Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

EXPO DUBAI 2020 Slovenský pavilón

16 Príspevky
16 Užívatelia
0 Likes
3,578 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 200
Člen Moderator
Topic starter
 
Slovenský trojpodlažný pavilón s plochou vyše 2000 m2 nájdu návštevníci v srdci tematickej zóny MOBILITA.


Hlavná téma výstavy „Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti“ je symbolom inovácie a progresu. V nadväznosti na hlavnú myšlienku boli vytvorené tri subtémy „Príležitosť“, „Mobilita“ a „Udržateľnosť“, ktoré umožňujú jednotlivým krajinám prezentovať svoj príbeh prostredníctvom danej témy. Subtémy poukazujú na kritický stav dnešnej doby a jej potreby, ako aj vytvárajú priestor pre globálny dialóg a nové myšlienky.

Koncepcia pavilónu Slovenskej republiky popisuje zásadne rýchly rozvoj a technologický rast v posledných rokoch, najmä v sektore mobility, dopravy budúcnosti. Z poľnohospodárskej krajiny do štátu, ktorý má vedcov, vývojárov a technológie po celom svete v tímoch a projektoch, ktoré posúvajú ľudské poznanie za hranice.

S minimalistickým, dynamickým a jednoduchým dizajnom odráža dizajn presnosť a priestor pre nekonečné množstvo možností. Reakcia na autonómne technológie a interaktivita s používateľom ako aj hygienické nároky dnešnej doby premieňajú možnosť ovládania technológií bez dotyku.

eshop.stavba-az.sk

STÁLE EXPOZÍCIE:

Ôsmy kontinent

Projekt mladej architektky zo Slovenska, Lenky Petrákovej, ktorá pôsobí v Londýne v architektonickom štúdiu Zaha Hadid Architects. Ôsmy kontinent je návrh plávajúcej stanice, ktorá zbiera odpad z povrchu mora vďaka bariéram. Odpad následne buď biologicky rozkladá a využíva na svoje potreby, alebo skladuje a prepravuje na pevninu na ďalšie spracovanie.

eshop.stavba-az.sk

Vodíkové auto MH2

MATADOR Group v spolupráci s košickou univerzitou TUKE predstaví jedinečný koncept vodíkového auta .MH2 predstavuje najvyššiu mieru slovenskej inovácie v automobilovom priemysle. Tento športový koncept vozidla je postavený na vodíkovej technológii s nadčasovým dizajnom. Tvar auta kopíruje kvôli lepšej aerodynamike tvar dažďovej kvapky. Šéfdizajnérom konceptu vodíkového automobilu je Branislav Maukš.

Vírnik Nisus

Patrí medzi elitu novej éry vírnikov. Je vyvinutý tak, aby spĺňal aj tie najnáročnejšie požiadavky na komfort posádky, no súčasne vynikli jeho vynikajúce letové vlastnosti. Odklápacia kabína zaručuje komfortné nastupovanie a vystupovanie, a veľká plocha krycieho plexiskla zase nerušený panoramatický výhľad pre posádku. Skvelá hmotnosť vírnika 315 kg a použitie motorov ROTAX s výkonmi 100 až 130 HP ho radí na špičku vo svojej kategórii.

Androver I a II

Androver I je jeden z prvých mobilných robotov vyvinutých spoločnosťou RoboTech Vision. Robot najskôr slúžil na interný vývoj autonómnych navigačných algoritmov, neskôr aj vďaka svojim menším rozmerom našiel uplatnenie na simulovanej vesmírnej misii, realizovanej pod záštitou Európskej vesmírnej agentúry.

Mobilný robot Androver II je vývojová platforma kompletne vytvorená spoločnosťou RoboTech Vision. Robot slúžil najmä na interný vývoj autonómnych navigačných algoritmov na ceste a vo vinohrade, ktoré možno upraviť aj pre účely vesmírneho priemyslu. Robot preto v minulosti podstúpil aj testovanie v Európskej vesmírnej agentúre a vyhral tiež prvé miesto v medzinárodnej súťaži v kategórii autonómna jazda.

VRM simulátor

VRM je high tech spoločnosť, ktorá vyvíja, vyrába a servisuje simulátory pre zákazníkov z komerčných, predovšetkým dopravných leteckých spoločností ako aj štátnych inštitúcií, čo sú predovšetkým ministerstvá obrany a príslušné agentúry. VRM predstaví na Expo Dubai 2020 VRM simulátor. Ten využíva inovatívne digitálne simulačné technológie, 3D vizualizácie, výkonné grafické stanice a interaktívne systémy, čím umožňuje globálny letecký výcvik blížiaci sa reálnym podmienkam.

Viper SD4 ATTACK

Impozantné konštruktérske riešenie ponúka komfortné letové vlastnosti a veľkorysú benevolenciu skúseným i začínajúcim pilotom. Prvotriedny dizajn, excelentná avionická výbava, najmodernejšia karbónová kabína s panoramatickým výhľadom, komfortné kožené sedadlá, priekopnícke rozhodnutia, originálne riešenia. Tak chutí jedinečnosť.

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/embed/qsBz-vDylNw

Shark Aero

Shark je vysoko výkonné dvojmiestne tandemové ultraľahké lietadlo s preskleným kokpitom a prvotriednym pohodlným interiérom. Jeho inovatívny dizajn, nekompromisná optimalizovaná aerodynamika a moderné technológie prinášajú maximálnu rýchlosť nad 300 km/h. Shark je jedným z najrýchlejších ultraľahkých lietadiel na svete a držiteľom niekoľkých svetových rýchlostných rekordov.

[adsense01][/adsense01]
Ecocapsule

Ecocapsule® je vybavená solárnymi panelmi a veternou turbínou na zber obnoviteľných energií, systémom na zber dažďovej vody, a tiež filtračným systémom na využívanie vody z iných prírodných zdrojov. Toto všetko robí z Ecocapsule® od mestských sietí nezávislé bývanie umožňujúce jeho užívateľom pobyt mimo civilizácie, prakticky kdekoľvek. Ecocapsule® možno využiť tiež ako mobilnú kanceláriu, pop-up obchod, zdravotníckú ambulanciu, a iné.

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/embed/z7Vp0DJrBm8

Vodíkový autobus

Rošero v spolupráci so Strojníckou fakultou Technickej univerzity v Košiciach zostrojila prototyp nízkotlakového vodíkového autobusu. Ten unikátne využíva nízkotlakové metalhydridové zásobníky pre uskladnenie vodíka ako hlavného zdroja energie pre pohon autobusu. Ide o progresívnu technológiu s veľkým dôrazom na bezpečnosť. Autobus má vďaka tomu výkon 100 kW a prejde vzdialenosť až 200 km na jedno natankovanie. V budúcnosti by sa mal dostať aj do sériovej výroby.

[adsense01][/adsense01]

Súvisiace fórum :Stavba - Projekty, nápady

Zdroj: www.exposlovakia2020.sk

Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 04/02/2022 4:17 pm
lipson
(@lipson)
Príspevky: 41
Eminent Member
 

Toto radost pozerat ;)

 
Publikované : 06/02/2022 4:35 pm
mariaHo
(@mariaho)
Príspevky: 30
Eminent Member
 

na toto ano, len cloveku je potom do placu, ked sa pozrie na tu pravdu okolo seba

 
Publikované : 07/02/2022 10:42 am
(@adammoo)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

nenormalne ako tie technologie napreduju a vsetko :)

 
Publikované : 07/02/2022 4:15 pm



burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Tak niet sa ale čomu čudovať. Predsa len je taká doba, ktorá si takéto inovácie proste vyžaduje

 
Publikované : 08/02/2022 10:30 am
špeko
(@speko)
Príspevky: 40
Eminent Member
 

to ano, velmi rad by som si to tam siel pozriet, len kde na to vziat

Najlepsi den na odpustanie je vcerajsok.

 
Publikované : 09/02/2022 11:22 am
jakubo
(@jakubo)
Príspevky: 65
Trusted Member
 

vziat na co? akoze na kupu toho?

 
Publikované : 09/02/2022 1:30 pm
swetlina
(@swetlina)
Príspevky: 26
Eminent Member
 

Nie skôr myslel na návštevu

 
Publikované : 10/02/2022 10:54 am



pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

len nech sa predvedu. o viacerych nasich slovenskych projektov sa hovori aj v zahranici. toto je dobra prilezitost, ako sa dostat viacej do povedomia.

 
Publikované : 14/02/2022 3:21 pm
(@molliarka)
Príspevky: 28
Eminent Member
 

clovek by inak ani nepovedal, cim vsetkym sa mozme pochvalit takto vo svete

 
Publikované : 15/02/2022 12:15 pm
liwio
(@liwio)
Príspevky: 33
Eminent Member
 

tak keby sme ako nejaki ti influenceri, oni chodia do Dubaja ako na prechadzku pravidelne :D

 
Publikované : 15/02/2022 1:50 pm
(@budka)
Príspevky: 14
Active Member
 

hmmm dosta len tak pozvanku s tym, ze ti cely tento vylet aj niekto uhradi, no nevahala by som ani sekundu

 
Publikované : 16/02/2022 10:21 am



(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

inak toto mňa zaujíma, to tam má každá krajina nejaké zastúpenie? lebo si všímam, že je to celkom na pretrase takéto expo slovenské, tak reku by ma zaujímalo ako to majú iné štáty poriešené.

 
Publikované : 16/02/2022 10:46 am
(@bazant)
Príspevky: 93
Trusted Member
 

Dozaista sa to bude dať vyhľadať...že aká krajina čo predstavila...

 
Publikované : 17/02/2022 8:32 am
ewinna
(@ewinna)
Príspevky: 164
Estimable Member
 

Jasné ako podľa mňa sú tam všetky krajiny sveta. Veď keď sa to fakt tak vezme, každá má čo ponúknuť a predstaviť

Príroda nie je chrám, ale dielňa a človek je v nej robotníkom

 
Publikované : 18/02/2022 9:12 am
Stránka 1 / 2
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..