Pripoj sa k nám!
Reakcia na sťažnosť
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Reakcia na sťažnosť

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
3,874 Zobrazenia
(@sevcicka)
Príspevky: 1
New Member
Topic starter
 

Chcem sa opytať, ako mame reagovať na sťažnosť - niekto podal na nás sťažnosť, že sme pristavovali bočný vchod do domu bez staveb. povolenia. Ale keď sme to robili (pred 9 rokmi), na obecnom úrade nám povedali, že stačí podať ohlásenie drobnej stavby, keďže rozmery spadajú pod drobnú stavbu. Tak sme aj urobili, starosta nám to podpísal a teraz to "niekomu" začalo vadiť (nezvolenému bývalému starostovi, ktorý sa snaží len o strpčovanie práce novému..), volali nám z obec.úradu, že je na nás podaná sťažnosť, tak vás prosím o radu, čo robiť, prípadne, čo nás čaká...Ďakujem.

 
Publikované : 27/05/2015 5:33 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Pre vás je dôležité mať vyjadrenie úradu k ohláseniu drobnej stavby, ktoré ste podávali. Toto je váš doklad, že stavbu máte úradom povolenú. Ak úrad uzná že to nestačí, uzná vlastne svoju chybu a bude musieť hľadať riešenie problému. Závisí od úradu či bude stáť za pôvodným povolením cez ohlášku, alebo bude od vás žiadať doriešenie veci cez dodatočné stavebné povolenie. V záujme úradu by potom malo byť uľahčiť vám to čo najviac.

Len poznámka. Stavebný úrad môže povoliť stavbu aj ohlásením ak sa jedná o jednoduchú stavbu a jej stavebné úpravy. Tiež môže povoliť stavebné úpravy všeobecne, ktoré "podstatne" nemenia vzhľad objektu, alebo nemenia jeho statiku. T.j. myslím si, že ak si úrad bude stáť za slovom (zamietne sťažnosť - keď doložíte staré, platné vyjadrenie), tak starý starosta bude musieť ísť na súd a súdiť sa s úradom.

(1) Jednoduché stavby sú
a) bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie; môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie,
b) stavby na individuálnu rekreáciu,
c) prízemné stavby a stavby zariadenia staveniska, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a výšku 15 m,
d) oporné múry,
e) podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a hĺbka 6 m.

Tu máme spracovanú tému ohľadom ohlášky a jej možnostiach : Ohlásenie drobnej stavby - všeobecne

Z.

 
Publikované : 28/05/2015 11:08 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..