Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Ako kurit

908 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
455.5 K Zobrazenia
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

bovic to je pravda, aj doma sa zase tolko nehybes, tam sa tiez hodi prikurit si skorej. malokto asi caka ozaj na mrazy, kym nastartuje kurenie. noci su aj teraz dost chladne. uz pomaly cakam, ze ked pojdem na rannu, tak ma bude cakat primrznute auto. aj dnes ten start bol uz taky kadejaky. termostat myslis co teraz? ten spalinovy?
puala ale tak to nie. mozno si kazdy na to nepotrpi, vies ako. mam taku informaciu, ze by malo obsahovat pod 20% vlhkosti som niekde cital. ale tak to normalne dosiahnes tym, ked ho bude spravne skladovat. budes ho mat teda vnutri pri kotli, nie? to su idealne podmienky na skladovanie. mohlo by byt kludne aj vonku, ale teda nemalo by v tom pripade byt hned pri stene, aspon 10cm od, aby sa zaistilo prudenie vzduchu a fajn je ho prikryt, aby zbytocne nemoklo. no a logicky nie je dobre ho mat priamo na zemi ale na nejakej palete. to by bolo mozno fajn, keby to tak aj doma spravis, ak mas nejak vlhko v miestnosti.

 
Publikované : 06/09/2021 2:02 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch to takto myslel? som sa uz doplasila, ze co mi to rozprava, ci mam mokrym drevom kurit alebo co. takto sme skladovali kazdy jeden raz, pokial byvalo drevo vonku. to som sa este ako male dieva naucila, ze nie dobre, ked sa drevo opiera o mur alebo o plot a tiez, ze sa zakryje. tak sa chcel asi len zahrat na mudreho, ked mi to hovoril. inak tomu nerozumiem. hej hej, teraz bude vnutri drevo, vsak tak, ako sme aj spominali. som si tiez nieco pozerala o tych kotloch, aby som vedela reagovat a nasla som termoregulacny ventil a nejaky dopravnik co vie vypratat popolnik, alebo ako by som to nazvala. tie ich odborne nazvy si nepamatam.

 
Publikované : 07/09/2021 1:06 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

nuliaro diky, pozriem si to vsetko nech mam lepsi prehlad. ked je to cesky vyrobca, tam nie je ziadne problem s tym, ze by som dotaciu vlastne na Slovensku cerpal, nie? no ved to, aj som si pozeral kadejake informacie, ale mi nenapadlo sa na toto pozriet. vsak teraz dodatocne kludne. keby mi aj priznali tu dotaciu, tak su nejake podmienky, na co sa moze pouzit? vies ako, ze ci len na kotol alebo aj nejake prislusenstvo, ci ako sa to potom uplatnuje? mas s tym ty nejaku skusenost, ci si to ani neskusal vybavovat?

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 08/09/2021 10:01 am
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

puala tak vychadza mi to tak. neviem, co ine by tym chcel povedat. sa chcel asi len zahrat na mudreho. lebo tak ked to je sused, musel vidiet za tie roky, ako ukladate drevo na dvore. to je vec, co sa neda si nevsimnut, ked roky byvate kusok od seba. ale teraz ho budes mat vnutri, tak to nie je o com. to budes mat pokoj a moze prsat, snezit, fucat, ty si za vodou. termoregulacny ventil sa montuje na to, aby sa zabezpecila predpisana teplota vratnej vody. ak by bola ina, mohlo by to zacat pomalicky poskodzovat kotol. vznikala by tam korozia a taketo kadejake odpady, ktore by casom vedela narobit problemy. ten dopravnik, co spominas, ten sa montuje ku kotlom na pelety. je rozdiel v tom popole, ked vyhori drevo a ked vyhoria pelety. nemusis poznat odborne nazvy, vsak si rozumieme.

 
Publikované : 09/09/2021 12:57 pm



bovic
(@bovic)
Príspevky: 77
Trusted Member
 

stancuch cez den teplota este vybehne, ale tak uz je pomaly polka septembra, uz sa treba zmierit s tym, ze velke tepla skoncili. by som sa ani nedivil, keby na noc uz zacali ludia aj prikurovat. to si ma teraz zaskocil. neviem, ci spalinovy je to alebo nejaky iny. proste ten, ze ked kotol dohori, tak sa vypne. viem, ze sa nevypne kotol na komplet ale len nejaky ventil, ci ako to je. ale zevraj sa da fungovat aj ked je ten ventilator celkom vypnuty, tak teraz neviem.

 
Publikované : 10/09/2021 10:55 am
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jume ale to nie, preco ti toto napadlo? vsak pouzivat ho budes na Slovensku, tak dotaciu by si tiez dostal z nasej krajiny. tam nehra nejaku rolu, ze kde sa kotol vyraba. dolezite je si pozriet, ci na dany kotol, ktory si si vybral sa vztahuje tato moznost, ze ti vedia poskytnut prispevok. tak klasicky, kotol a to prislusenstvo, co si spominal, to ano. ale pre istotu si pozri, ze aj ktore prislusenstvo. viem, ze je tam akumulacna nadrz, cerpadlo, ventily, riadiaca jednotka, tusim termoregulacny ventil. alebo vies tuto dotaciu uplatnit na montazny material, samotnu montaz alebo aj servisy a revizie.

 
Publikované : 13/09/2021 12:35 pm
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

jume tak to si asi jeden z mala. lebo co mam skusenost, tak kazdy chce len v rychlosti nejake zhrnutia, taky ten vycuc, alebo provno pre a proti, keby im predostries rovno pod nos, aby to mali bez starosti a nejakej ucasti na rozhodovani a vybere. sme sa bavili o tom laddomate alebo teda termoregulacnom ventile, spominali sme akumulacnu nadrz, spalinovy termostat, odpopolnenie. neviem, ci je tam nieco, co by bolo potrebne spomenut. alebo ti nieco napadlo este?

 
Publikované : 16/09/2021 12:48 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch a to je vlastne aj ten laddomat? ci to je zase nieco ine. a ten dopravnik sa teda neda dat na takyto spalovaci kotol na drevo ako chcem davat? sa v tom zacinam pomaly stracat sa mi zda. tak ci by nebolo lepsie, keby som skusila navstivit nejakeho predajcu napriklad. ze by mi ozaj narovinu povedal, co tam potrebujem a co nie. co povies na tento napad? len neviem, kde by som ho mala hladat. lebo tu u nas nie je ziadna taka predajna. aspon som si nevsimla, ze by sa tu niekto zameriaval na tuto oblast.

 
Publikované : 22/09/2021 9:40 am



 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

nuliaro pravdu povediac neviem, ale napadlo mi, ci sa to takto nahodou nejak neriesi aj medzi krajinami nejakym sposobom. ked teraz mas kadejake dane a poplatky a cla, tak som nevedel, ci sa to netyka nejakym sposobom aj dotacii. ale dobre vediet. a kde sa potom mam vlastne obratit, keby som mal zaujem si uplatnit na kotol dotaciu? ci to nejak cez predajcu? alebo treba dat vediet priamo vyrobcovi? jaj takto, myslis, ze nie na vsetko sa to vztahuje. ale tak to je bohate dost, samotny kotol a toto co si vymenoval. to je taka ta zakladna vybava ku kazdemu kotlu, tak na to sa to bude ratat. aj tak taketo sluzby sa da uplatnit. to by som nebol povedal.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 24/09/2021 3:51 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

jarinovky odjakziva som presny opak tohto, co si napisal. radsej aj navyse ked mam nejake informacie, tak som rad. potom si viem lepsi nazor na danu vec vytvorit, nez ked sa mi dostava nejakych strohych poznamok, alebo teda vycucu ako si to pomenoval. ja ti ani neviem, to su je asi to zakladne vybavenie. napada mi uz len navsteva predajcu, ked ti mam takto povedat, ze ako to vidim. skusim si nejakeho najst a navstivit.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 24/09/2021 3:54 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

bovic mas pravdu, kolegyna mi hovorila, ze im v bytovke uz spustili vykurovanie. sice to hreje len tak slabo, ale za zaciatok vykurovacej sezony to kludne mozeme oznacit by som povedal. takze uz to nebude ani v rodinnych domoch nic nezvycajne. tak hej, to myslis spalinovy. ale to je vlastne jedno tieto nazvy. staci, ze to vieme takto opisat a rozumieme sa, o com je rec. da sa tak fungovat, ale len kratkodobo. keby si ho mal vypnuty po cely cas kurenia, tak by to narobilo znacne problemy. vsak kvoli niecomu sa tam uz len montuje.
puala ano, bud sa dava laddomat alebo termoregulacny ventil. zasadny rozdiel v tom nebude, pretoze funkciu plnia tu istu. zabezpecuju spravnu teplotu vratnej vody. nestracaj sa, vsetko nejak objasnime, ked bude treba. no nie, ten dopravnik sa instaluje na peletove kotle. ten odpad co sa tvori z peliet je o nieco iny nez popol po dohoreni dreva. tak sa da odstranit aj vyuzitim dopravnika. takto si sa rozhodla teda vyuzit sluzby predajcu?

 
Publikované : 24/09/2021 5:16 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jume aha, z takehoto pohladu si sa na to pozeral. tak potom tomu rozumiem. ale to nie, tieto vsetky zalezitosti su medzi vyrobcom a predajcom. teba ako konecneho uzivatela sa netykaju. tak isto ako keby si dostal dotaciu, tak su to len tvoje financie a uz je na tebe akym sposobom ich vyuzijes a prerozdelis pri obstarani. ci na nakup kotla alebo inych dielov alebo na montaz, servisy a revizie. najlepsie ked sa u predajcu na to informujes. alebo si pozri stranku vyrobcu, tam najdes k tomu tiez informacie alebo potom stranka zelenadomacnostiam. toto by som ti poradil si popozerat, budes mudrejsi.

 
Publikované : 29/09/2021 1:51 pm



(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

jume nasiel si nejakeho? lebo ak nie, vedel by som ti poradit, kde hladat. normalne, ked si otvoris ich stranku na webe, tak sa vies preklikat na predajcov, ktori maju v ponuke ich kotle. v kontaktoch si das zastupcov pre Slovensko a ked sa prelistujes takmer na spodok, tak je tam taka mapka a vyznacene mesta a k nim aj telefonicke kontakty. vsimol som si tam aj slovenske cenniky, tak mozno aj to keby si si pozrel teda pre viacej informacii. kedze si pisal, ze to mas radsej, ked mas viacej info k dispozicii, aby si mal s cim pracovat. podobnym sposobom si vies potom vyhladat aj servis a technikov, keby si potreboval.

 
Publikované : 06/10/2021 2:10 pm
bovic
(@bovic)
Príspevky: 77
Trusted Member
 

Stancuch tak to zase nehovorím, že by som ho vypínal. Je mi jasné, že keď ho tam montujú, tak tam byť musí pre správne fungovanie. Ale je zaujímavé, že krátkodobo to vie ísť aj bez neho. Dhšie som tu nebol, tak ti idem napísať hlavnú novinku a tou je, že kotol už majú doma. Konečne sa pre niečo rozhodol a bol som s ním, keď ho išiel vybavovať a objednávať. Skromne si k tomu pripisujem zásluhy.

 
Publikované : 13/10/2021 2:03 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch to su pre mna take nezname nazvy uz toto. zo zaciatku som bola frajerka, ked sme o tom zacali hovorit. ale to asi preto, ze si zacal takymi jednoduchsimi vecami. ale vsak to zase nevadi, vsetkemu sa rozumiet nemusim. preto som sem aj prisla s tym, aby som sa nieco podozvedala. okej, takze dopravnik to je nic pre mna. vymetanie bude na mne. ale vsak to sa zase tak casto, nerobi, nie? jasne, ze zalezi od toho, kolko sa kuri a cim sa kuri.

 
Publikované : 15/10/2021 10:40 am
Stránka 58 / 61
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..