Pripoj sa k nám!
Vŕtaná studňa / vŕt...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Vŕtaná studňa / vŕtanie studne - realizácia, skúsenosti

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
5,207 Zobrazenia
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
Topic starter
 

Nedávno sme sa dostali k realizácii vŕtanej studne pre zásobovanie záhrady vodou + voda by mala tiež slúžiť pre zásobovanie pripravovaného bazénu. Pre tento účel postačovala súprava s vŕtaním studne o priemere 150mm. Z realizácie sme spravili niekoľko fotiek a pripravili sme tiež video, ktoré vám verím pomôže spraviť si názor, čo toto všetko obnáša. Nižšie vám tiež v skratke popíšeme postup realizácie studne a jej rozčerpania.

Hľadanie miesta vrtu      

Ako prvé na pozemok prišiel prútikár, ktorý vyznačil miesto s predpokladaným zdrojom vody (oblasť kde má plus/mínus hľadať sme mu povedali). Osobne poviem, že som zatiaľ neskúmal ako táto metóda funguje, ale aj po vlastnoručnom skuse prútika musím povedať že to proste nejako hýbe.. 😉. Miesto teda prútikár našiel a "zagarantoval" navŕtanie vody. Výdatnosť nie, ale voda vraj bude.

Vŕtanie studne

Vŕtacia súprava bola na vlastnom pojazdnom podvozku a kolesá malo toto vozidlo širšie, "balónové" pre pojazd v mäkkom teréne. Pred vŕtaním studne bol v záhrade vyberaný kmeň väčšej čerešne, samotný pozemok bol už teda z časti rozrytý.

Postup vŕtania studne a jej "rozbehanie" - VIDEO :

Vaša Stavba od A po Z

Z.

 
Publikované : 20/04/2016 1:23 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia
  • .stm.

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..