Pripoj sa k nám!
solne vykvety na st...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

solne vykvety na stenach

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
4,288 Zobrazenia
(@cocoloti)
Príspevky: 1
New Member
Topic starter
 

Chcem vas poprosit o radu....presťahovali sme sa do starého domceka s kamennými múrmi.
Zo zadnej strany domu sme robili drenáž. Vieme, ze podlahy v dome nie su urobené tak akoby mali byt, ale momentálne nemame prostriedky na ich prerobenie. Na steny sme použili sanačné omietky, ale uz po 3 dnoch sa nam vytvorili solne vykvety...taka biela vaticka po stenach....chcem sa opýtať , či su tieto vykvety zdraviu nebezpečné....plesen nie je viditelna na ziadnej zo stien...viem ze jedine odizolovanie nam pomôže natrvalo odstranit vlhkost...Ďakujem za odpovede.

 
Publikované : 22/01/2014 7:11 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Zdravim (ahoj). Sanacna omietka by mala riesit tento problem. Funguje tak, že zabranuje svojou slkadbou presaku soli a udrziava vlhkost v murive (nj., neriesi problem ale následky). Je vsak prievzdusna a umoznuje odaparovaniu sa vlhkosti. Aku sanacnu omietku ste pouzili ? .. Ak je to typ urceny aj na "soli" tak potom prichadza do uvahy, ze vlhkost je tak velka, ze to prerazilo aj cez nu. Myslim, ze maju nejake limity co sa mnozstva vlhkosti tyka. Nemate skresleny nejaky rez stavbou, fotky ? Asi by bolo dobre porozmyslat nad "odvodnenim" stavby - co najlacnejsim a technicky realizovatelnym (kamenna stavba). Napr drenaz .. a potom casom spravit izolaciu ..
Co sa skodlivosti tyka, tak to myslim nie je nic speci .. skor ta vlkost bude ovplyvnovat vsetko navôkol. Pri odstranovani sa vsak odporuca "odviezt" zasiahnutu omietku co najdalej od domu. Nepouzivat to do zasypov oklo domu, aby sa to znovu nerozpustilo a netahalo sa to spat do muriva.

Z.

 
Publikované : 25/01/2014 1:13 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..