Pripoj sa k nám!
oplotenie pozemku
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

oplotenie pozemku

6 Príspevky
4 Užívatelia
0 Likes
11.9 K Zobrazenia
(@barboratf)
Príspevky: 1
New Member
Topic starter
 

Dobrý deň,
Chcela by som sa informovať ohľadom oplotenia pozemku. Podľa stavebného zákona je potrebné aby plot bol na hranici pozemku, ale nikde sa neviem dočítať čo sa dá robiť ak susedov plot presahuje za hranicu pozemku. Plot je murovaný cca 2 m čo by mi vôbec nevadilo, ale po zameraní pozemku sme zistili že samotný plot je o niekoľko cm posunutý do našej časti pozemku a to je iba stena keďže po odhrnutí kúska zeme sme prišli, že základy plota sú posunuté ešte viac do nášho pozemku. Nie som konfliktný typ človek, ale keďže sused nám robí problémy pri začatí výstavby domu nakoľko by som rada chcela poznamenať, že aj krajsky stavebný úrad v minulosti povolil na pozemku vystavbu RD som sa rozhodla, že by som rada dala na poriadok to oplotenie keďže nato aby plot bol posunutý za jeho hranicu pozemku nedostal od žiadneho suseda povolenie. Prosím Vás o radu čo by sa s tým dalo robiť alebo aspoň uviesť zákon, kde by som našla čo sa dá v takom prípade robiť.

Ďakujem

 
Publikované : 03/02/2015 10:49 am
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Zdravím,

v tomto prípade sa môžete ako 1. obrátiť na stavebný úrad. Ten vám odpovie či je stavba povolená ohlásením, alebo nie. Ak prebehla ohláška bez vášho vedomia, tak predpokladám že projekt uvažoval stavbu plota len na jeho pozemku.

Ak ohláška podaná nebola sused to bude musieť riešiť.

Ak ohláška prebehla ..

Ďalej môžete dať plot zamerať oficiálne geodetom a s tým podať žiadosť o prešetrenie na stavebný úrad. Ak sused nedokáže, že plot je na jeho pozemku, tak by mu úrad mal dať príkaz na doloženie iného "vlastníckeho" oprávnenia na stavbu na cudzom pozemku (váš súhlas, vecné bremeno a pod.), alebo by mu mal nariadiť stavbu odstrániť.

Ak sused doloží iného geodeta, budete pravdepodobne odkázaný na prokuratúru.

Z.

Z.

 
Publikované : 04/02/2015 3:56 pm
(@peter1510)
Príspevky: 1
New Member
 

Predsa len by som ešte raz zvážil možnosť dohody. Ak s týmto začnete tak čakajte ďalšie odvety od susedov.

 
Publikované : 16/02/2015 1:20 pm
(@mirkulik)
Príspevky: 2
New Member
 

Dobrý deň, v prvom rade chcem poďakuovať za super rady, ktoré tu dávate :)
Chcela by som sa opýtať, či pri ohlásení drobnej stavby PLOT a TERASA je potrebný nákres v PC forme alebo stačí aj rukou.
A či kópia katastrálnej mapy musí byť z úradu? Nemôže byť stiahnutá z netu?
Veĺmi pekne vopred ďakujem!
Krásny deň Mirka

 
Publikované : 22/05/2015 3:19 pm



zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Zdravím :) budem rad ak pomozeme ..

čo sa týka nákresu, myslím že počítačová grafika nie je nutná, no z nákresu rukou by malo byť zrejmé umiestnenie stavby (vzdialenosť od okolitých stavieb a hraníc pozemku) + treba škicnúť nejké to technické riešenie. Napríklad pri plote rez, alebo jedno jeho pole v pohľade s popisom tech. riešenia (materiály, výška atd.).
Čo sa týka snímky z mapy (katastrálnej), tak tú by som odporúčal vo všeobecnosti originál, ale stretol som sa už aj s tým že stačila kópia
( Altánok - Ohlásenie drobnej stavby - Povolenie ).
Výpis z listu vlastníctva by mal stačiť z katasterportálu (do gúúgla treba dať "kapor" :) ) a treba si nájsť svoju parcelu.

Pekný deň prajem :mrgreen: .

Z.

Z.

 
Publikované : 23/05/2015 12:52 am
(@mirkulik)
Príspevky: 2
New Member
 

Ďakujem veľmi pekne, pekný víkend

 
Publikované : 23/05/2015 11:56 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..