Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

cim kurit?

813 Príspevky
87 Užívatelia
0 Likes
386 K Zobrazenia
jurjak
(@jurjak)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

Nicolas toto je jedna vec, toto sú proste veci ktoré by vôbec nemali ísť na stavbu krbu a druháv ec je zase, že sú materiály, ktoré sú aj schválené, čo sa týka bezpečnosti, lenže pri niektorých je napríklad problém to, že čo je to zač, niektoré také tie lacnejšie obostavby sa robia z takých dosiek, ktoré tak akoby kriedu pripomínali zvnútra a keď vzduch prúdi tak proste to tak akoby obrusuje a potom sa to dostáva do izieb napríklad lebo to taký prach ostane. Čiže dozaista je dobré informovať sa o tom, že čo bude najvhodnejšie aký ten materiál.

 
Publikované : 09/08/2021 11:47 am
(@tomreedle)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

jurjak a dnes tolko ludi, co ma problemy s alergiami, s astmou, to je cele zle taketo nieco pre nich ;)

 
Publikované : 10/08/2021 11:42 am
(@rastik_s)
Príspevky: 167
Estimable Member
 

ani nehovor, ale teda nie je to prijemne pre nikoho to je proste normalna vec, lebo tym padom aj viacej prachu vsade, castejsie upratovat, vysavat a aj z cloveka, ktoremu nic nie je sa velmi rychlo moze stat, ze sa stane alergik a nie je to sranda, lebo to su problemy, ktore si potom clovek nesie so sebou uz na roky rokuce, lebo toho sa potom len tak zbavit neda.

 
Publikované : 10/08/2021 3:19 pm
jurjak
(@jurjak)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

Len to veľa ľudí nevie, ale je fakt, že sa treba nad tým zamyslieť a nešetriť, predsa len krb a všetko okolo toho to nie je len taká záležitosť na pár mesiacov alebo rokov, krb keď je dobre urobený tak je na desiatky rokov a preto je nutná investícia, to proste chceš nechceš, je to tak.

 
Publikované : 11/08/2021 2:29 pm



(@martinlor)
Príspevky: 110
Estimable Member
 

jarjak dobre na tom je, ze clovek ked sa nauci aj akym drevom kurit, ako rozkurovat aby dobre bolo a vsetko okolo toho tak potom nema problem aj celu zimu vacsinou len krbom kurit, je to rychle, efektivne a lacnejsie ako elektrina alebo plyn, takze myslim, ze sa oplati ;)

 
Publikované : 13/08/2021 12:27 pm
(@kuccki)
Príspevky: 76
Trusted Member
 

preto dnes vela ludi uz ani nejako nedavaju prieduchy do izieb ale len po vacsine akumulacne krby, lebo to teplo prijemne sala a neprasi sa, ani sa nic nedroli, co je vyhoda

 
Publikované : 16/08/2021 3:13 pm
(@wilino)
Príspevky: 112
Estimable Member
 

Keď veľmi záleží kam ten krb má ísť, o aký dom ide, preto je dobré konzultovať všetko takéto s krbárom, presne aby poradil, vysvetlil, čo ako je potrebné, čo ako by bolo vhodné urobiť a tak podobne. Lebo pre mňa akože osobne bolo veľa vecí nových nevedel som ani, že proste viaceré vložky môžu mať rôzne spaľovanie toho dreva a už tam môže byť zásadný problém. Potom sa to prejaví na spotrebe dreva a už ten krb nie je takým efektívnym riešením, čiže je toho veľa na čo je nutné sa zamerať.

 
Publikované : 18/08/2021 10:27 am
ramirez
(@ramirez)
Príspevky: 27
Eminent Member
 

na spotrebe dreva? akoze myslis, ze niektore viacej zeru alebo akoby som to povedal?

 
Publikované : 19/08/2021 11:16 am



 mara
(@mara)
Príspevky: 155
Estimable Member
 

niektore veru ano, lebo tam ide aj o efektivitu, ucinnost jednotlivych krbovych vloziek.
Lebo si vezmi, ze vacsinou take tie krbove vlozky, co proste kupit niekde v mm alebo tak tak nemaju taku vysoku ucinnost ako drahsie a prepracovanejsie. Pre niekoho je to jedno, niekto si povie, ze ved vzhladovo vyzeraju tie vlozky rovnako, tak co moze byt rozdiel, ale teda su v tom zasadne rozdiely, cize neoplati sa na takychto veciach setrit.

 
Publikované : 23/08/2021 2:06 pm
brancikol
(@brancikol)
Príspevky: 74
Trusted Member
 

pritom ten vzhlad vobec o nicom nehovori to sa podla vzhladu neda nic pomaly odhadnut, dobre je jasne, ze aj na to z casti kazdy kuka ako to v obyvacke ukaze, ale to nie je gro toho celeho ;)

 
Publikované : 25/08/2021 12:48 pm
(@tomino)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Ramirez áno, lebo teda sú vložky, ktoré využijú to drevo na komplet. Že vlastne drevo zhorí a potom ešte tie nespálené plyny sa vyššie nad vložkou zapália a tým padom sa to maximálne využije to palivo ako treba.
To je efektívne spaľovanie, ktoré ti ušetrí aj peniaze aj energiu ;)

 
Publikované : 26/08/2021 9:40 pm
(@minusik2009)
Príspevky: 137
Estimable Member
 

wilino hlavne dobre zvoliť výkon, to je základ, keďže dnes tie domy, čo sa stavajú, tak sú nízkoenergetické, malé tepelné straty majú a teda tomu treba aj ten výkon krbovej vložky prispôsobiť, nech nie je zbytočne veľký, ale teda pri niektorých moderných nových domoch by to bolo úplne zbytočné.
Nehovorím, plavková teplota doma je fajn, to mám rád aj ja, ale aby sa krb zbytočne nejako dusil, to nie je najlepšia cesta. Preto je dobré tak ako my, že sme sa s krbarom z Deltaka najskôr stretli, ukázali sme mu aký máme dom v pláne, čo ako bude aby nám teda vedeli poradiť a navrhnúť vhodné riešenie.

 
Publikované : 27/08/2021 12:51 pm



p.a.t.
(@p-a-t)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

minusik tak prehnat to s vykonom pri vybere krbu nie je dobre, lebo ako si napisal dusenie nasledne kazdu zimu to nevedie k nicomu dobremu a cloveka to bude podla mna podnecovat k tomu co najmenej kurit a to potom naco by mi take nieco bolo? :)

 
Publikované : 01/09/2021 4:03 pm
(@mircho)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

mara len je rozdiel vo vnutri krbu a tiez v tom z coho bude obostavba, lebo vela ludi prave tu podcenuje a su schopni ju urobit z akychkolvek materialov, ktore ani nesplnaju bezpecnostne podmienky a to je teda problem!

 
Publikované : 06/09/2021 1:21 pm
(@adamcoo2)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

mircho len to je potom problém toho človeka, nikoho iného, potom ak by sa niečo stalo, tak je to na jeho triko, preto aj je to tak, že keď oslovíš krbára, tak väčšinou nechcú len tak obostavať nejaké tie vložky o ktorých nemajú páru, lebo oni sa za to zaručujú, zodpovedajú, keby sa niečo stalo

 
Publikované : 07/09/2021 11:27 am
Stránka 50 / 55
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..