Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Ako kurit

908 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
454.9 K Zobrazenia
(@minis)
Príspevky: 59
Trusted Member
 

Termoregulačný ventil zabezpečuje čo?

Záhrada je pre radosť nie preto aby si sa dorobil ako kôň.

 
Publikované : 11/06/2021 10:57 am
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

termoregulacny ventil zabezpecuje minimalnu teplotu vratnej vody do kotla, ktora by mala byt 65 - 75 °C a to vlastne chrani kotol pred tym aby vznikla nejaka ta korozia, co by sa pri nizkych teplotach mohlo stat velmi lahko, preto je podstatne to aby tento ventil bol v zapojeni :)

 
Publikované : 16/06/2021 11:37 am
(@minis)
Príspevky: 59
Trusted Member
 

To som nevedel, že niečo také je treba. Čiže to je základ v zapojení hej?
Ešte je niečo také, čo by nejako kotlu mohlo uškodiť? Keby sa na niečom šetrí alebo čo?

Záhrada je pre radosť nie preto aby si sa dorobil ako kôň.

 
Publikované : 16/06/2021 2:40 pm
(@difus)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

minis tak velkost akumulacnej nadrze je podstatna, ked sa ta neda tak je to skoda, to sa znizuje ucinnost kotla, potom aj drevo je dobre kupovat suche, nekupovat este vlhke, lebo sice vychadza lacnejsie, ale to potom v tom kotli len tlie a nehori to akoby to malo :/

staviam sam a rad

 
Publikované : 20/06/2021 4:55 pm



bakso
(@bakso)
Príspevky: 110
Estimable Member
 

Difus to akože myslíš, že v dnešnej dobe by ozaj ešte niekto šetril na palive? Teraz je fakt, že všetko išlo hore, že aj ceny za drevo palivové, ale čo som pozeral a porovnával, tak stále sa to oplatí oveľa viacej akoby išlo o nejaký iný typ kúrenia.

 
Publikované : 22/06/2021 1:28 pm
typek
(@typek)
Príspevky: 83
Trusted Member
 

Tak jasne, ze stale je ta cena niekde inde oproti napriklad elektrine, to proste tam sa neda ani len ocakavat, zeby to mohlo ist dolu, to by bola dost naivna predstava.

 
Publikované : 23/06/2021 3:31 pm
(@chrbak)
Príspevky: 108
Estimable Member
 

typek ked ono drevo podla mna aspon doposial co som sledoval, co som si aj tak nejako porovnaval, tak mi zakazdym vychadzalo relativne dobre, ze to nebolo nejake strasne, co sa tyka sumy za celu zimu alebo tak a je to obnovitelny zdroj energie takze ja v tom vidim osobne same benefity ;)

 
Publikované : 23/06/2021 4:37 pm
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

Nuliaro povedal by som, teda dovolim si povedat, ze proste toto by mala byt samozrejmost v zapojeni.
Proste ta teplota pri tej vode je zaklad, ak nechceme aby nam po piatich rokoch kotol vypovedal. Predsa ked si vezmem, ze moji stari rodicia, ved ti mali kotol roky rokuce, co viem, a neviem ci ho nemenili len raz za zivot, takze za mna akoze radsej raz vybrat a poriadne ako setrit a menit kazdu chvilu.

 
Publikované : 24/06/2021 1:48 pm



bovic
(@bovic)
Príspevky: 77
Trusted Member
 

prerabka domu - sestra s muzom kupili stary dom a zacali prerabat. osobne by som touto cestou nesiel, staviam nanovo, ale tak kazdeho volba. a teda prisiel u nich cas na riesenie kotla. vybrate stale nemaju (kludne poradte aj v tomto). ale neviem kde zobrali, ze mozu na kotol dostat nejaku dotaciu. co je na tom pravdy? ako ju ziskat? na ktore kotle sa to pripadne vztahuje?

 
Publikované : 28/06/2021 11:19 am
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

bovic ano, je to pravda. je potrebne splnit nejake podmienky, mas tam aj typy kotlov, na ktore sa to vztahuje. kedysi som to mal pozistovane, ale moc si nespominam, tak ti len odporucim pozriet zelenadomacnostiam. kazdopadne chvalim tuto volbu, ist "zelensim" smerom. hadam sa casom viac a viac ludi bude uberat tymto smerom a pozbavuju sa starych kotlov na uhlie, pri ktorych uz nevidim ziadne vyhody.

 
Publikované : 28/06/2021 2:19 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

Chrbak uuuuplne s tebou suhlasim, co sa toho dreva tyka. to sa neda porovnat s elektrinou alebo s plynom. drevo sa ti najlepsie podari zohnat aj bez nejakych faktur, staci mat znamosti. vsak to pozname, ako to chodi :D

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 29/06/2021 10:13 am
bovic
(@bovic)
Príspevky: 77
Trusted Member
 

marosiakk diky, pozriem to, ešte som nemal sa kedy k tomu dostat, teraz predlzeny vikend, tak sa tomu povenujem. ja som bol tiez rad, ze sa takto rozhodli, lebo neboli zastancovia ekologie a podobnych veci. ano, tiez zastavam nazor, ze stare kotle na toto vobec neprihliadali. dymilo a smrdelo v zime pol dediny. ale to bola taka doba, vtedy sa na taketo veci tak neprihliadalo ako dnes. teraz si na tom dava zalezat viacej ludi, co som si vsimol aj vo svojom okoli. aj krajiny celkovo na to viacej dbaju a zavazuju sa k zelenym opatreniam. veru veru, je to treba, ak si tu chceme este pozit. co my, ale nase deti a ich deti. klise, ale bohuzial to tak je.

 
Publikované : 02/07/2021 1:11 pm



stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

Bovic na kotol mozes ziskat dotaciu, musis len splnit par podmienok. Vsetko info najdes na internete. Musis novym kotlom nahradit predchadzajuci stary kotol, ktory bol napriklad na uhlie. Ide o to, ze to je nejaky program zamerany na kvalitu zivotneho prostredia. Nove kotle uz neprodukuju tolko splodin ako tie stare. Je tak tych podmienok viacej, ale presne si to nepamatam, skus si to pozriet. Najvyssia vyska je tusim 1500, ale to zalezi od toho, aky kotol si vyberies, s akym vykonom. Dobre je si vybrat vyrobcu, ktory uz je na trhu dlhsie, ktory ma skusenosti.

 
Publikované : 06/07/2021 9:58 am
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jasne, ze by to malo byt samozrejme. teraz sa mi machruje, ked som si precital o tom a rozpraval sa aj s predajcom. uz mam lepsi prehlad, co tam treba, netreba, co na co sluzi a k comu to moze pomoct. predtym mi bolo jedno, kotol ako kotol. zapoji sa a kurim. ale kdeze. napriklad aj taky servis si zober. zohnat cloveka, ktory aj vie, co robi a vie ako to ma robit je dost narocne. vsade mas teraz odbornik na vsetko. pozru si na jutube nejake videa a odrazu su odbornici. potom tak vyzera aj ta robota. ja som sa v tomto spolahol na montaznikov, ktorych si firma sama skoli. pre mna je v tomto vyhoda aj to, ze uz si toho isteho montaznika budem volat aj na servis.

 
Publikované : 07/07/2021 12:57 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

pozrel som si ten web, ktory ste spominali ohladom ziskania dotacie. podmienky zneju dost lahko na splnenie, ale nie je v tom nejaky zadrhel? potesilo by dostat na novy kotol nejako koruny navyse, predsa nie je to prave najlacnejsia zalezitost.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 08/07/2021 10:06 am
Stránka 55 / 61
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..