Pripoj sa k nám!
praskajúce obklady ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

praskajúce obklady PARADYZ - reklamácia

8 Príspevky
6 Užívatelia
0 Likes
12.9 K Zobrazenia
(@zuzka247)
Príspevky: 3
Active Member
Topic starter
 

ahojte, potrebovala by som poradit. minulý rok v máji sme rekonštruovali (40 ročný) dom. v auguste minulého roka som objavila v kúpelni na obkladačke prvú prasklinu, začiatkom decembra už boli praskliny na viacerých obkladačkách, dokonca odpadla aj časť glazúry. tieto spraskliny sú viditeľné, avšak na väčšine obkladačiek sú aj praskliny, ktoré sú viditeľné až pri umývaní, teda po styku s vodou(podotýkam, že nepraská obkladačka po celej svojej hrúbke, glazúra sa vydrobuje a odpadáva). výrobca nám reklamáciu zamietol, z jedného malého odrezku vraj robili v ich laboratóriu test a obklad vraj splňa normu. podľa mňa je chyba v povrchovej úprave. nerieši tu niekto podobný problém? výrobca sa vyhovára na zlý podklad, nevhodné lepidlo či odbornú spôsobilosť majstra. majster je však vyučený v odbore, s dlhoročnou praxou, použité lepidlo murexin a nejedná sa o novostavbu, ktorá by mohla ešte pracovať. dnes som skúsila umyť zostaté odrezky obkladov a na jednom som objavila tie isté praskliny a takisto po celom svojom obvode obkladačky nasiakli vodou a zmenili farbu,,,je to normálna reakcia obkladu? reaguje každá obkladačka na vodu? prosím poraďte,,,ďakujem zuzana

 
Publikované : 02/09/2012 10:57 am
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Ahoj.

Podla toho popisu, myslim ze ta dlazba nema preco praskat a zdovodnovat to lepidlom alebo odbornostou je podla mna odveci. Mozno by slo skusit SOI, no nie som isty ake povinnosti/prava maju v tomto oni (ak bola dlazba kupena na SVK). Ak nezmeni predavajuci nazor, tak to je podla mna na pravnika.

Ja by som na nich skusil vytiahnut hrozbu znaleckeho posudku a ak neotocia pristup, dal by som si ho spracovat a zacal by som im hrozit sudom. Btw. treba kuknut do akeho prostredia je ta dlazba urcena a postahovat si o nej co najviac info. Na webe maju tabulky k jednotlivym dlazbam a obkladom, mozno tiez kuknut info na obale.

A este, existuje Zdruzenie slovenskych spotrebitelov, ktore ma poradensku linku: 02/544 111 48, 0905 719 874 .. oni sa tomuto venuju. Cisla su z webu, hadam su spravne.

Pekny den ze.

Z.

 
Publikované : 04/09/2012 4:10 pm
(@lackoo97)
Príspevky: 25
Eminent Member
 

súhlasím so zenderom, určite sa obráť na SOI, veď to nie je možné, aby obkladačky praskali, ešte keď vravíš, že odpadáva aj glazúra, tak 100% by si uspela aj s tým znaleckým posudkom zo štátnej skúšobne

 
Publikované : 21/01/2014 1:16 pm
(@tomas123)
Príspevky: 1
New Member
 

Zdravím Zuzka,
myslím, že mám podobný problém ako ty, len s obkladom Tubadzin (rada Lily Cream a Lily Braz + dekoračný obkladačky). Rekonštruoval som cez leto kúpelňu. Bol samozrejme odstránený starý obklad, malovka pekne špachtlou až po murivo, steny boli napenetrované, následne prerovnané, vysušené a bol daný obklad až po strop, ktorý je zo sadrokartónu-ten bol robený prvý (znižoval som kvôli bodovým svetlám, následne sa položila dlažba). V podlahe je podlahové kúrenie riešené cez odbočku. Dilatačné medzery pri stenách boli dodržané aj s izolačnou penou, do podlahy sa pred dlažbou postupne kúrilo a potom ochladzovalo, až následne bola položená, obklad aj dlažba sa po uložení hneď nešpárovala, ale nechalo sa ešte vysušiť zbytková voda cez špáry, až potom sa zafugovalo. Vrch sa nešpároval, ale dával nejaký tmel (resp. silikón), či niečo podobné. Všetko robila firma pôsobiaca v stavebníctve. Všetko bolo o.k., až do teraz, všimol som si nad zdradlom zvislú prasklinu cez 2 obkladačky, keď som poprezeral aj ostatné, našiel som 11 obkladačiek buď čiastočne alebo celé prasknuté (buď veľmi drobučké prasklinky, ktoré boli vidieť len v protisvetle a cítiť len po prejdení nechtom až po viditeľné)!!! :( Inak je zaujímavé, že Liy Braz (ten je taký do hneda a je do metrovej výšky), ten je o.k. - ani jedna prasklinka, takisto podlaha, ktorej som sa obával, tá je tiež v poho. Praskliny sú na tej Lilly Cream, ktorá je až po strop.
Chcem sa spýtať ako si uspela ty s reklamáciou? Podala si šetrenie na SOI? Vrátili ti peniaze alebo čo si robila ďalej? Lebo som zúfalý z toho, myslel som si že už bude pokoj a zase toto.
Chcem sa zároveň spýtať aj ostatných, či má niekto podobný problém s týmto obkladom Tubadzin Lilly Cream. Mohla nastať nejaká chyba pri práci? Inak ich prácu som pozoroval, myslím, že pracovali precízne, žiadne náhlenie, stavebné materiály použité a nakúpené podľa odporúčania stavebníkov (kleber na oblad, flexi na dlažbu, špárovka ceresit 40 s protiplesňovou ochranou).
Ďakujem za všetky vaše rady. S pozdravom, Tomáš.

 
Publikované : 22/03/2015 4:17 pm



(@zuzka247)
Príspevky: 3
Active Member
Topic starter
 

ahoj tomáš,,,odpoveď som napísala k tvojmu problému, ale nevidím ju tu,,,tak sa pokúsim znova:
Reklamácia bola zamietnutá, zo strany výrobcu bolo všetko v poriadku. skúšala som písať do skúšobného technického ústavu stavebného vo zvolene. mohla by som si dať u nich spraviť rozbor, v akciovej cene za 66 €, skutočná cena za skúšku je okolo 170€. Pani mi písala, že ako súkromnej osobe sa to nikdy fin. neoplatí, aj keď by som si všetky tieto náklady mohla uplatniť u výrobcu prostredníctvom súdu. otázne je, či by mi túto skúšku uznali. tiež som kontaktovala aj súdneho znalca, znalecký posudok by mi urobil, ale zase otázne, či by súd tento znalecký posudok akceptoval,,,kontaktovala som aj SOI a bolo mi oznámené nasledovné:"zákonný postup reklamačného konania ustanovuje zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa. Reklamácia je uplatnenie zodpovednosti za vady predaného výrobku alebo služby. Práva zo zodpovednosti za vady sa uplatňujú u predávajúceho, u ktorého bola vec kúpená. Ak je však v záručnom liste uvedený iný podnikateľ, ktorý je v mieste pre kupujúceho bližšom, uplatňuje sa reklamácia u uvedeného podnikateľa.Vybavením reklamácie je ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmenou výrobku, vrátením kúpnej ceny výrobku, vyplatenia primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia alebo aj jej odôvodnené zamietnutie.
Reklamácia musí byť vybavená do 30. kalendárnych dní od uplatnenia reklamácie. Pri reklamácii uplatnenej do 12. mesiacov od kúpy, predávajúci môže zamietnuť reklamáciu len na základe odborného posudku. Náklady odborného posúdenia, ako aj všetky ostatné s tým súvisiace náklady znáša predávajúci bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia. Odborným posúdením je vyjadrenie znalca alebo stanovisko vydané autorizovanou osobou alebo určenou osobou, oprávnenou výrobcom na vykonávanie záručných opráv.V prípade, že vaša reklamácia bola vybavená v zákonom stanovenej lehote a zamietnutá na
základe odborného posúdenia a vy s tým nesúhlasíte, ani s odborným posúdením, potom sa môžete domáhať svojich práv jedine na miestne príslušnom súde .Slovenská obchodná inšpekcia ako všeobecný orgán kontroly vnútorného trhu vo veciach ochrany spotrebiteľa, nemá právo vstupovať do riešenia reklamácií medzi predávajúcim a kupujúcim, ani sa vyjadrovať k odbornosti posudku, alebo už vôbec nie posudzovať výrobky,ale môže preveriť formálne náležitosti plnenia povinností predávajúceho podľa zákona o ochrane spotrebiteľa č. 250/2007 Z. z. . a uložiť za porušenie zákona opatrenia na nápravu .Na internetovej stránke Slovenskej obchodnej inšpekcie: www.soi.sk nájdete užitočné odporúčania, schémy a rady pre spotrebiteľov".
takže čo dodať na záver? no ja som mala šťastie na seriózneho predávajúceho. nakoniec sme sa dohodli, že mi obklady preplatí pod tou podmienkou, že si u nich objednám nové,,,a tak sme urobili, objednali sme nové, tentokrát už snáď kvalitnejšie,,,kúpelňu máme prerobenú rok a zatial všetko ok,,,prerábal mi ju ten istý majster,,,takže takto sme my dopadli,,,dúfam, že vám rady boli aspoň trošku užitočné,,,zuzana

 
Publikované : 23/03/2015 9:08 pm
.stm.
(@stm)
Príspevky: 129
Reputable Member Admin
 

ahoj tomáš,,,odpoveď som napísala k tvojmu problému, ale nevidím ju tu,,,

Správa pravdepodobne nebola zaznamenaná kvôli presiahnutiu časového limitu písania správy. Je možné to spraviť krokom späť vo vašom prehliadači a znovu načítaním stránky (ak sa vám po napísaní stránky neobjaví správa o úspešnom odoslaní). Do budúcna skúsime tento limit predĺžiť, ale zakomponovať do fóra automatické ukladanie.

Budeme vás kontaktovať mailom. Ospravedlňujeme sa za nedorozumenie.

StM.

 
Publikované : 24/03/2015 3:07 am
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
 

Ja by som na nich skusil vytiahnut hrozbu znaleckeho posudku a ak neotocia pristup, dal by som si ho spracovat a zacal by som im hrozit sudom. Btw. treba kuknut do akeho prostredia je ta dlazba urcena a postahovat si o nej co najviac info. Na webe maju tabulky k jednotlivym dlazbam a obkladom, mozno tiez kuknut info na obale.

 
Publikované : 24/04/2015 10:16 am
(@zuzka247)
Príspevky: 3
Active Member
Topic starter
 

neoplatí sa,,,skúšala som,,,predajca sa nenechá,,,volala som aj so znalcom, bolo by to ťažké dokazovanie, lebo nebol u technologie pri pokladaní, tam treba tiež dodržať určité podmienky,,,znalecký posudok by mi spravil, ale či by ho súd uznal? mohlo byť dôjsť k ďalšiemu dokazovaniu, iný znalec, dalšie peniaze,,,to treba zvážiť, či sa to oplatí,,,mne lepšie dopadlo dohodnúť sa s predajcom,,,dlažbu mi preplatil, ale robota bola na nás :o/ nové obklady sú v poriadku,,,obkladal ten istý majster

 
Publikované : 24/04/2015 11:36 am



Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..