Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia bytov...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia bytového jadra

5 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
6,076 Zobrazenia
(@tibik)
Príspevky: 9
Active Member
Topic starter
 

V lete plánujeme rekonštrukciu bytu po rodičoch, okrem iného hlavne treba prerobiť staré bytové jadro. Stierky, maľbu si viem spraviť aj sám, ale keďže k tomuto už budem potrebovať aj vodára, elektrikára a na priečky si tiež sám netrúfam, tak by som uvítal rady na čo všetko sa pripraviť, na čo si pri výbere pracošov (alebo firmy) dať pozor, aby som to nerobil dva mesiace a v nepsolednom rade, aký materiál odporúčate na priečky jadra? Doteraz tam bol umakart...

 
Publikované : 01/06/2015 10:31 am
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Určite by som si šiel pozrieť ich robotu, alebo fotky nech dajú. Dôležité sú detaily (presnosť špár, dotiahnuté fugovačky, rovinnosť obkladov a stien a pod.). Plus, ber takých majstrov čo budú robiť prerábku ako svoju hlavnú pracovnú činnosť. Keď to sú poobední a víkendoví pracovníci, tak z toho budeš ku koncu na nervy .. koniec furt v nedohľadne (vlastná skúsenosť). My sme robili jadro z Ytongu (v paneláku), ale teraz by som už šiel asi do sadrokartónu. Pôvodný zámer odhlučnenia a odizolovania jadra ten Ytong aj tak neporiešil a kartón je predsa len suchý a váhovo ľahký proces. A ešte jeden postreh. Stropy by som robil 5-6cm sadrokatónovým podhľadom - nemáš potom problém s umiestnením svetiel a budúcim praskaním panelov.

Z.

 
Publikované : 04/06/2015 7:25 pm
(@tibik)
Príspevky: 9
Active Member
Topic starter
 

Ten Ytong sa mi pozdáva viac, sadrokartónu sa trošku obávam, keďže ide o kúpeľňu a wecko, teda bude tam vlhko a pod - vydrží to ten sadrokartón?
Ale pre zmenu bodové osvetlenie vďaka sadrokartónu by moja polovička určite uvítala ;)

 
Publikované : 24/06/2015 1:24 am
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Áno, ten ytong sa tam pocitovo hodí viac, ale zelený / modrý kartón je na to určený - dosky do vlhkého prostredia + miesta kde by sa mohla zdržiavať voda (sprchové kúty a pod.) je možné opatriť HI (hydroizolačnou) stierkou.

Z.

 
Publikované : 04/07/2015 10:33 am



(@tibik)
Príspevky: 9
Active Member
Topic starter
 

Ďakujem za tip, rozhodol som sa pre sadrokartón a našiel som si už aj chlapíkov, ktorí s ním majú dobré skúsenosti a vrelo odporúčali tento materiál... Zrejme im to dám aj spraviť, keďže sa mi ich práca aj komunikácia pozdáva :)

 
Publikované : 23/07/2015 12:21 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..