Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Londýnske nehnuteľnosti ako istota pre južných Európanov

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
3,711 Zobrazenia
.stm.
(@stm)
Príspevky: 129
Reputable Member Admin
Topic starter
 
REALITY: Južní Európania hľadajú istotu v londýnskych nehnuteľnostiach
londyn

 

Zo zdrojov: TASR Londýn 14. mája (TASR) - Zhoršujúca sa finančná a politická situácia na juhu Európy zvýšila v posledných týždňoch záujem o nehnuteľnosti v Londýne. Medzi záujemcami je veľký počet Grékov, ktorí hľadajú bezpečný prístav pre svoje peniaze. Počet Európanov kupujúcich nehnuteľnosti v Londýne zaznamenáva v posledných 12 mesiacoch, teda od zhoršenia krízy v eurozóne, stabilný nárast, no minulý mesiac sa toto tempo prudko zrýchlilo. Najmä zo strany Grékov obávajúcich sa výsledkov parlamentných volieb. Tie sa konali 6. mája. Počet gréckych investorov zaujímajúcich sa na stránke realitnej agentúry Savills o nehnuteľnosti v hodnote nad 1,5 milióna libier.

(1,87 milióna €) vzrástol v apríli v porovnaní s priemerom za predchádzajúcich šesť mesiacov o 39 %.

"To, čo teraz sledujeme, je ďalšia etapa krízy eurozóny," povedal Liam Bailey, šéf ďalšej realitnej spoločnosti Knight Frank. "Je až iróniou, že čím je situácia v eurozóne horšia, tým viac z toho profituje londýnsky realitný trh," dodal.
Podľa viacerých Grékov žijúcich v Londýne sa počet bohatších ľudí z Grécka v hlavnom meste Británie zvyšuje aj preto, že v zhoršujúcej sa situácii obyvateľov domovskej krajiny sa mnohí obávajú únosu. Ďalší chcú nehnuteľnosti využiť ako bezpečnú investíciu s možnosťou ich ďalšieho prenájmu. Takto okrem finančníkov kupujú spoločne domy aj grécki lekári či architekti. Podľa Kostasa Kazolidesa, ktorý v Londýne vlastní reštauráciu, mu jeho známi pracujúci v banke povedali, že po parlamentných voľbách presunuli Gréci do zahraničia okolo 9 miliárd eur.[adsense01][/adsense01]Popri Grékoch zvyšujú dopyt po londýnskych nehnuteľnostiach aj Španieli, Portugalčania a Taliani. Spoločnosť Savills uviedla, že počet záujemcov zo Španielska vzrástol v apríli v porovnaní s priemerom z predchádzajúcich šiestich mesiacov o 14 %. Firma Knight Frank registrovala rast záujmu Španielov o 21 %, v prípade Talianov o 46 % a Portugalčanov dokonca o 153 %. Okrem krajín zasiahnutých dlhovou krízou v eurozóne londýnske nehnuteľnosti naďalej lákajú kupcov z Ruska, Blízkeho východu a Ďalekého východu, ktorí sa tiež snažia nájsť v čase neistej situácie na finančných trhoch bezpečný prístav pre svoje aktíva. Informovala o tom agentúra Reuters. (1 EUR = 0,80330 GBP)
"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo d'alšiie šírenie správ zo zdrajov TASR je bez predchadzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona"
 
Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 14/05/2012 11:17 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..