Pripoj sa k nám!
Vetracie systemy Wo...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

[Zatvorené] Vetracie systemy Wolf - skusenosti?

278 Príspevky
85 Užívatelia
0 Likes
155.1 K Zobrazenia
(@kuric20)
Príspevky: 45
Eminent Member
 

@Kuric20 v prvom rade sa ti chcem poďakovať, že si mi odpísal. V druhom rade ti chcem vysvetliť, prečo sa na tieto veci pýtam. Je to presne tak ako si napísal, môj muž tu nemá konto a kázal mi, aby som to tu zistila. Neboj, všetko s ním ale rozoberám a väčšinu vecí mi vždy on nakáže, čo tu mám napísať, lebo ja som total mimo čo sa tohto týka :D :D Chceli sme zistiť, od koho ľudia mávajú vetracie jednotky a podľa čoho sa rozhodovali. Vy ako si napísal ju už máte, tak by si mi mohol tieto otázky zodpovedať, hm??

v pohode, za to mi nemusis dakovat ;) dobre som si teda myslel, sikovny som :lol: :lol: jasne mame vetraciu jednotku a mozem ti na tvoje otazky zodpovedat, nerobi mi to problem ;) vies, vyber konkretnej vetracej jednotky zavisi hlavne od velkosti domu. my mame od firmy wolf, kedze ich sme oslovili a boli ochotni nam super poradit. sice bola vyssia cena ale tak celkovo rekuperacia nie je lacna zalezitost. teraz tusim maju aj taku akciu, ze zadarmo robia cenove ponuky a staci iba tam poslat iba projekt domu a vypisat nejake udaje o tebe. skuste a aspon budete vediet, aku jednotku vam odporucia

 
Publikované : 22/08/2018 3:15 pm
bezka
(@bezka)
Príspevky: 26
Eminent Member
 

@mino36 vyskúšam a keď to nebudem zvládať, tak sem posadím muža a bude si to riešiť on :lol: :D
@Kuric20 áno? Takú akciu teraz ponúkajú? A smiem vedieť, aká je to stránke? Kde by som ju našla??

 
Publikované : 23/08/2018 11:41 pm
(@kuric20)
Príspevky: 45
Eminent Member
 

@mino36 vyskúšam a keď to nebudem zvládať, tak sem posadím muža a bude si to riešiť on :lol: :D
@Kuric20 áno? Takú akciu teraz ponúkajú? A smiem vedieť, aká je to stránke? Kde by som ju našla??

asi nie len teraz ale uz stale budu mat takuto sluzbu, ze budu zakaznikom robit cenovu ponuku zadarmo. smies, co by si nesmela :lol: :D toto je priamo ten dopytovy formular, ktory treba vyplnit aby ti nasledne poslali vypracovnu cenovu ponuku. https://www.optimalnevetranie.sk/dopytovy-formular
ulahcil som ti to, aby si to nemusela hladat aj ked verim, ze by si to rychlo nasla ;) ;)

 
Publikované : 30/08/2018 4:01 pm
(@rodman)
Príspevky: 46
Eminent Member
Topic starter
 

kolminusa, halo, halo nenasla si tie fotky? ziadne som si tu nenasiel a to som dufal, ze ked pridem z dovolenky a pojdem sem kuknut tak ich tu uz najdem. si pozabudla na mna?? :( ci si ich nenasla??

 
Publikované : 12/09/2018 4:02 pm



(@strapko)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

mozno tu vyzniem ako taky "hlupacik" ale potreboval by som vysvetlit cely princip vetracich systemov. co vlastne dochadza v dome, ked ma niekto naistalovany vetraci system? ako sa tam vymiena vzduch? na akom principe? vie mi to niekto cele vysvetlit?? vdaka:)

 
Publikované : 13/09/2018 3:55 pm
karlos36
(@karlos36)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

@Strapko nic si z toho nerob, vela ludi ohladom tohto je dost mimo. Budem sa snazit ti to polopatisticky vysvetlit, aby si toho pochopil. Co sa tyka vetracich systemov, tak existuju dva rozny typy a to: centralny a decentralny. Centralne vetranie zasobuje cerstvym vzduchom celu budovu. Decentralne vetranie sa podla potreby instaluje v miestnostiach, kde najviac treba. Hlavny princip je pri oboch variantoch rovnaky: vzduch sa mechanicky transportuje von z budoby, pripadne dnu do budovy. Tie centralne systemy su zlozitejsie ako decentralne, lebo zasobuju vzduchom viacero miestnosti. Jadro vetracieho systemu tvoria vdzy dva ventilatory. V roznych miestnostiach sa namontuju ventily na privadzany resp. odvadzany vzduch. Vzduch prudi zvonka cez rozvodovy system do takzvanych privadzacich miestnosti (obyvacka, spalna, detska izba a pod.). Z odvadzacich miestnosti (napri. kuchyna, kupelna a WC) sa pouzity a vlhky vzduch odsava a transportuje sa von. Vdaka vznikajucemu podtlaku prudi cerstvy vzduch z privadzacich miestnosti do odvadzacich, takze cely dom je rovnomerne zasobeny cerstym vzduchom. Ventilatory pracuju energeticky efektivne pomocou senzorov, ktore sleduju kvalitu vzduchu v miestnostiach a spotrebovany vzduch odvadzaju iba v pripade potreby. Samozrejme, system sa da ovladat aj manualne. Su uz aj moderne ventilacne systemy, ktore pracuju s rekuperaciou tepla. Vyuzivaju teplotu spotrebovaneho vzduchu na to, aby vzduch, ktory prudi zvonka, v zime ohrieval a v tele chladil. Integrovane filtre cistia vzduch od pelu a jemneho prachu. Tolko k vetracim systemom. Snad tomu uz budes lepsie chapat :)

„Šťastný nie je kráľ či poddaný, ale ten kto našiel mier vo svojom dome.“

 
Publikované : 14/09/2018 11:37 am
kolminusa
(@kolminusa)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

@rodman och prepac, fakt som na teba pozabudla :( :? tolko som mala roboty, ze som sem vobec nechodila a tym padom ma vobec nenapadlo, ze som slubila niekomu fotky. ale idem ti ich sem hned teraz pridat, aby sa mi to zase nezopakovalo. tieto tri fotky som nasla z nasej instalacie

 
Publikované : 17/09/2018 11:35 am
jumat
(@jumat)
Príspevky: 73
Trusted Member
 

kolminusa, to akože máte dve vetracie jednotky doma? (podľa obr.), alebo čo je to v tej tech. miestnosti vpravo obr.3 :? ? ..alebo pridaj popis k obrázkom prosím ťa, nech sme trošku v obraze ;) dík

 
Publikované : 17/09/2018 12:01 pm



kolminusa
(@kolminusa)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

@jumat vdaka ze si ma uporoznil, lebo ta druha fotka v poradi tam vobec nema byt! :cry: omylom som ju sem pridala ale to je vetracia jednotka mojej kamaratky (ona mi totiz tiez vcera posielala fotku, ako jej to spravili) takze si ju prosim nevsimajte a ospravelnujem sa za tento mom kiks :| :|

 
Publikované : 18/09/2018 4:17 pm
(@rodman)
Príspevky: 46
Eminent Member
Topic starter
 

kolminusa, v pohode, nic si z toho nerob. chapem to :) :) taketo zelene hadice mate v technickej miestnosti? :lol: oni len take davaju asi co? lebo aj na fb som videl jednu fotku a taketo zelene hadice tam boli :D super, dakujem ti za fotky. uz si to aspon viem predstavit ako to vyzera.

 
Publikované : 24/09/2018 7:15 pm
(@strapko)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

karlos36 fuha, dakujem ti velmi za takuto rozsiahlu spravu a za to, ze si si nasiel na to cas, aby si mi to vysvetlil. uz teraz tomu hned lepsie chapem. ale podla popisu ludia asi viacej vyuzivaju to centralne vetranie, ze? to mi pride take praktickejsie ako to decentralne. predsa len je lepsie, ked sa vymiena vzduch vo vsetkych izbach a nie len v niektorych, nie? dobre zmyslam, ci?? a ty osobne mas taketo vetranie v dome???

 
Publikované : 25/09/2018 12:13 pm
karlos36
(@karlos36)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

@strapko to je v pohode 8-) Ty dobre zmyslas ale nie vsetci ludia tak isto zmyslaju. Niektori si davaju aj decentralne. Ale mas pravdu, ze centralne je o mnoho lepsie. Ked sa stava novy dom, tak jednoznacne odporucam to. Ano, mam skusenost. My mame v dome to centralne vetranie 8-)

„Šťastný nie je kráľ či poddaný, ale ten kto našiel mier vo svojom dome.“

 
Publikované : 26/09/2018 6:47 pm



kolminusa
(@kolminusa)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

@rodman hej, take zelene nam dali ale ani sme to neriesili akej su farby. bolo nam to v podstate jedno. dolezite pre nas bolo, ze to bude dobre spravene a ze to bude plnit ucel! som rada, ze som ti pomohla a nemas zaco ;)

 
Publikované : 02/10/2018 4:57 pm
(@strapko)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

karlos36 to mi je jasne, ze nie vsetci tak zmyslaju. ale nad nimi sa radsej nebudeme ani pozastavovat! hovoris, ze vy mate v dome centralne vetranie a co vas to tak vyslo? kolko ste za to vsetko platili? bolo to asi dost nakladne, co? rad by som este toto od teba zistil a potom ti uz dam pokoj. lebo vsetci ma plasia, ze to je kopu penazi ale ja nad tym dost uvazujem

 
Publikované : 05/10/2018 1:03 pm
karlos36
(@karlos36)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

@strapko ano mame a vyslo nas to dost, kedze to nie je lacna zalezitost. Platili sme cca 7 400€ ale za vsetko! Lebo ked len centralna jednotka stoji vyse 2 000€ a plus este doplnkove veci, ktore k tomu potrebujes a praca, tak sa to hned nazbiera a je z toho takato cifra. Ale tak chceli sme to a sme radi, lebo fakt je ten dom stale taky cerstvy a vyvetrany :) :)

„Šťastný nie je kráľ či poddaný, ale ten kto našiel mier vo svojom dome.“

 
Publikované : 09/10/2018 10:32 am
Stránka 2 / 19
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..