Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia domu ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia domu - akú krytinu zvoliť?

343 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
106.6 K Zobrazenia
makron
(@makron)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

uz davnejsie som pisal, ze u mna je dolezita kvalita a zivotnost. neviem, co ine by sa malo asi tak sledovat pri krytine. akoze aby som vyberal najlacnejsiu? tak to nehrozi. potom to presne takto dopadne. ze zdanlive usetrenie sa naopak otocilo na dodatocne vydavky. sa cudujem, ze mu nikto v tom neporadil a neusmernil ho.

 
Publikované : 18/02/2022 9:56 am
(@julius6)
Príspevky: 18
Active Member
 

No len vidíš stále si podaktorí ľudia proste nedajú povedať a vyberú sa cestou zdanlivo lacnejšou, no v konečnom dôsledku to zväčša aj tak dopadne rovnako a nie teda moc pozitívne

 
Publikované : 20/02/2022 6:17 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

dobre hovorite chlapi. radsej hoc aj priplatit nieco navyse, ked viem, ze to za to bude stat. ale ludia su nepoucitelni a niektori si poradi ani nechcu dat. ste aj riesili teraz krytinu poslednu dobu? reku ako je to teraz s dodacimi dobami by ma zaujimalo.

 
Publikované : 23/02/2022 12:02 pm
(@jaro27)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

Ale tak niekedy to ani nie sú až také veľké cenové rozdiely, no za to v kvalite sú tie rozdiely už teda väčšie. Dodacie lehoty záleží od koho, no mne napríklad prišla strecha cca do 2 týždňov

 
Publikované : 27/02/2022 1:20 pm



mikus
(@mikus)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

Tak to je taká normálna doba tie dva týždne by som povedal. V našom prípade to bolo tiež tak nejak, viac ako dva týždne to isto nebolo. Tak mali aj uvedené dodanie. A ono nie zakaždým, keď dodávatelia uvádzajú, koľko to bude trvať, tak to tak v skutočnosti aj je. Čo sa týka tej ceny, tak hej, bol tak rozdiel, ale nie veľký a keď si človek zváži ešte aj ďalšie výhody, tak nie je o čom.

Radšej zomrieť mladý a bohatý ako starý a chudobný.

 
Publikované : 28/02/2022 12:16 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

to pri ktorej krytine ste len takto kratko cakali? lebo co som sa bol pytat, tak vsade mi hovorili, ze tak okolo mesiaca. tak bud som nieco vynechal alebo potom ti predajcovia maju nejake ine info, ako vy spominate. aby som sa vedel zariadit, lebo zatial co mame naplanovane, tak je to vsetko tak na tesno, ze nam terminy vychadzaju plus minus dva dni. s tym viem pracovat, ale keby tam bol rozdiel dva tyzdne, tak to neviem neviem.

 
Publikované : 28/02/2022 3:58 pm
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Ahojte 8-) Od rodinnej známej sme kúpili starší rodinný dom, kde treba vymeniť aj strechu. Krov nám odhadca povedal, že je ešte v pohode, že ten netreba meniť. Akú krytinu by ste v tomto prípade zvolili? A čo by ste spravili, nechali by ste pôvodný krov alebo by ste ho radšej vymenili? Stálo by to viac peňazí, s tým počítame ale necháme si poradiť, čo by bolo najlepšie. Vďaka 8-)

Ahoj. :-)
30. ročný dom nie je až tak starý. Čiže pokiaľ použili hranaté prvky ( nie guľatinu ) a nie sú tam evidentne poddimenzované prierezy prvkov- videl by si priehyby, pripadne nieje napadnuté škodcami ako sú huby alebo drevotoče, výmenu krovu by som neriešil. Max by som naň naniesol nový ochranný náter.
Nová krytina závisí od pôvodnej krytiny. V skratke povedané nemôžeš dať na pôvodný krov ktorý mal ľahkú krytinu, novú tepelnú izoláciu a ešte k tomu aj novú krytinu ktorá bude ťažšia ako pôvodná. Na to by si už potreboval statický posudok či ti to unesie.
Neviem či chceš alebo nechceš izolovať tú strechu ale pokiaľ áno tak by som išiel do plechovej krytiny, ktorá je ľahšia ( ktorá sa však viacej prehrieva a je trochu hlučnejšia pri daždi keď dopadajú na ňu kvapky a taktiež keď sa tepelne rozťahuje tak to počuť ).
Pokiaľ nechceš tepelne izolovať strechu príp. chceš izolovať stropnú konštrukciu (tým pádom nezaťažíš krokvy tepelnou izoláciou ) a páči sa vám viacej strecha so škridlou tak si musíš pozrieť hmotnosť novej krytiny ( je uvedená v technickom liste pri každom výrobku) a cca ju porovnať so starou krytinou aby nenastalo to že kúpiš novú ťažšiu krytinu a prehne sa ti krov pod tiažou novej krytiny (videl som už aj taký prípad, kde potom novú krytinu museli dávať dole a museli dať novú konštrukciu krovu kvôli tej krytine.
Dúfam že som pomohol ;-)

 
Publikované : 28/02/2022 6:20 pm
(@jaro27)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

Ono vieš teraz je ale taký neistý čas na všetko. Veď stačí sa pozrieť na to, čo sa vo svete deje. Najskôr všetko stopla korona a teraz zas bum vojna. Ako fakt niekedy neviem, kam tento svet speje

 
Publikované : 01/03/2022 2:53 pm



pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

stano pekne si to zhrnul by som povedal, len som si nie uplne isty, ci to je este aktualna vec. mozno by som podotkol, ze aj plechova krytina sa da kupit taka, co vzhladom pripomina skridlu. co som pozeral, tak ruukki ma par takychto fakt peknych modelov v ponuke. to na margo toho, co si spominal o lahkej a tazkej krytine. ze ak by sa menila skridla, ale chcelo by to nieco lahsie a zaroven zachovat ten vizual skridle.

 
Publikované : 09/03/2022 11:16 am
burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Pinokio presne takéto niečo sme ináč aj my od nich brali. Žena nechcela len takú "obyčajnú" krytinu, že nech to aj nejak vyzerá. Však to akože zase uznávam, že to vyzerá fakt dobre na tej streche. Však nekupujeme krytinu a nerobíme strechu každý deň, tak nech to je raz a poriadne a nech sa to aj páči.

 
Publikované : 10/03/2022 10:10 am
robor53
(@robor53)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

to veľmi rád čítam. My sme mali od začiatku vybratú Monterrey Grand v čiernom prevedení a poviem tak, ono na prvý pohľad ani nie je nejak vidno, že by malo ísť o plech. Spracovanie, farba odolnosť, všetko super

 
Publikované : 11/03/2022 2:28 pm
burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Robor53 to áno, to je fakt pekný model. Ono neznalec by to možno ani nerozoznal na prvý raz, že nejde o škridlu. Ale čo sa týka tých vlastností, keď si porovnáš plechovú krytinu so škridlou, tak to je jasný víťaz v tomto ten plech. Pri takejto parádnej krytine nechceš, aby sa ti tam usadili nejaké špiny, prach, semená trávy a neviem čo ešte ďalšie, čo sa akože pri škridle kľudne môže stať vzhľadom na to, že ten povrch nie je úplne hladký ako je to pri plechu. Tým pádom ti odpadá aj nejaká prípadná starostlivosť a údržba.

 
Publikované : 14/03/2022 2:32 pm



(@liptok)
Príspevky: 22
Eminent Member
 

Takze co sa tyka ten vizualnej stranky, tak odporucate tuto plechovu krytinu v tvare skridly? Ja by som rad isiel do niecoho takehoto, ale zene sa paci skorej ta skridla. Z podobnych dovodov ako pises ty burkk by som moc do tejto moznosti ist nechcel. Takze hladam vsetky mozne varianty, aby sa vyhovelo na oboch stranach.

 
Publikované : 15/03/2022 2:31 pm
robor53
(@robor53)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

Vieš ja som aj kvôli tomu po klasickej škridli ani nepoškuľoval. Bývame v takej zelenej oblasti a bál som sa, že by sa mi na streche mohlo časom niečo vytvoriť a to pri plechu nehrozí

 
Publikované : 15/03/2022 3:29 pm
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

tak ono uz ci zelena oblast alebo dom postaveny pri poli, vsade sa moze nieco pritrafit. ale hej, skor by si to odniesla skridla nez plechova krytine, tej sa vlastne nema ani co udiat. uz to nie je ani ako kedysi, ze sa natierali taketo strechy. teraz to uz ma kadejake povrchove upravy rovno od vyroby, ktore ti zabezpecia fajn vlastnosti ale aj to, ze na pohlad bude vyzerat aj po case dobre.

 
Publikované : 18/03/2022 1:21 pm
Stránka 21 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..