Pripoj sa k nám!
Vetracie systemy Wo...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

[Zatvorené] Vetracie systemy Wolf - skusenosti?

278 Príspevky
85 Užívatelia
0 Likes
155.1 K Zobrazenia
(@draco)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

Bojaro podľa mňa nie je o čom, tiež máme od nich centrálnu rekuperáciu a paráda. Hlavne aj to že netreba vetrať, vieš keď som sám doma a príde žena aspoň nerobí krik, že by bol doma smrad a nevyvetrané. To sa ti pri tomto nemôže stať.

 
Publikované : 20/12/2021 11:03 am
romulekus
(@romulekus)
Príspevky: 75
Trusted Member
 

No inak to je presne pre chlapov parada, ze zeny nekricia ze nebolo vetrane, lebo pri tomto to nehrozi :D A teda podla mna je fajn aj to ze neunika von teplo, ktore si takto nakurime, pripadne este pre decka ked ide alergicka sezona to je tiez velke plus, ze ten bordel zbytocne nevpustame dnu.

 
Publikované : 21/12/2021 12:40 pm
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

čo sa týka voľby rekuperácie do rodinného domu, ako to máte poriešené? zvolili ste dodatočne aj nejakú klimatizáciu alebo vám to práve takáto výmena vzduchu tiež zabezpečovala? lebo teda nechceme si hneď dávať aj klímu, myslíte teda že toto bude fajn voľba ako alternatíva?

 
Publikované : 03/01/2022 11:09 am
(@draco)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

Telemaniak vieš čo my sme napríklad rekuperáciu riešili pri stavbe, lebo sme dávali do plánov aj rozvody, tak aby to bolo na poriadku všetko keď sa to príde nahadzovať. A čo sa týka klímy, tú nemáme, neviem, nejako nepotrebujeme a ani nám nechýba a nepovedal by som, že v dome máme v lete nejako horúco.

 
Publikované : 04/01/2022 12:39 pm



(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

draco takže hovoríš že rekuperácia stačí? lebo ako v lete keď mi bude ťahať teplý vzduch, či ako to funguje? myslíš že ho bude aspoň trošku ochladzovať, dá sa to poprípade aj nejako nastaviť?

 
Publikované : 10/01/2022 11:51 am
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

podľa mňa stačí rekuperácia, veď ono zase ti to nebude púšťať do vnútra neviem aký horúci vzduch, chápeš. čo som sa aj ja stretol s takým názorom, že ľudia ak zvažovali klímu a nakoniec keď si dali rekuperáciu, že to im stačilo.

 
Publikované : 21/01/2022 1:11 pm
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

petros len to potom asi závisí aj od typu či? myslím to tak, že keď to bude napríklad s protiprúdovou technológiou tak to mi skôr pôjde do vnútra teplý vzduch či nie? či práve ten odchádzajúci bude ochladzovať prichádzajúci? viem si to ja nejako nastavovať?

 
Publikované : 27/01/2022 11:13 am
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

tak je jasné, že máš viacero typov, podľa výkonu a tak, len tá protiprúdová ti funguje na princípe ako si ty uviedol, že ten prevetraný vzduch ide von, dnu ide čerstvý, očistený od peľu alebo prachu. no a teplota odvádzaného vzduchu sa vďaka rekuperácii využije na predohrev privádzaného. tým pádom sa odľahčuje vykurovanie a šetrí sa energia.

 
Publikované : 01/02/2022 1:25 pm



(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

okej takže si to zhrniem, lepšie pri stavbe domu, je si dať hneď centrálnu rekuperáciu, najlepšie teda asi s protiprúdovou technológiou, lebo ako tak čítam, funguje to lepšie ako taká, ktorá robí najprv jedno a potom druhé. viem si to zrejme skombinovať potom aj s vykurovaním, či už s kotlom alebo čerpadlo však? ale čo sa týka konkrétneho typu, kde takú nájsť?

 
Publikované : 16/02/2022 10:37 am
lubyo
(@lubyo)
Príspevky: 53
Trusted Member
 

Telemaniak presne tak ako si napísal je to. Plus aj za mňa je to tak, že tá protiprúdová je lepšia, keďže funguje všetko súčasne. A čo sa týka toho, či to vieš skombinovať, tak áno vieš a výhoda je potom vlastne taká, že by si mohol mať jednu riadiacu jednotku na všetko a odtiaľ to ovládať.

 
Publikované : 22/02/2022 12:13 pm
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

telemaniak najprv som si ale myslel, že chceš riešiť len samotnú rekuperáciu a ty to chceš teda skombinovať aj s nejakým typom kúrenia? inak vlastne to budeš mať fajn, lebo keby si to napríklad všetko bral od jednej firmy tak to budeš mať aj jednoduchšie riadenie, vieš cez jeden systém, čo je riadna výhoda mať to takto pod palcom :) a aj vieš od koho by si to bral?

 
Publikované : 25/02/2022 10:03 am
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

lubyo no tak super potom, veď to už by som uvidel a rozhodol sa aj podľa názoru odborníkov a ty my vieš niekoho odporučiť, nejakú firmu, ktorá má v ponuke kvalitné tieto jednotky?
petros tak myslím dopredu vieš ako, pokiaľ je taká možnosť to skombinovať všetko v jednom tak ako prečo nie. to budú dve muchy jednou ranou :D

 
Publikované : 01/03/2022 11:48 am



vjt000
(@vjt000)
Príspevky: 117
Estimable Member
 

Neviem ci som prehliadol aku vlastne vetraciu jednotku chces, ides stavat a riesit centralnu alebo nejako dodatocne to potrebujes poriesit? Nejaky konkretny typ predpokladam, ze asi este nemas vybraty ci? Mne poradil otec pri stavbe domu a riesili sme vetranie od Wolfu a super, lebo nam vlastne aj na mieru poradili, co by bolo najlepsie. Ty to chces teda riesit ako kombinaciu aj s kurenim?

 
Publikované : 02/03/2022 10:36 am
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

veď to riešim už tak komplexne, neviem ako pokiaľ by bola výhodná ponuka tak jasné že by som si k rekuperácii rovno vybavil aj vykurovaciu jednotku. a ešte presne keby to bolo od jednej firmy, tak nie je o čom.
@vjt000 a tebe keď poradili túto firmu, tak podľa čoho si si vybral konkrétny typ?

 
Publikované : 07/03/2022 12:21 pm
adamys
(@adamys)
Príspevky: 38
Eminent Member
 

no co sa tyka mna, my mame super skusenost a som vlastne rad, ze som si nechal poradit a tiez dal riadene vetranie, lebo to ma veru viacero vyhod a ked som si po case porovnal naklady a nasledne ich usporu tak nie je o com. ono je to fajn to teda riesit hned pri stavbe domu, i ked som mal pocit ze my sme sa ovela neskor rozhybali co sa tohto tyka no :D ale uz to mame aj my nastastie :D

 
Publikované : 09/03/2022 11:03 am
Stránka 18 / 19
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..