Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Ako kurit

908 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
455.5 K Zobrazenia
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

nuliaro vdaka ti za tieto tipy. dost mi to pomohlo, ked som ti to takto mohol pozriet. nevedel som ,ze tam bude tolkoto podmienok, co treba splnit. ale zase na druhej strane to nie je nic, co by sa nedalo. mam v plane este skocit za predajcom a tam sa jeho popytat, co mi na to povie, ci mi bude vediet poradit, ako by to bolo najlepsie spravit.
jarinovky ako dobre, ze si mi to sem takto napisal. presne toto som mal teraz na plane. najst si predajcu a skocit za nim este nieco pozistovat. tak aspon nemusim patrat.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 25/10/2021 9:53 am
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

puala akoze ja ti to verim, ze ti to nic nehovori, ked to takto na teba vysypem. ale snazim sa to aj nejak vysvetlit, aby si mala aspon aku taku predstavu. ono tazko niektore veci opisovat, ked ich clovek nevidi. preto som sa aj pytal na toho predajcu, ci neuvazujes nad tym, ze by si isla k nemu. by si to mala aj skorej vybavene vsetko si myslim. mas pravdu, dost zalezi od toho, ake drevo pouzijes na vykurovanie. porovnam ti to na peletach, su take dva hlavne druhy, biele a hnede. biele sa vyrabaju z kvalitnejsieho dreva, bez kory. kdezto tie hnede obsahu proste vsetko, aj nejake odpady co vznikaju pri spracovani dreva a tym padom kratsie horia a produkuju aj viacej odpadu. takto to mas aj s drevom. co sa toho vymetania tyka, tak to robis tak raz za tyzden cca.

 
Publikované : 05/11/2021 2:11 pm
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

jume a tak to je najmenej takto poradit, pokial viem, tak pomozem. a aj si sa teda s nejakym skontaktoval ohladne informacii? jak si pokrocil?

 
Publikované : 09/11/2021 4:25 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

jarinovky no pravda, vsak nasiel som si to podla toho, co si mi hovoril a dohodol si stretko. akoze radsej som sa mu dopredu ohlasil, ze mam zaujem sa zastavit, lebo teraz clovek nevie, kde co ako funguje vlastne. tak sme pokecali a aj som objednal a kotol je objednany. buduci tyzden by mal dorazit, tak sa to pozapaja a moze sa fungovat.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 11/11/2021 2:04 pm



smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Jume tak dobre, že si to postíhal ešte kým sa všetko pozatváralo. Ktorý kotol si objednával? Ako nemyslím konkrétny model, to mi asi veľa nepovie, kľude aj výrobca mi postačí, keby si spomenul. A čo si myslíš o tom, že by sa teraz vymenil kotol? Akože počas vykurovacej sezóny, nebude s tým nejaký problém?

 
Publikované : 26/11/2021 9:34 am
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch to ani nevies, aka som ti za toto vdacna, ze mas so mnou trpezlivost a snahu mi to povysvetlovat, ze co ako tam treba a na co tie ktore diely vlastne sluzia. vidis, ani neviem, ci sa to spravne nazve, ze diely, to asi nie. ale potesim ta, pretoze bola som u predajcu sa popytat, este som ti stihla dva tyzdne dozadu, objednala som a uz mam kotol aj doma. vcera mi ho boli akurat namontovat a pozapajat. takze tuto zimu vykurujeme uz v novom. kazdopadne ti fakt dakujem, ze si sa mi povenoval.

 
Publikované : 30/11/2021 11:24 am
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jume no ako si pochodil, co si pozistoval? riesis to teda prostrednictvom tej dotacie?

 
Publikované : 02/12/2021 8:59 pm
makron
(@makron)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

uz som pisal aj v inej diskusii, ze som tu novy, tak by som potreboval par rad. tak sa skusim opytat, ci by mi niekto vedel poradit ohladne kotla. drevo, pelety alebo nejaka ina moznost? osobne som prikloneny tym peletam, ale moc sa v tom nevyznam, takze sa necham ukecat asi na hocico :D teraz mame stary kotol na drevo, nehovorim, ze je to zle, ale uz je proste fakt stary, to mi povedal aj servisak, ked ho bol pozriet tento rok. tak by som ho chcel vymenit a necakat do poslednej chvile.

 
Publikované : 03/12/2021 1:29 pm



 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

smidrs nech sa ti lubi, ja ti to sem takto pridam, aby si si to mohol pozriet https://www.atmos.eu/zplynovaci-kotle-na-drevo-dokogen/ a kupoval sa ten fesak, co je aj hore rovno na obrazku, ten DC25GD. viem, ze si pisal, ze konkretny model netreba, ale tam je dole aj tabulka, kde sa porovnaju vlastne aj ostatne modely, co sa tyka rozmerov, vykonu, objemu dreva, hmotnosti kotla a tak dalej a tak dalej. podla mna je okej, keby si aj teraz menil kotol. to je chvilkova zalezitost, ked ti to pride pozapajat a nastavit nejaky sikovny montaznik.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 06/12/2021 10:29 am
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

nuliaro pochodene mam a aj objednane. cez tu dotaciu sa mi to nakoniec nepodarilo. podmienky na jej ziskanie su v pohode, nic nesplnitelne, ale aj tak by som nebol vhodny adept na to, aby som vsetky splnal. no trochu komplikovane v mojom pripade. ale akoze odporucam kazdemu, aby prehodnotil tieto dotacie, co sa poskytuju. fakt to nie je malo penazi, ktore moze clovek usetrit. a to nie len ze pri kupe kotla, ale napriklad sa to vztahuje aj na montaz, servis a tak dalej.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 06/12/2021 10:31 am
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

makron tak to by si sa mal ale ty v prvom rade rozhodnut, ze ci drevo alebo pelety. alebo napriklad nad kombinovanym si neuvazoval? akoze tazko radit nieco, ked v tom sam nemas zatial nejak jasno. na jednej strane, s drevom mas skusenosti, akurat ze tieto nove kotle su take, ze nemusis to drevo na az tak male polienka sekat, ze kludne tam aj polku z metrovice zmestis. pri peletach mas zase vyhodu, ze nasypes pelety len do nadrze a kotol si uz sam davkuje a posuva pelety podla nastavenia. tak uvaz, co by bolo lepsie.

 
Publikované : 07/12/2021 10:29 am
makron
(@makron)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

marosiakk ten kombinovany je kombinacia akeho paliva? ci to si mozem vybrat, ako by mi to pasovalo? pravdupovediac som nad niecim takymto neuvazoval, ale nebranim sa veru ani tomu. hej no, toto som si presne aj ja hovoril, ze drevo je proste drevo a to vychadza asi aj najlacnejsie a uz aj viem za tie roky, ze kde sa mi ho da zohnat za aku cenu. pri tych peletach by to bolo zase bez starosti. ale ten kombinovany ma zaujal, ked ti mam povedat. mas s takym niecim skusenost? ze by si mi to vedel blizsie nejak rozobrat?

 
Publikované : 10/12/2021 11:29 am



smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Jume no to si mi ako parádne sem popísal tie informácie. Rovno si to idem aj pozrieť, nech sa v tom nejak zorientujem teda.

 
Publikované : 10/12/2021 1:34 pm
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

jume tak to si dobre pochodil, ked si to takto rovno aj povybavoval. vsimol som si, ze si spominal aj presne model, co si kupoval. to je taka ta zlata stredna cesta by som povedal. a teda dobre to ide, hej? na to spojazdnenie si si niekoho volal, ci si to sam nejak dal dokopy?

 
Publikované : 13/12/2021 11:37 am
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

puala ale tak to je najmenej, vsak mna to nic nestoji, ked ti takto odpisem a zaroven aj poradim. tak to si ma potesila, akoze hlavne v tom, ze uz mas tento proces za sebou a nemusis to dalej riesit a zistovat a vybavovat a tak dalej. tak sa pochval, ze co si nakoniec kupila teda. ci si aj dala na nejake moje odporucanie, alebo ti poradil s vyberom a rozhodovanim skor ten predajca. ale vies co, to je vlastne jedno, dolezite je, ze uz mas kotol doma a mozes veselo vykurovat.

 
Publikované : 17/12/2021 11:07 pm
Stránka 59 / 61
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..