Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia domu ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia domu - akú krytinu zvoliť?

343 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
106.5 K Zobrazenia
(@rondeo)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

Pokial ma clovek jasnu predstavu co chce, tak si aj rychlo vyberie. My sme mali krytinu fakt za jeden den vybratu a potom sme uz len cakali, pokial nam ju dovezu. Nechapem takych ludi, co sa vedia o jednej veci rozhodovat mesiac a dlhsie. Ja by som na to nervy nemal!

 
Publikované : 28/04/2021 12:51 pm
(@sfanto)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

no tak to nie je tak vela ako som si myslel, to fakt celkom rychlo.@Rondeo tak to ste mali stastie, ze ste sa tak rychlo rozhodli, resp, vam padla do oka. hmm ja sa zas tak rychlo rozhodovat neviem, predsa len strecha to nie je vec, ktora sa len tak kazdych par rokov vymeni a clovek si prehrava ako bude dom vyzerat s takou ci takou. popripade ak by menil casom farbu fasady a tak, proste aby to aj s pripadnym tunningom domu pasovalo stale

 
Publikované : 28/04/2021 10:23 pm
staxi
(@staxi)
Príspevky: 35
Eminent Member
 

Hej hej to mas pravdu ale tak pokial nepojdes do nejakej speci netypickej farby, tak by to malo byt v pohode. Sam mam strechu od ruukki a aj po case mozem zhodnotit, ze som vyber zvolil spravne

 
Publikované : 03/05/2021 11:35 am
(@jokoko)
Príspevky: 13
Active Member
 

Mozem sa opytat, ked si si vyberal strechu plechovu, tak na co si si hlavne daval pozor. Riesime teraz tiez strechu a nevieme sa zatial nejakosi zhodnut medzi viacerymi znackami

 
Publikované : 04/05/2021 9:52 pm



(@koloska7)
Príspevky: 39
Eminent Member
 

tak snazila by som sa osobne vyhnut poliakom. trba si davat pozor na povrchovu upravu, bo ta je v tomto vybere asi najdolezitejsia, aby proste bola strecha odolna voci vonakajsim vplyvom. medzi akymi firmami sa rozhodujete?

 
Publikované : 09/05/2021 11:29 pm
(@zen33)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

Mnohí ľudia sa uchyľujú k poliakom kvôli cene, no strecha nie je vec, čo sa len tak o pár rokov vymení, treba do nej podľa mňa investovať, hlavne čo sa kvality týka a nájsť si firmu, ktorá ponúka aj napríklad nejaké tie benefity

„Keď pochopíš, že muži sú väčšinou ako deti, potom pochopíš všetko.“

 
Publikované : 13/05/2021 10:39 pm
(@veteran)
Príspevky: 92
Trusted Member
 

jokoko medzi hlavne kritéria, ktoré treba zaradiť pri výbere vhodnej krytiny patria:
- klimatické podmienky, kt. sú veľmi dôležité pri výbere krytiny, keďže tu máme teplotné výkyvy a rýchlo sa meniace poveternostné podmienky
- sklon strechy – tu musíme prihliadať hlavne na to, aby nám do nej nezatekalo, čo by samozrejme znížilo životnosť strechy
- hmotnosť krytiny - nakoľko betónové a keramické krytiny majú vysokú hmotnosť, tak nie sú vhodné na akýkoľvek typ domov, preto potom ľudia volia plechovú krytinu, kt. je podstatne ľahšia
- dlhovekosť a bezúdržbovosť

 
Publikované : 17/05/2021 3:45 pm
(@marcos)
Príspevky: 87
Trusted Member
 

zen33 tak o niektorych veciach ani nevies, myslis si, ze sa vyrabaju inde a neskor sa dozvies, ze to je od Poliakov. napriklad aj krytina Ruukki sa ocel a povrchova uprava vyraba v Skandidavii ale uz finalne tvarovanie prebieha bud vo Finsku alebo v Polsku.

 
Publikované : 19/05/2021 12:49 pm



(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Marcos aaa ved takto to je v kazdej spolocnosti. Vacsina produktov prebehne aj cez Polsko a pritom mnohi ludia na nich nadavaju ale zato oni niektore veci maju fakt kvalitne. Ved vidis, taka velka spolocnost a tiez nejake veci dava aj Poliakom porobit.

 
Publikované : 20/05/2021 11:06 am
(@marcos)
Príspevky: 87
Trusted Member
 

filhipo tak poliaci zase vedia mat aj dobru pracu, o tom potom. mam niekolko veci od nich a som s nimi spokojni a taktiez aj s touto krytinou. mne vobec nevadi, ked nieco ide aj cez Polsko a este k tomu maju aj dobre ceny.

 
Publikované : 24/05/2021 12:39 pm
adlos
(@adlos)
Príspevky: 42
Eminent Member
 

chlapi keď je rekonštrukcia takého 50 ročného domu, je potrebné zhadzovať aj krov a na novo dať alebo to závisí od stavu toho krovu? koho na to prizvať, aby sme niečo nepokašlali? budem rád za vaše postrehy a skúsenosti, díkičko.

 
Publikované : 24/05/2021 5:37 pm
(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Marcos aaa ved koniec koncom mas aj pravdu :Up: 8-)

Adlos treba prizvat statika, ktory sa na to pozrie a da stanovisko, ci je krov vyhovujuci alebo nevyhovujuci. Isto by som toto nepodcenoval a poriadne si to dal pozriet aby si zbytocne nevyhodil peniaze za novu krytinu a po rokoch sa ti zacne rozpadavat krov!

 
Publikované : 25/05/2021 2:19 pm



 atro
(@atro)
Príspevky: 53
Trusted Member
 

Tak to je podla mna jasne. Ono az na zaklade stavu , v akom sa krov nachaza mozes spekulovat nad krytinou. A mas aspon predstavu aku by si chcel dat?

 
Publikované : 25/05/2021 9:14 pm
adlos
(@adlos)
Príspevky: 42
Eminent Member
 

aj som si myslel, že to nejako takto budeme musieť spraviť. ďakujem ti Filipho za odpoveď, skúsim ísť teda pohľadať nejakého statika, ktorý by mal čas sa na to mrknúť, snáď zoženiem!
vieš čo atro rozmýšľali sme aj nad klasickou škridlou ale asi ma viac láka plechová krytina, z toho dôvodu, že váži menej a že montáž je jednoduchšia a hlavne rýchlejšia. no ešte uvidíme aj podľa čoho, čo povie ten statik na krov a podľa toho bude aj rozhodujúce akú krytinu zvolíme.

 
Publikované : 27/05/2021 10:49 am
(@filhipo)
Príspevky: 91
Trusted Member
 

Adlos mali by ste zohnat, ved statikov je, len ktovie aky cas vam povie, ze budete musiet na neho cakat. Ved uvidis, kazdopadne daj echo ako ste to doriesili.

 
Publikované : 28/05/2021 2:50 pm
Stránka 14 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..