tak keď už niekto má na stavanie domu, tak myslím, že by mal mať aj na kvalitnú rekuperačnú jednotku nemyslíš?

 
Publikované : 18/12/2019 6:43 pm



(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

prakticky áno, človek musí rátať s takouto investíciou to je pravda. len hlavne by som chcel aby som si vybral dobre keď už mám do toho dať také peniaze vieš

 
Publikované : 19/12/2019 1:00 pm
(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Caute, pisal som vam asi este v novembri o kamaratovi, co planuju dom, co riesili co a jak im bude najlepsie. Tak dal na moje slova a pojde do rekuperacie, dal si vysvetlit tie vyhody a ked sme sa stretli, tak sam mi povedal, ze nechape jak to nemohol vidiet, ze co mu to moze priniest, len este nema celkom jasno v tom, ze aku jednotku by bolo dobre zvolit, tak som mu slubil, ze sa s nim na to pozriem, ze mu ukazem s cim mame my doma skusenost a nech sa rozhodne ;)

 
Publikované : 08/01/2020 2:33 pm
(@domino5)
Príspevky: 94
Trusted Member
 

To bude najlepšie, keď bude mať možnosť sa k tebe prísť pozrieť ako to vyzerá a ako to funguje.
Veď u mňa tiež to bolo tak, že som prevrátil oči, keď som videl, čo zriadenie rekuperácie stojí. Tak som dúmal, že sme mohli ísť na nejakú dovolenku, ale tak čo, dovolenka je len chvíľková záležitosť, zatiaľčo toto je dlhodobá investícia ;)

Pomaly ďalej zájdeš.

 
Publikované : 09/01/2020 1:56 pm
(@sofer)
Príspevky: 84
Trusted Member
 

toto je to, ze pojdes niekam na tyzden a peniaze su v cudu, ano zazitky mas, ale mozes mat za to viacej :)

 
Publikované : 09/01/2020 9:57 pm



(@milanko435)
Príspevky: 87
Trusted Member
 

filhipo keď dobré je mať aj nejakú tú predstavu o tom, že aká jedno je vhodná, aby ten vzduch sa celý menil, aby bola dostatočná pre daný dom, lebo to, čo možno mne sedí alebo tebe tak niekomu inému nemusí ak má niekto väčší dom, alebo práve naopak menší, čiže toto tiež je dobré vedieť, že pri akej ploche aký výkon je vhodný

 
Publikované : 10/01/2020 1:16 pm
(@balej-miro)
Príspevky: 15
Active Member
 

Ono je to proste tak, každý by chcel rekuperáciu, no ani nevie ako funguje. Podľa mňa si treba proste spraviť nejaké tie obhliadky a potom dumať čo a jak by bolo pre daný dom vhodné. Málokto z nás je taký odborník

 
Publikované : 14/01/2020 4:30 pm
hroth
(@hroth)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

tak ano, lebo je to akoby trend tiez, len je dobre si to vsetko rozmysliet, aj tie naklady prvotne, lebo pre niekoho to moze byt sok, ze to nie je stoeurova zalezitost :shock: :mrgreen:

 
Publikované : 15/01/2020 10:45 pm
(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Preto som mu to povedal, aby si o tom vytvoril lepsiu predstavu, aby mu nebolo luto dat tie peniaze za to, aby pochopil, ze to nie su peniaze von oknom, ale ze to ma zmysel, ze su dobre investovane.
Domino, lenze vies co je paradox, daju sa poriesit aj ine moznosti, niekomu je vela, ze kolko jednotka stoji, ale keby si vzal nejake alternativne riesenie k tomu, tak by to stalo rovnako alebo aj viacej a najma by to zabralo viacej miesta :shock:

 
Publikované : 16/01/2020 12:18 pm



(@millo55)
Príspevky: 123
Estimable Member
 

hroth, ale pri stavbe domu s tým rátaš nie, že tie náklady sú na začiatku vyššie, čo urobíš, keď chceš aby dom bol jak má byť, aby spĺňal všetky podmienky, aby papierovo bolo všetko OK a aby všetko bolo fajn aj po tej stránke komfortu, aby sa vám tam dobre bývalo, tak s tým treba rátať :)

 
Publikované : 20/01/2020 3:17 pm
daffko
(@daffko)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

filhipo to ano, ja som zase v tomto smere nazoru, ze nech je rekuperacia dobre vybavena a nech zabera co najmenej miesta, predsa len v dome nikdy nie je dost miesta, stale je ake vyuzit ;)

 
Publikované : 21/01/2020 3:12 pm
(@koloska7)
Príspevky: 39
Eminent Member
 

filhipo to ano, ja som zase v tomto smere nazoru, ze nech je rekuperacia dobre vybavena a nech zabera co najmenej miesta, predsa len v dome nikdy nie je dost miesta, stale je ake vyuzit ;)

to mas pravdu a ted uz malo kto stavia proste nejak extremne velky dom. a je fajn, ako aj z mojho zenskeho hladiska, ked sa da takato vec proste sikovno schovat

 
Publikované : 21/01/2020 4:41 pm
Stránka 20 / 41
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..