Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

V Londýne sa rozmohli "megasuterény"

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
4,566 Zobrazenia
(@spravy-az)
Príspevky: 70
Estimable Member
Topic starter
 
Londýnsky mestský obvod Kensington a Chelsea sa postavil proti “megasuterénom”


Rez navrhovaného rozšírenia suterénu v Knightsbridge, Londýne
Foto: The Daily Mail

Londýnsky mestský obvod Kensington a Chelsea je rozhodnutý prijať zákon namierený na potlačenie záplavy obrovských rozširovaní suterénov v tejto oblasti. Trend týchto megasuterénov je výsledkom prísnych stavebných smerníc aplikovaných na mnohé historické budovy v tomto mestskom obvode, ktoré nútia bohatých a po priestore bažiacich obyvateľov tejto časti pristavovať nadol, namiesto smerom von alebo nahor. Avšak, ako sa počet plánov rozšírení suterénov od roku 2001 desaťnásobne zvýšil, práca na týchto zložitých podzemných projektoch sa začala stávať nepríjemná, výsledkom čoho bolo, že Rada tohto mestského obvodu zmrazila žiadosti o stavebné povolenie pre 220 návrhov suterénov, kým hľadala riešenie.
[adsense01][/adsense01]
Stavebný inšpektor David Vickery odsúhlasil navrhované smernice v správe, kde hovorí: "Som spokojný, že rada identifikovala hlboké znepokojenie medzi svojimi miestnymi obyvateľmi, týkajúce údajných nepriaznivých dopadov na životné podmienky, ktoré vznikajú ako následok hluku, vibrácií, špiny a prachu zo stavby a dopravy s ňou spojenou, ako aj obavy o dopadoch na kanalizáciu, vzhľad a krajinu, konštrukčnú stabilitu a na historické budovy.”

Novonavrhované smernice daného mestského obvodu, ktoré sa týkajú rozšírenia suterénov, zahŕňajú:

• Obmedzenie podzemných rozšírení do jedného podlažia, pokiaľ nejde o výnimočne rozsiahlu plochu.
• Obmedzenie rozsahu v akom môže rozšírenie podkopať záhradu nehnuteľnosti, z 85% jej rozlohy na 50%.
• Úplný zákaz suterénov pod budovami uvedenými na zozname chránených budov.
• Požiadavku zahrnúť plán riadenia stavebnej dopravy ako súčasť akejkoľvek žiadosti o stavebné povolenie pre podzemné prístavby.

Súhlas zo strany stavebného inšpektora znamená, že 220 zmrazených žiadostí sa môže opätovne začať riešiť. Avšak, podľa Rady mestského obvodu Kensington a Chelsea “veľká väčšina týchto prípadov by nebola v súlade s novými zásadami” a bude pravdepodobne zamietnutá.

Člen kabinetu pre stavebnú politiku Tim Coleridge označil fenomén rozširovania suterénov“ za jedno z najväčších znepokojení týkajúce sa stavebnej oblasti, ktoré nám miestni obyvatelia vyjadrili v živej pamäti ”, pričom obavy tu nekončia: verejnosť začiatkom tohto roka len neveriacky krútila hlavou, keď britský magazín New Statesman odhalil, že v prípade megasuterénov bolo bežnou praxou, že po skončení prístavby suterénu sa stavebné stroje zakopali v samotnej jame, pretože bolo lacnejšie tam stroje v hodnote £5 000 nechať, ako ich vytiahnuť naspäť von. Celková hodnota zahrabaných bagrov v Londýne je podľa jedného z odhadov spomínaného magazínu £5 miliónov. Čo je ešte horšie, je zjavné, že niektorí miestni obyvatelia, ktorým bolo jedno rozšírenie suterénu primálo, teraz tieto stroje vyhrabávali, čo spôsobovalo neočakávané oneskorenia projektov.

Očakáva sa, že nové stavebné smernice budú oficiálne prijaté na stretnutí rady 21. januára.

Zdroj: archdaily.com

Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 15/12/2014 5:54 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..