Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

cim kurit?

813 Príspevky
87 Užívatelia
0 Likes
385.8 K Zobrazenia
zahmi
(@zahmi)
Príspevky: 150
Estimable Member
 

Minusik vyrobcovia uz rataju aj s nizkymi vykonmi v domoch, teda s nizkymi tepelnymi stratami a tym padom robia aj take, co maju mensie vykony aby to bolo v pohode aj pre mensie domy, lebo dnes je ozaj taky trend, ze vela ludi stavia mensie domy, uz to nie je ako kedysi ked sa stavali dvojgeneracne.

 
Publikované : 08/09/2021 7:03 pm
(@marcelitoss)
Príspevky: 61
Trusted Member
 

no a dnes taketo domy ako si popisal zostavaju prazdne, lebo tam nema kto byvat, to vykurovat nie je jednoduche, to proste s tym su starosti, tiez ked dvaja ludia tam maju zit to je uplne zbytocne, uz to nie je tak, ze dve rodiny pokope alebo aj tri generacie, dnes je to uplne o inom, cize aj menej staci, u nas podobne, my sme potrebovali maly vykon na tu plochu vykurovaciu ktoru mame a teda nastastie s tym problem nebol a dnes normalne kurime krbom a teda tesim sa, ze sme do toho isli, lebo je to ovela take prijemnejsie teplo

Čím viac prekážok, tým väčšia radosť v cieli.

 
Publikované : 09/09/2021 10:17 am
hajnik
(@hajnik)
Príspevky: 138
Estimable Member
 

a hlavne je to teplo rýchlo, my veľakrát keď sme uzimení z lyžovačky prišli, tak nám to tak dobre padlo, že proste hneď som zakúril a hneď bolo teplo, to je nadovšetko!

 
Publikované : 14/09/2021 10:46 am
hribikmajo
(@hribikmajo)
Príspevky: 43
Eminent Member
 

Hajnik len veľa ľudí má ešte také zastarané názory, pod krbom si predstavujú pomaly otvorený oheň alebo niečo také a dnes je to už úplne inde, ohýbané sklá na vložkách, kvalitné, efektívne systémy spaľovania dreva, no dnes je to už úplne iné kafé, ale nie každý si to vie predstaviť, najmä nie ľudia, ktorí s krbom neprišli do kontaktu, že to nemali doma.
Aj to dobre vyzerá v interiéri, aj atmosféra je perfektná.

 
Publikované : 20/09/2021 11:13 am



(@sofer)
Príspevky: 84
Trusted Member
 

a mate niekto krb tak, ze ho ozaj vyuzivate len sporadicky? lebo sused ten mi furt tvrdi, ze aj by do toho isiel, ale ze uz vidi, ze bude kurit v nom len raz za cas a nechce si dat vysvetlit, ze proste to ma vela vyhod :mrgreen:

 
Publikované : 21/09/2021 12:33 pm
(@rastik_s)
Príspevky: 167
Estimable Member
 

keby som mal vyuzivat sporadicky, tak ani by som nad niecim takym nerozmyslal, ze by som to daval. Ked chces mat dobry krb tak to nestoji par stoviek, ale je to drahsia zalezitost a teda ked uz do niecoho tak investujem, tak nech to stoji za to. Nech je to dobra kupa a nech to mam vsetko aj dobre urobene ako to ma byt. A teraz davali v telke, ze aj plyn aj elektrina pojde hore, takze myslim, ze kurenie drevom bude zase o nieco zaujimavejsie ;)

 
Publikované : 22/09/2021 11:58 am
(@marcelha)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

rastik toto ale je normalna vec, s tym treba proste ratat, ze ceny pojdu hore a teda mali by vsetci na to mysliet uz pri zriadovani kurenia ;)

 
Publikované : 23/09/2021 9:36 am
(@storro)
Príspevky: 76
Trusted Member
 

no esteze drevo sa ako tak drzi, ked niektorych co aspon pocuvam okolo mna tak odradza to chystanie dreva na zimu, ale teda podla mna na tom nic nie je, ved stale je nejaka robota okolo domu a to je bezna sucast, my mame krb od deltaka uz asi dva roky a teda nebol som zvyknuty chystat drevo, objednavat a tak, ale vobec mi to nerobi problem, teraz tiez si uz pomaly chystam a uz aj kurime a ja by som to nemenil, inak ani nekurime, akurat plynom co jedine ked nie sme doma, ze aby sa v zime nejaka teplota udrziavala inak nie

 
Publikované : 28/09/2021 11:10 am



tamica
(@tamica)
Príspevky: 44
Eminent Member
 

Storro keď som toto videla, že proste plyn a elektrika pôjde hore, tak som len hlavou krútila. To už nie je normálne, ale teda ja som rada, že vlastne nás sa to vďaka tomuto čo si aj ty písal nejako nedotkne, len škoda, že viacero ľudí nemyslí aj na takéto prípady, že čosi takéto sa môže stať.

 
Publikované : 29/09/2021 11:41 am
benrix
(@benrix)
Príspevky: 134
Estimable Member
 

tamica kazdeho je to vec, proste ako si kto zariadi tak ma, mne uz starky hovoril, ze proste treba mysliet aj na nejaky zalozny zdroj vykurovania, lebo oni kedysi mavali problem s vypadkami kazdu chvilu a nevies ci nahodou to nebude aj tu tak ;-)

 
Publikované : 30/09/2021 11:13 am
(@storro)
Príspevky: 76
Trusted Member
 

lenze chapes su to veci s ktorymi mi moc teda toho nenarobime, cize treba sa tomu len proste prisposobit, nic viacej, nic menej, cez to vlak nejde, preto ja sa tesim ako to mame my a nemusim sa takymito spravami vobec stresovat ;)

 
Publikované : 04/10/2021 12:56 pm
dudko
(@dudko)
Príspevky: 115
Estimable Member
 

Na záložný zdroj myslím, že veľa myslia ľudia, ktorí si prešli tým, že proste ich vyplo od elektriny a tak, ktorý sú na severe Slovenska a tam sa takéto veci dejú pomaly bežne, v zime, čiže myslím, že tí na toto myslia, ale ani nám iným sa to nemusí vyhnúť čiže je dobré sa mať na pozore a myslieť na akoby zadné vrátka.

„Manželstvo je obdobie ľudskej existencie, keď je žena šťastná a muž ženatý.“ :D :D

 
Publikované : 07/10/2021 12:00 pm



(@jarino)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

je to fakt, ale kazdy to ma inak no. Pre mna priorita bolo to aby ma nejako nezaskocili aj vyssie ceny plynu a elektriny a teda myslim, ze kurenie drevom je pri takychto obavach dobrym kompromisom 8-)

 
Publikované : 08/10/2021 3:59 pm
(@jarmilo)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

jarino ano tie ceny sa este drzia, teda aspon ked som ja kupoval, uz aj na zimu mame pochystane, ved teraz tie teploty tak zacali klesat, takze kurime uz aj cez den po troske :)
kedze mame akumulacnu obostavbu, tak nam staci ozaj trosku prilozit a mame na hodiny vystarane :)

 
Publikované : 13/10/2021 12:11 pm
p.a.t.
(@p-a-t)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

pri krboch je vyhoda to, ze si vies dat akumulacnu obostavbu a nemusis kurit neustale, kazdu chvilku, to je proste nesporna vyhoda, ktoru som ja osobne bral do uvahy z velkej miery, pretoze ti to setri aj peniaze a aj cas :)

 
Publikované : 14/10/2021 10:42 am
Stránka 51 / 55
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..