Pripoj sa k nám!
Vetracie systemy Wo...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

[Zatvorené] Vetracie systemy Wolf - skusenosti?

278 Príspevky
85 Užívatelia
0 Likes
155.1 K Zobrazenia
(@kuric20)
Príspevky: 45
Eminent Member
 

vieš teraz je už rekuperácia tak povediac povinná v rámci dosiahnutia istých energetických certifikátov, no je to aj vec, čo musí byť kvalitná. videl som už špekulantov, ktorí chceli na nej proste ušetriť, no zároveň očakávali aj vyšší štandard a to asi tušíš, že to dopadlo úplne naopak a mali s vetracím systémom len samé problémy. nevravím, nie je to najlacnejšia vec, ale proste treba aby bola kvalitná a sám mám túto značku doma a som rád, že som sa pre nich rozhodol, keďže splnili všetky moje očakávania a všetko funguje tak ako má

 
Publikované : 16/07/2021 10:15 am
karlos36
(@karlos36)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

ano ano preto som pisal, ze toto nie je vec, na ktorej sa oplati nejak setrit, uz raz, ak sa rozhodnem ist do rekuperacie, tak od nej budem ocakavat bezproblemove fungovanie ale hlavne asi ten komfort, ktory mi ma priniest. dom ma sluzit mne a nie ja nemu, taky mam na to nazor

„Šťastný nie je kráľ či poddaný, ale ten kto našiel mier vo svojom dome.“

 
Publikované : 17/07/2021 5:54 pm
(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

Tak tak ako píšeš. Nejde ale len o komfort ale, aj o zdravotnú stránku, predsa len chceš mať zdravý vzduch v dome. My sme voli jednotku CWL EXCELLENT 300 od Wolfu. Nemáme veľký dom a táto jednotka bola pre obytnú plochu najvhodnejšia z viacerých hľadísť. Je to také kompaktné riešenie s nie moc ťažkou montážou. Máme doma alergika a toto vetranie bez zbytočného prívodu peľu a rôznych alergénov do interiéru bolo pre nás proste kľúčové
[adsense01][/adsense01]

 
Publikované : 19/07/2021 1:59 pm
(@fukter)
Príspevky: 81
Trusted Member
 

áno , ak sa na to dívaš takto tak hej, nepovedal som, že práve oni sú nejak extrémne drahý. za ten čas som si prezrel ich ponuku a ako zdá sa mi to celkom fajn. @Dammo akurát na tú tvoju jednotku som sa tak najviac díval, to sa mi tak nejak pozdávalo najviac. vravíš, že by si teda nemenil? všetko funguje tak ako má?

 
Publikované : 21/07/2021 11:10 am



(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

Heh tak to som rád, že máš rovnaký výber. Mne ju poradila ako najvhodnejšie riešenie samotná firma, keď som s ňou konzultoval výber samotného systému. Oni proste vedia do akého domu, pri akej rozlohe sa aká tá rekuperácia hodí najviac. Tak som si nechal poradiť :) A dobre je. Nie nemenil by som a tak ti poviem, ak by som sa mal ešte niekedy rozhodnúť, zas by som si vybral ich, keďže v našom prípade šlo všetko ako po masle

 
Publikované : 22/07/2021 11:15 am
(@korytnak12)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

teraz asi väčšina ľudí ide do rekuperácie. či už berieme do úvahy ušetrenie na nákladoch za teplo alebo tú možnosť, že netreba vetrať klasicky cez okná. súhlasím, že nad takouto investíciou netreba dlho uvažovať. prvotná investícia je síce vyššia, s čím treba samozrejme počítať ale v konečnom dôsledku sa to vráti v podobe komfortu a ušetrených nákladov.

 
Publikované : 09/08/2021 2:31 pm
(@ado180)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

je dobre sa rozhodnut hned pri vystavbe domu, ze dam rekuperaciu? vy co ste sa tak rozhodli, vam to bolo tak lepsie, alebo ste to pripadne riesili nejako dodatocne? trochu vaham, i ked viem, ze ludia co to maju si pochvaluju. ale ci je to take nutne. diky za rady

 
Publikované : 25/08/2021 1:53 pm
(@pinocchhio)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

Ado180 je fajn ked sa pre nu rozhodnes pri vystavbe domu ako sa napisal. Ak teda zvazujes centralnu rekuperaciu, ak nie si este rozhodnuty, mozes si dom postavit a neskor si dat decentralnu. Pri tej centralnej by si to mal hned odbyte, lebo by ti to firma navrhla este v ramci hrubej stavby, ako by sa tahali rozvody. My sme ju napriklad riesili hned pri vystavbe domu a nelutujeme toto rozhodnutie. Nutne to nie je, ale je to na tebe. Ty sa teda zatial len rozhodujes?

 
Publikované : 30/08/2021 10:13 am



(@ado180)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

aha, cize tam pri tej centralnej je vyhodne to, ze ti to navrhnu este v ramci hrubej stavby, ale su okrem toho este nejake rozdiely oproti decentralnej, keby som zvazoval, ze si ju dam teda dodatocne? no a keby si sa rozhodol, ze to nedas hned pri hrubej stavbe, tak by si to riesil dodatocne? a ano, ja sa zatial este rozhodujem. vy ste sa na zaklade coho rozhodli, ze si ju date na jednej strane aj namontovat a na druhej strane hned pri vystavbe domu?

 
Publikované : 06/09/2021 11:07 am
(@pinocchhio)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

Ano, centralnu ti navrhnu rovno pri hrubej stavbe kvoli rozvodom. Pri tej decentralnej by ti dodatocne nejako hladali priestor, kde co ako zapojit a namontovat. Akoze ono sa to da, ved to tak robia, len pokial je moznost, je fajn ist do tejto centralnej. Ale ako pises, pokial by som si nedal hned centralnu, casom by som riesil aj tu decentralnu. Ved vymenu vzduchu ti vedia zabezpecit obe. My sme sa rozhodli podla nasich znamych. Oni si to vychvalovali a nam to stacilo, lebo ak nieco funguje tak ako ma a este ti to skvalitnuje byvanie tak preco nie, a chcel som to teda ja riesit priamo pri stavbe, tam som nejako neuvazoval o inom.

 
Publikované : 09/09/2021 12:41 pm
(@korytnak12)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

@ado180 tak nutné to nie je. my sme napríklad tiež na začiatku váhali, že ale veď to netreba a neviem čo. nakoniec sme si ju dávali robiť dodatočne a veru sme radi, že aspoň niečo máme. takže s odstupom času by som si to dal ja napríklad spraviť hneď pri stavbe domu :) predpokladám, že ty ešte len plánuješ stavať, či?

 
Publikované : 20/09/2021 9:40 am
(@ado180)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

tak ono pokial ma clovek znamych, ze vidi ako to funguje, to je ine, a rozumiem, ze potom ste uz neuvazovali zbytocne nad inymi, len to sa potom aj cenovo nejako lisi? ked si to dam na zaciatku centralne alebo neskor decentralne?
lebo takto sa stretavam s nazormi ludi, ze su taki co si to dali aj tak aj tak a rovnako im to vyhovuje

 
Publikované : 27/09/2021 12:34 pm



(@marceliak)
Príspevky: 51
Trusted Member
 

ado180 lisi sa to len v tom, ze pri centralnom ti ju namontuju v principe hned pri stavbe domu a mas ako keby vystarane, kdezto pri decentralnej sa robi tak, ze sa proste hlada priestor, kde a ako by sa ti dala zapojit. pri tej centralnej si mozno este ako tak budes moct povedat, ako to chces, ale teda pri tej dodatocne riesenej to uz je take, ze kde mas priestor na to, chapes :)
ano mas pravdu, co sa tyka vyhod, funguju obe rovnako dobre a spolahlivo, ze tam problem nie je.

 
Publikované : 05/10/2021 11:00 am
romulekus
(@romulekus)
Príspevky: 75
Trusted Member
 

Podla mna ak ides stavat, tak je dobre keby si sa pre nu rozhodol hned. Decentralna sa vacsinou dava do starsich domov, ktore sa rekonstruuju a nedaju sa v nich tahat tak rozvody ako pri novostavbe, alebo teda do bytov. By bola asi skoda prepast takuto prilezitost a moznost, dat si ju :)

 
Publikované : 06/10/2021 1:22 pm
(@ado180)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

hej chapem, takze je to aj v mnohom jednoduchsie, si ju dat pri stavbe. ale vidis, myslel som, ze keby sa rozhodnem pre decentralnu, ze je to v principe jedno a ono sa to teda prevazne dava do inych typov domov a bytov, dobre vediet :) a teda ta centralna, su viacere druhy alebo len jeden nejaky standard?

 
Publikované : 08/10/2021 1:16 pm
Stránka 16 / 19
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..