Pripoj sa k nám!
Rady pri stavbe niz...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rady pri stavbe nizkoenergetického domu

136 Príspevky
47 Užívatelia
0 Likes
76.7 K Zobrazenia
romulekus
(@romulekus)
Príspevky: 75
Trusted Member
 

Draco nie to si tiez myslim ako ty, ze je jedno ci ide o nejaky bungalov ale vacsi dom. Ak chce mat clovek pouzity kvalitny stavebny material tak to riesi rovnako by som povedala v oboch pripadoch.

 
Publikované : 21/12/2021 12:45 pm
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

romulekus presne tak, ono je jedno v princípe, či ide o veľký rodinný dom alebo menší bungalov, tehla je super materiál tak či onak. ale teda ak sa bavíme o type bungalov, tak tým, že má tehla také tepelnoizolačné vlastnosti, je podľa mňa dobrou voľbou pri takejto stavbe.

 
Publikované : 03/01/2022 11:13 am
(@draco)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

Romulekus tak teraz už snáď viac ľudí prihliada skôr na kvalitu ako na cenu i keď mne je jasné, že teraz ako ide všetko hore, ale treba sa rozhodnúť, či dáš viac peňazí keď sa to ešte ako tak dá, veď do kedy budeme čakať kým sa tie ceny spomalia, preto by som sa na to nespoliehal veľmi.

 
Publikované : 04/01/2022 12:45 pm
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

hej hej presne, radšej kvalita ako lacná kvantita. a myslíte, že teraz sa už ľudia viac prikláňajú, keď sa rozhodnú stavať, skôr k bungalovu alebo keď už tak k niečomu väčšiemu kľudne aj viacpodlažnému?

 
Publikované : 21/01/2022 1:09 pm



(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

vieš čo, čo som si začal všímať, tak ľudia sú aj v takýchto časoch rozhodnutí stavať. je pravda, že si viac zisťujú čo a ako sa oplatí ale idú do toho. a teda asi hej, myslím, že už sa viac stavajú nejaké bungalovy ako veľké domy viacpodlažné i keď mám teraz dvoch kamošov ktorí idú stavať a majú byť aj podpivničené a dvojpodlažné.

 
Publikované : 27/01/2022 11:18 am
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

tak ale to už skôr stavajú niekde na dedinách predpokladám či? lebo ako na druhej strane poznám aj takých ktorým bungalov úplne stačí si ho vedia tak postaviť, s rôznymi vychytávkami, že až. A to teraz ešte keď tie stavebné firmy prichádzajú s novými nápadmi a technológiami a vylepšenými materiálmi tak to je radosť vyberať.

 
Publikované : 01/02/2022 1:34 pm
liwio
(@liwio)
Príspevky: 33
Eminent Member
 

super, ze to tu rozoberate, pripnem sa sem, co sa tyka stavby, tak sme sa veru rozhodli aj my si konecne postavit vysnivany dom, len teda, clovek by veru ani neveril co vsetko to obnasa. chcem ale poradit aj tu, co sa tyka stavebnych materialov, co sa tyka nejakej malty alebo hocicoho, co je lepsie aj z hladiska ceny pouzit pri stavani?

 
Publikované : 15/02/2022 1:43 pm
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

liwio tak gratulujem, už len aby išlo všetko podľa vašich predstáv :) hej veru to je pravda, na veľmi veľa vecí je nutné myslieť, plus ak by si aj na niečo zabudol, našťastie sú tu odborníci, ktorí ti to radi pripomenú :D no a čo sa týka stavebného materiálu, aký typ domu idete stavať? nejaká väčšia rozloha?

 
Publikované : 16/02/2022 10:40 am



lubyo
(@lubyo)
Príspevky: 53
Trusted Member
 

Liwio no veru, je toho riadne veľa na čo treba myslieť. Ale tak potom človek býva vo vlastnom a má svoj vlastný kľud a to si myslím že za to stojí :) A mňa by zaujímalo tiež, že aký typ domu idete stavať? Nejaký bungalov alebo niečo viacpodlažné? Čo sa týka spojovacích materiálov, to by som povedal, že záleží aj na tom aký typ stavebného materiálu použiješ.

 
Publikované : 22/02/2022 12:16 pm
(@petros)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

liwio tak ale predpokladám, že to bude bungalov, v dnešnej dobe ísť do niečoho viac podlažného je teda riadne náročné. i keď je to na každom ako sa rozhodne. za mňa napríklad čo sa týka stavebného materiálu tak tehla. to je kvalita, to ti vydrží a zase aj čo sa týka tepelno-izolačných vlastností, neviem aký iný materiál by ti také niečo mohol poskytnúť :) a už máte aj pozemok? neviem či som prehliadol tak ste v princípe ešte takto na začiatku, projekt ste už začali riešiť?

 
Publikované : 25/02/2022 10:07 am
(@telemaniak)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

petros ale tak veľmi by som to zase neškatuľkoval, sú ľudia a tiež mám zopár kamarátov, ktorí sa presťahovali na dedinu a ťahajú barák aj do výšky aj podpivničujú a podobne. vieš ako viac možností, lepšie pozemky :) a ty si konkrétne akú tehlu použil, keď si ju spomenul?

 
Publikované : 01/03/2022 11:50 am
adamys
(@adamys)
Príspevky: 38
Eminent Member
 

telemaniak tak ale na dedinach to mas ine, ine pozemky za ine ceny, by som povedal. v meste mas vsetko ovela drahsie takze to ked sa rozhodnes stavat skor riesis bungalov alebo nieco mensie a naopak na dedine si vies dovolit aj podpivnicit pripadne teda podkrovie riesit. sam mam aj ja par znamych co tento a buduci rok planuju stavat a tiez idu prave do takejto verzie vacsieho domu.

 
Publikované : 09/03/2022 11:05 am



(@brankle)
Príspevky: 45
Eminent Member
 

tak jasne ze na dedinach to mas ine, hlavne pozemky dostupnejsie by som povedal a dokonca az tak ze cim dalej od mesta a nejakych dostupnejsich zdrojov to nazvem tym lepsie. len potom treba mat auto, aby sa clovek mohol dopravit kam chce, inak nie je problem a na dedine mas aj vacsi klud, kdezto v meste ak sa stavia je to na ukor prirody.

 
Publikované : 05/04/2022 10:25 am
(@munch87)
Príspevky: 56
Trusted Member
 

Hej presne aj kamos teraz stavia dom, ze konecne, lebo on mal najviac starosti co sa tyka povoleni a takychto, teraz mi akurat pisal ze uz riesia pivnicu, co je super, ze je rad, ze snad uz aj do jesene to bude mat nejake kontury :)

 
Publikované : 12/04/2022 1:30 pm
Branno66
(@branno66)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

@munch87 pocuj a teda ked uz ma pivnicu, z akeho materialu stavia nevies nahodou? lebo ako tiez postupne doriesujem povolenia a tak, predsa len je to narocnejsie, my staviame v takej dedine kde je vela roznych pozemkov, clovek kym to obeha, presne hroza :D

 
Publikované : 26/04/2022 11:44 am
Stránka 9 / 10
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..