Pripoj sa k nám!
tepelne cerpadlo - ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

tepelne cerpadlo - vzduchove

121 Príspevky
27 Užívatelia
0 Likes
39 K Zobrazenia
(@mariar)
Príspevky: 18
Active Member
 

adammoo dnes podla mna toto nie je taky problem ako to bolo kedysi. akoze co viem da sa aj nejake to zalozne riesenie vyriesit ze napriklad krb alebo cosi, ale velmi malo ludi si myslim, ze si to dava :)

 
Publikované : 29/07/2021 12:08 pm
ello
 ello
(@ello)
Príspevky: 47
Eminent Member
 

Da sa vybavit aj nejaka dotacia na tepelne cerpadla? Ma to zmysel?

 
Publikované : 02/08/2021 11:04 am
jaro35
(@jaro35)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Ello da sa to, ale tiez je to nejako obmedzene, ze vlastne je nejaka ta hranica kolko ludi si moze poziadat a to je potrebne stihnut ak chces dotaciu..Dost ludi co viem si o to ziada, ze je o to velky zaujem..Takze cim skor tym lepsie si poziadat..Ale teda moj pohlad za posledne tyzdne co som si zistoval je, ze aj bez nej sa to oplati..Lebo to tepelko ma vela vyhod a poskytne ti to co ine druhy kurenia nie..

„Čím viac sa človek usiluje o istoty a bezpečie, tým viac sa vzdáva kontroly nad svojim životom.“

 
Publikované : 05/08/2021 12:06 pm
ello
 ello
(@ello)
Príspevky: 47
Eminent Member
 

Dakujem za nazor, co si mi napisal. Jo to registrujem, ze vela ludi sa ohladne tepelnych cerpadiel informuje, ale teda nevedel som, ze ako to je v tomto smere, ze ci je to nejako obmedzene, cize to treba si poriesit s firmou keby som chcel hej? Myslis, ze tie firmy, co maju cerpadla mi budu vediet aj s tymto poradit? Poziadat o to alebo co?
No ved jasne, ked neni inej cesty, tak to uplne chapem :)

 
Publikované : 09/08/2021 3:15 pm



(@hobkoo)
Príspevky: 34
Eminent Member
 

Hádam hej,veď keď s tým robia musia vedieť,čo a ako.Nie?Tiež ma to dosť zaujíma,lebo podľa toho,čo kukám po nete aj rôzne články,tak tepelné čerpadlo vyzerá ako fajn riešenie aj z pohľadu a životné prostredie.Že vlastne to myslí aj na planétu.

 
Publikované : 11/08/2021 4:21 pm
Robnino
(@robnino)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

hobkoo no toto by mala byť v dnešnej dobe pre mnohých priorita, lebo ozaj nevieme ako sa veci budú vyvíjať do budúcna, ale teda začať treba v takýchto veciach od seba :Up:

kto chce prežiť dobrú budúcnosť, nesmie premárniť nič zo súčasnosti

 
Publikované : 13/08/2021 10:43 am
(@bazant)
Príspevky: 93
Trusted Member
 

Myslíte, že ozaj keď niekto vám navrhne, že aký typ by bol pre vás vhodný tak ozaj je to tak?...chcel by som vedieť či nie je niekto to prišiel postupom času na to, že niečo sa dalo vyriešiť inak...lepšie alebo čosi také...nech viem na to všetko sa akože pre istotu pripraviť...

 
Publikované : 18/08/2021 8:17 pm
jakubo
(@jakubo)
Príspevky: 65
Trusted Member
 

robnino ved ale tomu sa neni co cudovat, mam pocit, ze velmi vela z toho berieme a nic nejako spat nedavame a potom sa cudujeme, ked su nejake zaplavy, cudujeme sa, ze sa nejako pocasie blazni a pritom to je len vysledok toho co my davame planete, ale je fakt, ze vlastne mna tepelne cerpadlo zacalo zaujimat aj na zaklade tohto a tiez zase pozitivne vnimam to, ze proste nemusi sa clovek nejako cenou elektriny stresovat, ze?

 
Publikované : 19/08/2021 9:58 am



patrikos
(@patrikos)
Príspevky: 46
Eminent Member
 

Necital som vsetko co ste pisali ale moze stacit tepelne cerpadlo ked clovek potrebuje dostat sa do A0??

 
Publikované : 26/08/2021 4:47 pm
(@adammoo)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

akoze ze len to a nic ine? podla toho co si zistujem za posledne obdobie tak ano da sa to len zalezi aj od toho ake to je cerpadlo aky to je typ, ci teda bude vyhovovat, ale vraj by to malo byt tak, ze vlastne ten kto ti robi tu ponuku, ten navrh, tak by sa mal snazit to urobit tak aby to cerpadlo proste bolo postacujuce :Up:

 
Publikované : 30/08/2021 10:42 am
palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Dá sa to, ale ide o efektivitu, o účinnosť čerpadla, preto je podstatné pri výbere si sadnúť nad to s niekým kto sa rozumie aby vlastne videl projekt domu a na základe toho aby ti vedel povedať, čo by bolo najvhodnejšie. Aké máš možnosti aj vzhľadom na pozemok, aj na lokalitu kde sa nachádzaš a tak podobne.
Vieš že nevyberať si niečo len tak na základe svojich dohadov, ale je dobré si dať poradiť od niekoho kto s tým robí, kto vie ako sa dostať do A0, čo je k tomu potrebné a tak podobne. Dokonca aj dotácia sa dá vybaviť.

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 01/09/2021 8:09 pm
rikko
(@rikko)
Príspevky: 144
Estimable Member
 

Myslis, ze staci len cerpadlo aby sa dom dostal do tejto triedy? To neviem ci je mozne, to sa mi moc verit nechce, to by potom muselo byt ozaj efektivne, ucinne.

 
Publikované : 06/09/2021 11:40 am



(@mailanoo)
Príspevky: 70
Trusted Member
 

S niektorými sa to veru dá, záleží aj o akú stavbu ide, ale práve preto je dobré stretnúť sa s niekým kto sa do toho rozumie aby ti poradil také riešenie, s ktorým sa do tej A0 dostaneš, aby proste to bolo, čo najefektívnejšie, najlepšie.
Dá sa to, len čerpadlo tým pádom musí mať dostatočný výkon a účinnosť.

 
Publikované : 07/09/2021 12:57 pm
palis
(@palis)
Príspevky: 71
Trusted Member
 

Rikko ide to, ale na to aby sa to dalo presne tak aby ti to sedelo, tak je najlepšie dať to posúdiť človeku čo s tým robí, ten bude potrebovať od teba projektovú dokumentáciu domu, aby vedel ako je to s vykurovaním, bude potrebovať vedieť, kde je ten dom, kde sa nachádza, aká je výstavba, že čo všetko je už urobené a veľa iných vecí, to o všetkom, čo je treba to ťa oboznámia tí komu si to dáš robiť, že čo vlastne potrebujú. A na základe toho ti vedia urobiť tú ponuku tak aby to bolo aj na A0 a aj aby to proste splnilo tvoje očakávania.

Staviam si svoj sen

 
Publikované : 08/09/2021 12:48 pm
(@mariar)
Príspevky: 18
Active Member
 

palis to sa chodia aj cerpadla pravidelne nejako kontrolovat? ako napriklad kotle a krby?

 
Publikované : 14/09/2021 2:59 pm
Stránka 4 / 9
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..