Pripoj sa k nám!
Stavebné bloky z ko...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Stavebné bloky z konope v štýle LEGO

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
1,253 Zobrazenia
lexikon-az
(@lexikon-az)
Príspevky: 35
Člen Moderator
Topic starter
 
Ak máte radi Lego, pravdepodobne oceníte inovatívny stavebný systém americkej spoločnosti Biofiber, ktorý ako hlavný komponent využíva priemyselné konope.

 

lego 01
Priemyselné konope sa používa na stavebné účely už tisíce rokov. V poslednej dobe sa konope teší obnovenej obľube vo vyspelých krajinách vďaka priaznivejšiemu právnemu prostrediu. Ako stavebný materiál má konope veľa – fantastické tepelné vlastnosti a je šetrné k životnému prostrediu.
 
lego 02

 
eshop.stavba-az.sk

Video k článku 🙂

https://www.youtube.com/embed/eqLXXjvQXgI

Spoločnosť Just Biofiber Structural Solutions , založená v roku 2014, vyvinula patentovaný stavebný systém založený na stavebných blokoch vyrobených z konope, o ktorých sa hovorí, že prekonávajú prakticky všetky existujúce a alternatívne stavebné systémy. Bloky sú vyrobené z konope hurd/shiv, – dreveného jadra rastliny konope, patentovanej zmesi vápna, piesku a vnútorného konštrukčného kompozitného rámu. Je to tento rám, ktorý umožňuje skladanie kociek ako Lego.

 

lego 03
Každý blok meria 21,332 x 10,666 x 8,000″ (541,83 x 270,92 x 203,20 mm) a pre obytné aplikácie váži 30,0 libier (13,6 kg). Blok pre komerčné aplikácie je o niečo ťažší s hmotnosťou 32,5 libry (14,7 kg). Bloky drží pohromade ľanovo-vápenná malta a lepidlo. Keď je stena zmontovaná, spojovacie kryty v hornom rade sa odrežú a horný pás sa pripevní skrutkami.
 
lego 04

lego 05
lego 06
lego 07

Medzi výhody Just BioFiber Block: Vysoká izolačná hodnota Priedušná Odolnosť proti hmyzu a plesniam Vysoká požiarna odolnosť Dobré vlastnosti tlmenia zvuku Vysoká nosnosť Podľa Just Biofiber vydržia budovy vyrobené z blokov viac ako sto rokov.

lego 09
lego 10
lego 08

 

Mohlo by vás zaujímať:

Stavebné materiály

Lexikón stavby

 

Zdroj : Internet

 
Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 15/06/2022 2:20 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..